|
Neznamy druh jablka, 2.8.2012 Red Melba, Jerseymac... |
 |
Černání a vadnutí listů, 24.7.2012 Jestli ve vaší oblasti houfně černají hrušky, může být příčinou spála (Erwinia amylovora). |
 |
|
 |
Moniliový úžeh? Nashi, 22.7.2012 Aculus schlechtendali? |
 |
Okurky - nemoci nebo chladno?, 1.7.2012 Díky za reakci, hned to jdu udělat, něco s hořčíkem doma najdu. |
 |
Okurky - nemoci nebo chladno?, 30.6.2012  Přidal bych se do této diskuze, zda mi někdo poradí o jakou nemoc případně nedostatek prvku se jedná.Zatím je to na jedné sazenici. |
 |
Aká je to odroda, 18.6.2012 Jo, sedí to na Idared, nebo některou z jeho barevných mutací. Mladé stromky ale vždy vybarvují plody lépe, než starší. Náchylnost k padlí zdědil Idared po Jonathanu.
Pokud nemáte problémy se skládkovými chorobami, lze ho skladovat opravdu dlouho.... celý příspěvek > |
 |
Kdo určí názvy rostlin?, 11.6.2012 Tradescantia |
 |
Copak těm paprikám asi je?, 2.6.2012 Ty fotky se moc nevyvedly, tak tak ty světlé fleky nejsou kvůli odleskům moc vidět.
Je fakt že ta hlína je taková těžší a po zalití dost slehla, jestli to pomůže tak bych mohl tu netkanou kolem paprik více obstřihnout a trochu hlíny odhrábnout a... celý příspěvek > |
 |
Copak těm paprikám asi je?, 2.6.2012  Dobrý den, letos jsem si pořídil foliák víceméně kvůli okurkám ale dal jsem tam i papriky. Prosím o radu jesli někdo neví co jim chybí nebo přebývá.
Papriky AMY jsem koupil a vypadali pěkně, měl jsem je 2 dny za oknem ale žádný palermo nebylo tak... celý příspěvek > |
 |
Hecht 927, levná jednoručka, 25.5.2012 Mám podobné zkušenosti jako pan Lang. Pilu jsem koupil kvůli snadné reklamaci v Tescu. Cena byla sice uplně jinde než na internetu, ale udělal jsem dobře. Při montáži se odlomil plast od matky krytu vzduchového filtru. V Tescu to obratem vyměnili.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pozdní jarní mrazy, 10.5.2012 Přestože mebyl internet, nad počasím se mudrovalo víc. V minulých dobách bylo víc lidí závislých na zemědělství. Nejde jen o sadbu choulostivých zelenin. Dnes, kdy většina populace žije a pracuje "uvnitř" zajímá lidi počasí jen v době dovolených a o... celý příspěvek > |
 |
Výsuvná pilka fiskars, 2.5.2012 Myslím, že se vám to nepovede. Mám podstatně kvalitnější pilku a po ztupení měním list. |
 |
Přidání vápníku k jabloním, 30.4.2012 Hořká pihovitost souvisí s poruchou transportu vápníku do plodů. Je dána odrůdou, případně nevhodným řezem. Vlky odebírají hodně vápníku. Vápník bych aplikoval v listové výživě několikrát v průběhu vegetace. S obsahem vápníku v půdě to souvisí jen... celý příspěvek > |
 |
Jablko Modi, 26.4.2012 S klubovými odrůdami je to těžké. K těm se nedostanou ani italští zahrádkáři.
|
 |
Čím natřít nový skleník, 25.4.2012 Prosím o upřesnéní jakým způsobem budete šroubovat polykarbonát?Jde mi o tepelnou roztažnost. Větší otvor v desce, vyplněný silikonem a uprostřed šroub? Hodlám též měnit střechu na skleníku. Ladislav |
 |