|
Příspěvky uživatele - 147.107
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rozchod kol při orání s vari, 29.10.2011 Orá se na široký rozchod, je tu o tom dlouhé vlákno. |  | Pokaceni tresne, 23.10.2011 Co máte pořád s obcházením zákona. Jde o kultivační zásah ve vlastním ovocném sadu. Tazatel nechce pokácet stoletý dub na návsi, ale třešeň na zahradě z pěstebních důvodů. Žádný zákon neporušuje, jedná v jeho mezích. |  |
|  | Pokaceni tresne, 22.10.2011 Tak určitě jsem nepsal, že dělám na ŽP, jestli dobře chápu příspěvek. Jinak na své zahradě si kácím co chci a jak chci od doby, co ji mám, nějakých 35 roků. Nikomu nic neoznamuji a povolení mi dává manželka. |  | Pokaceni tresne, 20.10.2011 Už se to tu probíralo milonkrát. Třešeň v sadu není strom rostoucí mimo les a její skácení je obnovou kultury. Žádné povolení nepotřebujete. |  | Termin sklizeni mrkve, 18.10.2011 Námitky 3.Po 4 dnech mrazů -8 pro ni půjdete s dynamitem. Není po ruce, musíte ji vyhrabávat když chcete kousek do poléfky. Sežerou ji myše, máte-li jaké. |  | Chladné počasí sběr paprik?, 16.10.2011 Sebemenší pokles teploty pod 0 papriky i plody nenávratně poškozuje. I když je slunečno, den je krátký a sluneční intenzita malá. Rostliny zlikvidujte, vyvinuté plody můžete zpracovat. Teď už se nic nedožene, za dva měsíce jsou vánoce. |  | Jedovatý tis vedle malin, 14.10.2011 Hladit hada bosou nohou... Nelze uvažovat tak, že JÁ vím, co lze a ostatní to znají také. Proč lehkomyslně riskovat fatální příhodu, když pro to není žádný rozumný důvod. To není ani dobrodružství, ani hrdinství co dokážu, to je hloupost. |  | Jedovatý tis vedle malin, 14.10.2011 Uvažte, že při sběru malin může bobule tisu spadnout mezi maliny a nevšimnete si jí. Proč tis k domu? |  | Zasazení vrby, 4.10.2011 To se přece dělá na jaře, nějak jste si obrátila koloběh přírody. I když není vyloučeno, že se to povede. Pokud jde o nějaký vzácný klon, ke kterému nebudete mít zjara přístup, dají se pruty uchovat v chladu a ne příliš suchu - snad, do jara je... celý příspěvek > |  | Vadnutí stopky na Krystalu letos, 2.10.2011 Zdravím vespolek.
Na dospělé palmetě Krystalu u zdi se letos dost projevuje vadnutí třapiny. Odhadem až na čtvrtině hroznů. Bývalo to vždycky, ale jen ojediněle. Letos je toho podstatně víc. Keř nestříkám. Jak to vypadá jinde? |  |
|  | Rybíz a angrešť, 30.9.2011 Přísný jsem a to proto, že tazatelka evidentně šilhá po nějakém pěkně barevném, nejlépe růžovém, pytlíku nějakého extra speciál sajrajtu z hypermarketu. Je poněkud omámená širokým výběrem speciálních zemin (které ovšem ve výrobě padají z jedné... celý příspěvek > |  | Uprava pody pred zimou, kedy zacat a cim hnojit?, 27.9.2011 Kdykoliv do zámrzu. Hnůj zaorejte, 250 q / ha. Jen tam, kde bude zelenina, pod česnek a mrkev ne. Vyhledejte si, v jaké "trati" se zelenina pěstuje a podle toho se řiďte. |  | Co dělat, aby staré jabloně neplodily, 21.9.2011 Myslím, že nějaký hlubší řez jen strom zohyzdí. Mimoto v té ohradě vidím cosi slamnatého, jestli je to něco jak hnůj, bude jabloň takto rodit ještě dvacet let. Jediné řešení je pilou u země. Ale takhle krásnou jabloň podříznout by bylo barbarství. |  | Barva kristalonu, 14.9.2011  Tak čistě bílá to zcela jistě není, a tu druhou ať si nazve každý podle sebe. |  | Stará (ne)známá jablon, 11.9.2011 Jestli to jabko voní, jakoby malinově, je to Spartan, nebo nějaký jiný Mac Intosh. |  |
 |
|
|
|