Příspěvky uživatele - 172.154

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Založit trávník teď nebo na jaře?, 21.9.2011
To je zaujímavá myšlienka. Vy viete, ako sa zbaviť pýru v trávniku? Poraďte. Akým herbicídom? Tráva aj pýr sú predsa rastliny úzkolisté. Paľo
Odruda?, 21.9.2011
Nemohlo by to byť aj podľa farby jahod či ríbezlí? Paľo
Co právě sklízíte?, 21.9.2011 Obsahuje fotku
Posledný obrovský plod Orionu ešte visí pri vrchole palmety. Netypické je jeho žíhanie na velkej časti povrchu šupky. Paľo
Na záver minigalérie jedno sklamanie: odroda Orion. Vlani boli na pekne vyrastnutej palmete iba 3 plody. V tomto roku až 4 (!). Jeden mi ešte v júli "očesal" vnúčik. Zo zvyšných minulý týždeň dva pehovité plody odpadli (na snímke). Paľo
Úrodu voňavého a sladkého rezistentu Florina mi v tomto roku zredukovali daaké potvôrky vŕtajúce do plodov chodbičky. Obaľovače to neboli. Okrem 1 postreku (tuším Reldan v 1-litrovom rozprašovači- iba na plody) som v tomto roku na jablone opäť... celý příspěvek >
Kvalitný kyseľkavo chutiaci rezistent Melodia má v prvej rade veľmi lákavo vyfarbené plody. Ukazuje sa dosť náročná pri tvarovaní v ovocnej stene, podobne ako sladká Florina, takže úrodnosť obidvoch je u mňa nízka. Paľo
Ešte raz prvé plody odrody Sirius naštepenej do Braeburnu.
Chuťovo a skladovateľnosťou patrí Braeburn k top jablkám. Napriek tomu som z dôvodu vnímavosti k chrastavitosti navrúbľoval do palmetky Braeburn rezistenty- napr. Sirius (na snímke). Paľo
Ešte raz Braeburn.
Teplé septembrové počasie spôsobilo zakvitnutie nielen viničových ťažňov, ale aj jabloní. Na snímke je kvitnúci a dozrievajúci Braeburn. Paľo
Na tomto kultivaru si cením jeho tolerantnosť k chrastavitosti (vlani na rozdiel od Pink Lady, Gala a Braeburn bola postihnutá iba polovica úrody), extrémne vysoký potenciál každoročnej rodivosti a výrazne aromatickú chuť silno pripomínajúcu Coxovu... celý příspěvek >
Z východnej strany spôsobujú slnečné lúče nesprávne fialové sfarbenie. V skutočnosti má Pinova žiarivo pomarančové žíhanie. Paľo
Tohtoročný teplý záver leta aj slnečné počasie počas jesennej rovnodennosti urýchlili dozrievanie zimných odrôd. Budem sa musieť pustiť do oberačky odrody Pinova- na snímke. Paľo
Kam se poděl Šampion?, 21.9.2011
Máte pravdu, a overil ste si to, že na odlišných podpníkoch rastie Šampion rôznorode. Ale to asi robia aj iné sorty? Pamätám si, že bez prerezávania sa táto sorta neobišla. Trochu to v popisoch preháňajú s citlivosťou k hubovým chorobám. Verím, že je... celý příspěvek >
Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 21.9.2011
Zdravím Vás Vlado! Dovolte mi ešte pár slov k Vášmu dobrému nápadu zatepliť kmienky. Pravdepodobne nepestujete vinič v teplej vinohradníckej oblasti, takže chápem Vašu snahu. Na výber máte celú škálu materiálov- od textilných jutových a... celý příspěvek >
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika