|
Trojnohý teleskopický žebřík na ovoce, 20.10.2012 Sháněl jsem loni taky třínohé žebříky. Po teleskopických jsem nekoukal...
Jsou to tradiční japonské žebříky. Původně je dělali z bambusu. Z Japonska je do Evropy dováží jedna belgická společnost. Dají se sehnat i čínské...
V ČR se dají... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Dicolor jako vysokokmen, 20.10.2012 Při extenzivním způsobu pěstování budou plody drobné. |
 |
|
 |
Průsvitné letní, 12.10.2012 Podnož řekne:"Chtěla jsem rodit malá trpká jablíčka a teď je ze mě chiméra". |
 |
Kysané zelí, 7.10.2012 Já osobně přidávám do zeláku, do každé vrstvy 3 až4 kolečka křenu.
Vrstva je tak 5cm. Vydrží mě klidně dva roky za podmínek uchování ve sklepě (8-10 stupňů C) , kontrola zaplavení lakem a uzavřenosti nádoby (nálev převařené vody okolo víčka... celý příspěvek > |
 |
Matčino, 5.10.2012 Mají ho ještě na A2... Moc jejich strategii nechápu. Uplně ignorují středně bujné podnože. |
 |
Seženu Táboritu?, 3.10.2012 Táborita (ten co je na obrázku) má u nás v porovnání s ostatními odrůdami minimální problémy se strupovitostí. |
 |
Rubín nebo Rubinola?, 2.10.2012 V růstových vlastnostech a nárocích na řez nevidím mezi těmito odrůdami rozdíl. |
 |
Doporučení odrudy, 22.9.2012 No právě jsem přečetl článek, kde také psali, že je JTEE slabší než M9. Mám ale k dispozici i články co tvrdí opak. Každopádně jde o slabě rostoucí podnož. U slabě rostoucích podnoží má velký vliv i výška štěpování. Každý cm se projeví na... celý příspěvek > |
 |
Doporučení odrudy, 21.9.2012 Osobní zkušenosti s J-TE-E nemám, ale jsou to informace z důvěryhodných zdrojů. To máte stejnou odrůdu na stejném stanovišti na M-9 a Ečku?
Tu oporu bych od toho Rubínu na M9 neodstraňoval. S tím zase osobní zkušenosti mám. |
 |
Doporučení odrudy, 21.9.2012  Takže v droždínš mají průsvitné 9 Kontejnerované (Asi M9), Pak "E" (Asi J-TE-E, a na semenáči. JTEE bude nepatrně vzrůstnější než M9 a bude dost podrůstat. Vlastnosti slabě rostoucích podnoží jsme prodiskutovali.
Na semenáči to bude... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nejchutnější odrůdy jabloní - jaké to jsou?, 21.9.2012 Sweet sensation je červená mutace Děkanky Robertovy. Napadlo by vás vysadit Děkanku Robertovu? Asi ne, není u ní vyrobena ta správná marketingová omáčka.
|
 |
Doporučení odrudy, 16.9.2012 Podnoží je celá řada. Rozumný kompromis je třeba středně bujně rostoucí podnož MM106.
Pro člověka, který se nechce zabývat ovocnářskou terminologií slabší podnož nedoporučuju.
Napište v které školce chcete nakupovat stromky, obvykle mají na... celý příspěvek > |
 |
Doporučení odrudy, 14.9.2012 Průsvitňák překonaný není. Odrůdy, které uvádíte vypadají a chutnají jinak. Kromě Julie zrají v jinou dobu. Nemyslím, že je vhodné pěstovat průsvitňák na M9. Přezrávání a moučnatění tato podnož umocní. Slabé podnože mají pro zahrádkáře i mnoho... celý příspěvek > |
 |
Priamorodiaca jablon, 30.8.2012 Zrovna Topaz bych pravokořený nechtěl. Kmen trpí nekrózami. Tuto odrůdu bych rouboval do korunky. Nízko štěpované a zpravokořenělé Topazy nemívají v běžných podmínkách dlouhou životnost. |
 |
Jaká je to prosím odruda?, 8.8.2012 Možná Discovery. |
 |