|
Přilba k motorové pile, 2.11.2013 Spíš bych doporučil brýle - štít. Snad jen blbec se praští hlavou o svislý stojící strom. A ten co leží na zemi (pokácený) už mi neblíží - hlavě. Je dost nízko. |
 |
Rotavátor FN-100 za malotraktor, 29.4.2013 Kardany - jsou dané drážkováním výstupní hřídele traktoru a taky rotavátoru. Délka kardanu se dá upravit zkrácením kardanu (jeho vsuvné části). Zkuste to u firmy ama Czech.
Taky skuste zadat do vyhledávače: kardanové hřídele, a máte spoustu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zkušenosti s pilami Hecht, 25.3.2013 A to vám kdo řekl - napsal. Je to hoby - slušná čínská levná motorová pila. Hauck - domluvil jsem. |
 |
Agzat, 8.3.2013 Dle mého jde udělat z dlouhé poloosy - kratší poloosu. Obráceně to bývá problém. Viz. už jsem to 2x uřezal a stále je to krátké. |
 |
Motúčko - elektrické kolečko, 3.3.2013 Nikdy jsem motúčko neviděl ani sním nejel, ale už 2x jsem dělal plastový mezikus (já použil silon) mezi ručkou a trubkou tragle - motůčka. Nevím jestli bylo přetížené - vím, že se tento plastový díl zlomil. |
 |
Kroužek, 31.12.2012 U pionýru jsem si prvně nastříhal 4-5 pásků z tenkého plechu (doporučuji z plechovky - síla max. 0.5mm) cca. 2mm širokých a 40-50mm dlouhých (ojehlit hrany). Pak jsem na píst navlekl kroužek s vnitřním průměru (plat., kov. i dřevěný) asi o 2-3mm... celý příspěvek > |
 |
Prisma 37 nejde nastartovat po kolizi s lešeňovou trubkou, 10.6.2012 Klínek jen udržuje pozici setrvačníku a zároven i dává impuls na zapálení směsi v motoru. Pokud to byla " slušná " rána tak je i toto možné. Rada - rozebrat a podívat se. |
 |
Už vám raší Clematis?, 10.6.2012 Tak na konec krásně obrazil a již má i květy, ale musel jsem ho velmi ostříhat. Ted je asi 1/3 než byl vloni. |
 |
Višeň do 1m skruže, 30.3.2012 Kdysi jsem višeň zasadil do bývalého hnojáku (zbylo jen po něm asi v 3/4 metrové hloubce jen dno). Višeň zprvu krásně rostla, ale asi po 4 letech přestala růst a nakonec uschla. Po vykopání měla málo prostoru (hloubky) pro kořenový val.... celý příspěvek > |
 |
Ibišek syrský ze semínek (Rady), 24.3.2012  Kolem rostlin (cca. 2,5 metrová výška) jich máme vyklíčených tolik, že je musíme vyrývat a ničit. Stačí na jaře porýt záhonek kolem a v průběhu léta min. 1000 rostlinek vyrazí. Je to horší než plevel.
|
 |
|
 |
Už vám raší Clematis?, 18.3.2012 Mám na pergole asi 10let starý clematis, vlastně už ho asi nemám. Začal rašit, ale došly tyto tuhé mrazy a všechny hlavní větve mráz rozthal tak, že šly prsty rozemlít. Jednoleté větvičky už rašili (jižní morava - jižní strana). Druhý, který je z... celý příspěvek > |
 |
Stavba pergoly, 10.3.2012 Když jsem stavěl svou pergolu, tak jsem neřešil jestli patky udělám z nerezu (vysocelegovaná - nemagnetická ocel) nebo z patek jen povrchově upravených (většinou jen žárový zinek) a nebo jen ze staré trubky a slilnější pásoviny, které jsou jen... celý příspěvek > |
 |
Jak upravit vozík za auto (koule) pro fungující připojení za Vari nebo Agzat?, 6.3.2012 Dobrý
tento vozík má samozdřejmě i bubnové brzdy ovládané lanky. S ojem ISO 50 - ruční brzda, S ojem TERRA apod. provozní + ruční brzda (stejně jako na orig. vozíku TERRA -VARI). Má i odpružení (vlečná ramena). |
 |
Jak upravit vozík za auto (koule) pro fungující připojení za Vari nebo Agzat?, 6.3.2012 Vlastním vozík UNIVERZUM výr. STS Znojno r.v. 1991 a tento vozík má oje se lžíci na iso 50, ale jde zaměnit za oje se sedačkou ke stroji VARI - TERRA - UN a MF 70. Má dva elektrické okruhy světel - za auto na 12v a za terru 6v. 2 typy odrazek... celý příspěvek > |
 |
Malotraktor Kubota nebo TZ4-K, 25.9.2011 Ano seděl. Proto jsem dal svůj příspěvek na tuto diskusi.
TK má obě kola stejné -6x16. Poloměr zatočení Tk je bezkonkurenční, až nebezpečné při naložené vlečce a v kopci nedoporučuji zkoušet. Tk má teměř všechnu váhu na přední nápravě - lehký... celý příspěvek > |
 |