|
Příspěvky uživatele - 103.29
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Konvalinky, 12.5.2012 Souhlasím s volbou jiného místa.Není to ale pivoňkami.Já taky konvalinky zbožňuji a jejich trsy jsem si přinesla domů několikrát, ale stále se jim nějak nedařilo.Pak jsem dostala pivoňky ze rušené zahrady, přesazovali jsme začátkem května, byly již... celý příspěvek > |  | Proč nekvetl vilín?, 4.4.2012 Domnívám se, že za to může letošní zima.Dlouho bylo teplo a pak najednou ty velké mrazy.Taky mi letos moje dva vilíny kvetly velmi málo.Skalničkové narcisky, které vždycky kvetly jako první kvetou téměř u země, špičky listů mají žluté.Bledule taky... celý příspěvek > |  |
|  | Montbrécie - výsadba, 1.4.2012 Montbrécie jsem několikrát neúspěšně vysazovala na jaře, většinou velmi slabě kvetly, nebo vůbec ne.Pamatuji si, že má babička pěstovala ty drobnokvěté, oranžové zcela bez problémů bez vytahování z půdy.Předloni jsem to riskla a nechala svého... celý příspěvek > |  | Zahrada startuje na rok 2012, 17.12.2011 U nás je taky stále teplo, předvánoční čas to vůbec nepřipomíná.Stále mi ještě kvetou podzimní krokusy, které jsem sázela až v listopadu.Váhala jsem, zda je vůbec objednávat, měla jsem zlomené zápěstí a tak jsem se bála, že je nezvládnu zasázet.Teď... celý příspěvek > |  | Rododendron cez zimu, 7.12.2011 Nerada bych Vám špatně poradila, ale pokud jste ještě svůj rododendron znovu nepřemístil, nedělala bych to.Je to venkovní rostlina a určitě mu bude lépe v zemi venku.Možná bych ho přikryla trochu chvojím, nebude tak trpět změny počasí a bude chráněn... celý příspěvek > |  | Rododendron cez zimu, 1.12.2011 Rododendrony přes zimu, zvláště když hodně mrzne svěšují, kroutí listy.Vypadá to jako by vadly. Zmenšují tak listovou plochu a odpařují méně vody. Protože u nás nyní na podzim dlouho nepršelo, mé rododendrony, ačkoliv jsem jim vylila vodu ze sudů,... celý příspěvek > |  | Podzimni vysadba, 22.10.2011 Každopádně si vysaďte česnek.Podmínkou je ale česnek český sadbový, česnek z dovozu (Čína ap.) u nás neroste dobře.Nevím, odkud jste a jestli ho ještě seženete, zahradkářské prodejny, trhovci.Možná i některý soused Vám podaruje několik zdravých... celý příspěvek > |  | Druh kaktusu, 25.9.2011 Můj tatínek, kaktusář taky ihned prohlásil, že květy jsou přilepené. Určitě se nemáte za co omlouvat, to spíš ten, kdo takhle hyzdí rostliny. Bláža |  | Určí někdo tento druh kaktusu?, 25.9.2011 Já se v kaktusech moc zatím nevyznám, ale tatínek je dlouholetý pěstitel. Ríká, že se jedná o nějaký druh z rodu mammilaria a je třeba počkat, až vykvete, pak bude snadnější zjistit více.Jinak se jedná o zdravého jedince, bílé chomáčky jsou u tohoto... celý příspěvek > |  | Přerostlé kořeny u Phalaenopsis, 19.9.2011 Taky řeším problém velkého množství vzdušných kořenů, problém není ani tak v místě, jako ve stabiltě rostlin.Stojí v miskách s keramzitem a při sebemenší manipulaci se květináče kácí. Některé orchideje mám již šestým rokem a i když prospívají a... celý příspěvek > |  |
|  | O jakou housenku se jedná?, 6.8.2011 taky jsem měla loni dvě tyto housenky, jedna byla obrovská, asi 12 cm, pochutnávala si na fuchsii, naštěstí klasické, takže jsem ji nechala být. a to řikate, že je to lišaj vrbkový. Bláža |  | Prosím o určení rostlinky , 15.7.2011 Já bych si tipla nějaký druh pelyňku? Bláža |  | Neznámá kytička, 2.7.2011 Já si myslím, že je to potentilla "Monarchs velvet". K snadnějšímu určení by jistě pomohlo ostřejší foto. Zkuste se sama podívat a porovnejte svoji kytičku. Bláža |  | Co to je za květinu?, 18.6.2011 Nedávno jsem viděla v květinářství podobnou, modře kvetoucí šalvěj, bez udání bližšího názvu. Že je to opravdu šalvěj bylo zřetelné spíše podle listů. Na vašem obrázku listy nejsou příliž zřetelné. Bláža |  | Bougainvillea - opadávají květy, listy jsou jakoby zašedlé, 13.6.2011 Možná ji moc přeléváte.Zvláště po přesazení. Mohou zahnívat kořeny.Také zatím nehnojte.Já nechávám zeminu proschnout a pak teprve zaleji.Je to rostlina z jihu, na vedro a občasný přísušek je zvyklá. Kvete jen na plném slunci.Když jsem ještě bydlela v... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|