|
Příspěvky uživatele - 246.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kidd´s orange, 19.9.2011 V mé literatuře jsem našel : 1/kniha Škola ovocnáře (Urban 1981) str.272 : Kidds´O. = Golden Delicious x Coxova 2/ kniha Malá pomologie 1 - jablka (Dvořák - Vondráček 1969) str.320 : Kidds´O. = (jen) Delicious x Coxova 3/ kniha Pěstování... celý příspěvek > |  | Jaký je to druh?, 18.9.2011  Dobrý den, zapojuji se do diskuse a mám dotaz na znalce hrušek. Dnes 18.9. jsem u rodičů otrhal 2 podzimní starší odrůdy hrušek a nevím, zda jde o odrůdu Boscova lahvice (na fotce vpravo) a Charneuská (na fotce vlevo).Obě mají ve správné konzumační... celý příspěvek > |  |
|  | Jaký je to druh?, 17.9.2011  Pro nevěřící paní Lídu posílám ještě 1 foto Boscovy lahvice z téhož stromu a foceno týž den jako dnešní fotka v 11:55. Tento plod ze severní strany je trošku strupatější, ale je to tutově Boscova, strom jsem sázel v r.1988. |  | Jaký je to druh?, 17.9.2011  Boscova lahvice to určitě není - posílám její foto.
Podle malé pomologie od Richtera je vaše odrůda podobná na Pařížanku (zimní), Grosdemange (zimní) nebo Konferenci (ta je jen podzimní) |  | Co právě sklízíte?, 17.9.2011 To Matčino je starý strom vysokokmen z r. 1950 a nyní je již za zenitem růstu. Větve jsou převislé a nové přírůstky minimální (kromě občasných vlků). Přesto pravidelně plodí – každý lichý rok je zcela plná (dříve i přes 200 kg, nyní kolem 130 kg)a... celý příspěvek > |  | Co právě sklízíte?, 16.9.2011  Ještě další fotka Matčino |  | Co právě sklízíte?, 16.9.2011  Začal jsem postupně trhat Matčino - zatím horní osluněné větve starého vysokokmenu.Lokalita : 230 m n.m. Vyškov, střední Morava, západní plně osluněný svah |  | Náhrada za Desert, 12.9.2011 Pro upřesnění : Gala = kříženec Golden Del. x Kidds´ Orange a ten Kidds´O. pochází z křížení Red Delicious x Coxova. |  | Jakou letní jabloň?, 10.9.2011  Mně letos překvapila letní jabloň Zita - plod sice pouze střední velikosti, ale nádherně vybarvená a chuť byla mimořádně sladká s výraznou malinovou příchutí. Letos byl na roubu pouze 1 plod, takže nelze zatím více hodnotit.
Ideální řešení pro dotaz... celý příspěvek > |  | Rubín, 3.9.2011  strana 6 |  |
|  | Rubín, 3.9.2011  strana 5 |  | Rubín, 3.9.2011  strana 4 |  | Rubín, 3.9.2011  strana 3 |  | Rubín, 3.9.2011  strana 2 |  | Rubín, 3.9.2011  Mně nejvíc hnije Rubín, Lipno, Bohemie a Rubinola. Jak tomu zabránit nevím, také mě to trápí a tak jen sbírám denně nabodané hniličky a chytám vosy na pivo v zavěšených PET lahvích. Alespoň tedy na zlepšení nálady všem amatérským šlechtitelům posílám... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|