|
Ktoré odrody sú vhodné na vypestovanie semenáčov?, 25.2.2013 Proč mrazák? Stratifikace probíhá za vysoké vlhkosti a teplot okolo 0°C. Jde o odbourání kyseliny abscisová, které probíhá za podmínek, které v mrazáku pravděpodobně nemáte.
|
 |
Trvanlivost a uchování vepřových střev, 21.2.2013 Tak všem díky za odpovědi :) Potěšili jste mě, že se to dá uschovat, bohužel no, maso tady mají všude, ale střívka nikde :(včera jsem se ptal v dalším řeznictví, kde jsme si říkal že když ani tady né tak už nevim a zase neuspěch. |
 |
|
 |
Trvanlivost a uchování vepřových střev, 20.2.2013 Zdravím, všechny,Chtěl bych zkusit poprvé udělat dom.klbásy sháněl jsem střívka v řeznictví a všude na mě koukaj, jak kdybych spad z višně a posílaj mě na jatka 30km daleko, tak asi budu muset objednat střívko z internetu, jde o to že bych chtěl... celý příspěvek > |
 |
Mýtus Strýmka, 19.2.2013  Přikládám obrázek Strýmy.
Na opyloací schopnosti triploidů bych moc nesázel. Pyl velice špatně klíčí a pylové láčky jsou krátké a pokroucené. Ovocnářská literatura ani nepočítá s tím, že by triploid mohl mít nějaké opylovací schopnosti. |
 |
Kdouloň obecná, 19.2.2013 Může to být keř, ale cca 5m vysoký. Kdouloň má bílé květy a kulturní formy mají plody velikosti pomeranče a tvaru jablka a krušky. Je plstnatá.
Běžně pěstované kdoulovce jsou méně vzrůstné, květ mívají barevný a plod velikosti mandarinky. |
 |
Zahradna pilka, 19.2.2013 Tak jsem koukal na ty husquarny. Mají i mou oblíbenou délku 240 v pouzdru na opasek. V budoucnu jí určitě zkusím. |
 |
Zahradna pilka, 18.2.2013 Na hrubé větve se uplatňuje tzv. trojitý řez. |
 |
Zahradna pilka, 18.2.2013 Jaké chcete zuby? Bahco má JT a JS. Já mám radši JT.
Pila v pouzdru na pásku je dobré řešení. Při práci v koruně občas potřebujete volné ruce, nebo vyměnit pilku za nůžky...
Z těch sklopných se mi jeví nejkvalitnější Silky. |
 |
Zahradna pilka, 18.2.2013 Šel bych do Silky. S jejich pilkama jsem velice spokojen. F180 je dobrá volba do vřeten. Já jako univerzální používám Gomtaro.
Nevím jaké jsou ceny u vás, ale za příznivou cenu lze pořídit třeba toto: Prořezávací pila BAHCO 4124-JT-H s pouzdrem |
 |
Uzení menší krůty, 14.2.2013 oprava, to by bylo jen 0,24% že? takže 240g soli na litr vody...
|
 |
|
 |
Uzení menší krůty, 14.2.2013 Díky za konkrétní rady :) předpokláádám že používáte klasickou kamennou sůl, takže na litr vody příjde 24g soli, říkám to dobře? |
 |
Aby hrušen nekvetla, 13.2.2013 ATS je amonium thiosulfate = thiosíran amonný. Jistě by se našly i další látky, které dokáží zlikvidovat tak citlivý orgán jako je květ. Jen je třeba aplikací neohrozit včely. |
 |
Aby hrušen nekvetla, 13.2.2013 Klidně si to může půjčit.
Další možnost je spálit květy. Třeba pomocí ATS. |
 |
Aby hrušen nekvetla, 13.2.2013 Pomohla by trochu silnější chemická probírka, pokud se vám ji podaří na strom aplikovat. |
 |
Mýtus Strýmka, 12.2.2013 Lidé, kteří zůstanou na škole a obhájí svou disertační práci, získají titul Ph.D. Přestože nikoho neléčí, jim můžeme říkat doktoři... |
 |