|
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 2.1.2013 Je to tu takove pekne nostalgicke vlakno. Mozna vas prekvapim, ale vse neni ztraceno. Znam spoustu mladych lidi, kteri se vraci k hospodareni a ja patrim mezi ne. Samozasobitelstvi ma totiz svoji logiku a nezanedbatelny ekonomicky a zdravotni prinos... celý příspěvek > |
 |
Krůty + husy, 28.12.2012 Dobry den. Protoze chovam jak kruty, tak i husy, rad Vam odpovim. Jeden vybeh je mozny, ale pocitejte s tim, ze husy budou kruty odhanet od krmiva. Husy totiz musi byt u vseho prvni a jsou to skutecne vladkyne zahrady, hlavne houser:) a vsechno tzv.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odolné plemeno slepice, 19.12.2012 Dobry den,
Je to velice jednoduche. Obecne plati, ze cim mensi hrebinek, tim mensi problemy s omrzanim. Ale sam napriklad chovam vlasky a mraz kolem -10 nevadi, vetsi mrazy tu mame vyjimecne a pak preventivne zavru do kurniku.
Pokud jde o... celý příspěvek > |
 |
Jadernicka moravska, 16.11.2012 No, v dobe o ktere mluvime zadne ovocne skolky neexistovaly. Krome zminenych klasternich, mestskych a zameckych zahrad a parku, kde se mohly objevit ruzne novinky, se pravdepodobne na Valassku vyskytovaly vyhradne takto mnozene jablone - Jadernicky.... celý příspěvek > |
 |
Jadernicka moravska, 14.11.2012 Ja vam nerozumim. V textu je prece jasne napsano, ze tato odruda nejen vznikla jako nahodny semenac, ale i nadale byla dlouho timto zpusobem rozmnozovana. Ja nemam duvod odborne byt starsi knize v tomto neverit. Naopak skutecnost me presvedcuje, ze... celý příspěvek > |
 |
Jadernicka moravska, 14.11.2012 Jeste si dovolim citaci z obsahle a stare pomologie Frantiska Sucheho Moravske Ovoce:
"Cela rada odrud ovocnych povstala bez umele pomoci nahodilym pestovanim. Pred drahnou dobou, kdy jeste slechteni ovocnych stromu bylo mene znamo, pestovano... celý příspěvek > |
 |
Jadernicka moravska, 14.11.2012 Dobry den. Domnivam se, ze je tomu tak. Protoze pochazim primo z kraje, kde je stale Jadernicka hlavni jablkovou odrudou a kazdy ma nekolik stromu na zahrade nebo v sadu, muzu s urcitosti rict, ze v kazde dedine je proste trochu jina a nekdy jsou ty... celý příspěvek > |
 |
Jadernicka moravska, 14.11.2012 Tazatel Jadernicku vypestovat ze semena pochopitelne muze. Vzdyt i nazev teto odrudy o tom vypovida. Je treba si uvedomit, ze Jadernicka neni zadna jednotna odruda, ale existuje nepreberne mnozstvi ruznych krajovych variaci Jadernicky, ktere byly... celý příspěvek > |
 |
Broskvova ryngle, 5.11.2012 Dobry den,
Malvazinka to zrejme nebude. V nabidce maji totiz jak Broskvovou tak Malvazinku. Jedine, ze by nabizeli stejnou odrudu pod dvema nazvy, ale to si nemyslim.
Predevsim me ale zajimaji zkusenosti pestitelu, pokud se ovsem nejaci... celý příspěvek > |
 |
Broskvova ryngle, 5.11.2012 Dobry den,
Zajima me, zda ma nekdo zkusenosti s touto ryngli?
Predem dekuji za reakce!
|
 |
|
 |
Jak udělat dvířka slepicím, 5.11.2012 Vyriznout desku o velikosti otvoru (o par mm mensi kvuli vuli) treba z preklizky. Udelat z venkovni strany dreveny ram kvuli falcu. Na kurnik, tam kde budou nasroubovane panty pripevnit desku o stejne tloustce jako ram. Nasroubovat panty na kurnik i... celý příspěvek > |
 |
Postavení na orné půdě, 21.10.2012 Na orne pude muzete zazadat o vyjimku na stavbu zemedelske stavby.Treba nejaky pristresek by nemusel byt neprekonatelny problem. Pojmenujte a dimezujte to treba jako sklad zemedelskeho nacini. Vzdy zalezi na konkretnim stavebnim uradu jak vylozi... celý příspěvek > |
 |
Fíkovník, 30.7.2012 :) To zni zajimave, ale prece jen ten vychod je pro nas potencialne zajimavejsi. Zapadni Nemecko uz je dost pod vlivem Atlantiku a mrazy pod minus 15 jsou tam naprosto vyjimecne. |
 |
Extenzivni chov drubeze, 29.7.2012 Dobry den. Uvazoval jsem treba o husach, ktere by mely mit nejmensi naroky na jadrova krmiva. Pokud maji dostatecne velkou pastvu, pak by prikrmovani snad ani nemuselo byt, ne? Samozrejme s koncem podzimu, v zime a brzy z jara je krmeni nezbytne, ale... celý příspěvek > |
 |
Extenzivni chov drubeze, 29.7.2012 Dobry den,
Mam k dispozici oploceny pulhektarovy sad a chtel bych tam chovat drubez, ktera by ho castecne vypasala. Mate nekdo zkusenosti s takovymto extenzivnim chovem drubeze? Jake druhy, pripadne plemena byste doporucovali a v jakem poctu? Jak... celý příspěvek > |
 |