Příspěvky uživatele - 246.18

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kidd´s orange, 19.9.2011
V mé literatuře jsem našel : 1/kniha Škola ovocnáře (Urban 1981) str.272 : Kidds´O. = Golden Delicious x Coxova 2/ kniha Malá pomologie 1 - jablka (Dvořák - Vondráček 1969) str.320 : Kidds´O. = (jen) Delicious x Coxova 3/ kniha Pěstování... celý příspěvek >
Jaký je to druh?, 18.9.2011 Obsahuje fotku
Dobrý den, zapojuji se do diskuse a mám dotaz na znalce hrušek. Dnes 18.9. jsem u rodičů otrhal 2 podzimní starší odrůdy hrušek a nevím, zda jde o odrůdu Boscova lahvice (na fotce vpravo) a Charneuská (na fotce vlevo).Obě mají ve správné konzumační... celý příspěvek >
Jaký je to druh?, 17.9.2011 Obsahuje fotku
Pro nevěřící paní Lídu posílám ještě 1 foto Boscovy lahvice z téhož stromu a foceno týž den jako dnešní fotka v 11:55. Tento plod ze severní strany je trošku strupatější, ale je to tutově Boscova, strom jsem sázel v r.1988.
Jaký je to druh?, 17.9.2011 Obsahuje fotku
Boscova lahvice to určitě není - posílám její foto. Podle malé pomologie od Richtera je vaše odrůda podobná na Pařížanku (zimní), Grosdemange (zimní) nebo Konferenci (ta je jen podzimní)
Co právě sklízíte?, 17.9.2011
To Matčino je starý strom vysokokmen z r. 1950 a nyní je již za zenitem růstu. Větve jsou převislé a nové přírůstky minimální (kromě občasných vlků). Přesto pravidelně plodí – každý lichý rok je zcela plná (dříve i přes 200 kg, nyní kolem 130 kg)a... celý příspěvek >
Co právě sklízíte?, 16.9.2011 Obsahuje fotku
Ještě další fotka Matčino
Co právě sklízíte?, 16.9.2011 Obsahuje fotku
Začal jsem postupně trhat Matčino - zatím horní osluněné větve starého vysokokmenu.Lokalita : 230 m n.m. Vyškov, střední Morava, západní plně osluněný svah
Náhrada za Desert, 12.9.2011
Pro upřesnění : Gala = kříženec Golden Del. x Kidds´ Orange a ten Kidds´O. pochází z křížení Red Delicious x Coxova.
Jakou letní jabloň?, 10.9.2011 Obsahuje fotku
Mně letos překvapila letní jabloň Zita - plod sice pouze střední velikosti, ale nádherně vybarvená a chuť byla mimořádně sladká s výraznou malinovou příchutí. Letos byl na roubu pouze 1 plod, takže nelze zatím více hodnotit. Ideální řešení pro dotaz... celý příspěvek >
Rubín, 3.9.2011 Obsahuje fotku
strana 6
strana 5
strana 4
strana 3
strana 2
Mně nejvíc hnije Rubín, Lipno, Bohemie a Rubinola. Jak tomu zabránit nevím, také mě to trápí a tak jen sbírám denně nabodané hniličky a chytám vosy na pivo v zavěšených PET lahvích. Alespoň tedy na zlepšení nálady všem amatérským šlechtitelům posílám... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika