Příspěvky uživatele - 173.103

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy zasadit velkopavlovickou merunku?, 14.10.2011
Zo skúseností nás všetkých, ktorí sme zakladali osadu v ťažkej ílovici, si pamätám, že pri jarnej výsadbe stromčekov sa neujímali akurát broskyne. Napr. u mňa sa neujali 2 z piatich. Jarná výsadba je náročná na zalievanie, pri jarnej manipulácii s... celý příspěvek >
Skladování hrušek, 14.10.2011
Najviac etylénu uvoľňujú banány. Jablká istotne tiež. Na druhej strane kyslík je potrebný k oxydatívnym procesom, pri ktorých sa počas dozrievania jabĺk rozkladajú kyseliny a iné organické látky s dlhším reťazcom. Ak to majú s tými vreckami... celý příspěvek >
Co právě sklízíte?, 13.10.2011
Musí byť naozaj veľmi chutná! Vedela byste pár slovami charakterizovať jej chuť? Ďakujem. Paľo
Postřik jablek před uskladněním, 13.10.2011
To je ale škoda, Václave, že ste nenašiel na internete spojitosť medzi prípravkom Mythos a jeho účinkom na čiernu či hnedú moníliovú hnilobu jabĺk. Ja by som ho pred sklizňou radšej nepoužil. Nielen preto, že by som najprv odskúšal fyzikálny spôsob... celý příspěvek >
Ako Vám dozrievajú strapce?, 13.10.2011 Obsahuje fotku
AT 6-3 SK má atraktívne bobule dĺžky takmer 4 cm, chrumkavú mäsitú dužinu, tvrdé semienka, ale málo cukru aj v októbri. Paľo
Ako Vám dozrievajú strapce?, 13.10.2011 Obsahuje fotku
Ukrainská veľkoplodá odroda AT 6-3 SK, o ktorej na vine.com.ua píšu, že je rane stredná až stredná (v Novočerkassku dozrieva začiatkom septembra), v podmienkach Záhoria stále nie je sladká ani uprostred októbra. Bobule sa síce zakalujú do... celý příspěvek >
Skladování hrušek, 13.10.2011
Zdravím Vás Mirku! Vlani som počúval v rádiu ideálny spôsob uchovania jabĺk: Teplota okolo +2 a uzatvoriť do sáčkov. Jablká si "nadýchajú" vlastnú atmosféru a pomalšie dozrievajú. V pivnici je problém nielen zabrániť prístupu kyslíku, ale aj znížiť... celý příspěvek >
Kongresovka, 13.10.2011
Kongresovka rastnúca na pôde prahorného pôvodu, ako písal pán AB, môže byť naozaj delikatesná a chutnejšia ako Konferencia. U nás na myjavských kopaniciach dozrela Kongresovka už v septembri. Okrem dusitanov sú v salámoch aj emulgátory, kožné... celý příspěvek >
Braeburn, 13.10.2011 Obsahuje fotku
Keďže koncom týždňa hlásia prízemný mráz aj v nížinách, obral som dnes tých pár plodov z mlaďúčkej "polopalmetky". Rád si Braeburn kupujem cez zimu v marketu. Je to jedna z mála odrôd, ktorá si aj po dlhej preprave cez more a zložitej manipulácii... celý příspěvek >
Plody sú pomerne veľké, na výšku cca 7 cm. Je to pravdepodobne náhodný kríženec Coxovy renety a odrody Lady Hamilton. Po koxovke získal Braeburn lahodnú aromatickú chuť a po druhom rodiči zrejme pevnú šťavnatú dužinu a v kvalitnom sklade veľmi dlhú... celý příspěvek >
Začiatkom októbra mi začala dozrievať takmer 60ročná novozélandská odroda Braeburn. Pestujem ju na M9. V tomto roku bez chrastavitosti sa jej darilo, napriek tomu, že som polovicu palmetky preštepil rezistentnými vrúbľami.
Postřik jablek před uskladněním, 13.10.2011
Máte pravdu Václave. Okrem Flint Plus má aj Euparen účinnosť na moniliózu jabloní. U Vámi odporúčaného prípravku Mythos som však žiadne info o účinnosti proti Monilii, ktorá robí v pivnici na jablkách najviac neplechy, nenašiel. Ak nájdete zmienku o... celý příspěvek >
Kanadská borůvka, 13.10.2011
Dobrý deň! Ak Vám nestačí 250 l rašeliny, musíte mať riadne veľké kríčiska! Na normálne veľké bežne predávané sadenice Vám 5 kýblov rašelinovej zmesi musí stačiť. Nezabúdajte vnútri jamy fóliou oddeliť rašelinový substrát od ílovice okolo jamy.... celý příspěvek >
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika