|
Příspěvky uživatele - 128.61
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Okus ovocných stromků, 12.12.2011 Videli sme na vlastné oči, ako jediný zajac dokáže zničiť za jednu noc desiatky jabloní. Kôru aj s lykom strháva v celých pásoch kolem dokola mladého kmienka. Ak by mu išlo iba o nasýtenie, stačili by mu 1-2 jablone. Keby sme vedeli odpoveď na otázku... celý příspěvek > |  | Oldenburgovo, 12.12.2011 Dobrý deň pane Lucasi! Jablone Oldenburgovo pestoval donedávna môj svokor, na podpníku M2. Vyznačovali sa pravidelnou a bohatou úrodou šťavnatých jabĺk s mastnou žltou šupkou a žíhaným líčkom. Chuť bola kyselkavá svieža už krátko po sklizni, ale o... celý příspěvek > |  |
|  | Krasokver zluty nebo ananasova reneta?, 11.12.2011 Spomínam si na Krasokvet z detstva, mali sme ho v záhradke pri plote. V pamäti mi utkveli menšie mierne hranaté plody, množstvo lenticel na žltej šupke, dužnina nie moc šťavnatá, nehnednúca, zato s veľmi príjemnou typickou sladko korenistou chuťou.... celý příspěvek > |  | Rubinola bez chemie, 11.12.2011 Dobrý deň! Neporozumel som myšlienke: "Žádnou jabloň nemusíte stříkat-je ovšem otázka, co vypěstujete." Nechcel ste dúfam povedať, že keď budem striekať, je všetko vyriešené a stromy budú obsypané jablkami? A čo otázka zavlažovania, hnojenia, letného... celý příspěvek > |  | Co Vaše réva? (rok 2011), 11.12.2011 Zdravím Vás pane Václave! Čakal som, že sa ozve niekto, kto biely či sivý Portugal pestuje a doplní informácie pre p.Honzu. Na Slovensku sa tieto klony pestovali výrazne menej ako v ČR, preto o nich zrejme D.Pospíšilová píše iba skromne. Portugal... celý příspěvek > |  | Co Vaše réva? (rok 2011), 11.12.2011 Dobrý deň, Honzo! Podľa údajov D.Pospíšilovej existujú okrem Modrého Portugalu: Portugalské sivé (Železnák), z neho vyselektované trochu odolnejšie Portugalské zelené, bezcenná odroda Portugalské biele, neskorá sorta Portugalské červené... celý příspěvek > |  | Pomologie nových odrůd jabloní, 28.10.2011 Videl som u kamaráta, ktorý má vzťah skôr k viniču a jeho produktom ako k jabloniam, nádhernú jabloňku Bohemie obsypanú visiacimi obrovskými červenými plodmi. Je to ako v tom prísloví o zemiakoch a sedliakovi. Práve preto, že jabloň nestrihá, lebo... celý příspěvek > |  | Narašený česnek, 28.10.2011 Máte pravdu, Bobe. Donútil ste ma zaspomínať. Jovan a Staník som kupoval priamo od Ing.Kozáka, aj s popisom jeho odrôd na letáčku a Dukát som kúpil asi vo vedľajšom stánku v zámockej záhrade. Dukát chválim. Bohužiaľ Jovan a širokolistý neskôr zrejúci... celý příspěvek > |  | Proč neprorazil General Leclerc, 28.10.2011 Petře, ako zberateľ odrôd, máš skúsenosti s novými odrodami Astra, Beta, Erika, Decora...? Ktorú by si vybral ako najchutnejšiu? Stromky sa už daakých pár rokov predávajú. Paľo |  | Podzimní postřik proti kadeřavosti, 28.10.2011 Oveľa účinnejšia je predjarná aplikácia meďnatých prípravkov proti kučeravosti broskýň (podľa vývoja teplôt v danom roku- niekedy už koncom februára). Jesenný postrek má minimálny vplyv na kľudové štádiá parazita. To už radšej 2 jarné postreky po... celý příspěvek > |  |
|  | Názor na tomel od Starkla, 7.5.2011 Korea, Kostata a Steiermark... |  |
 |
|
|
|