|
Drtič ovoce Shark Fruit, 14.8.2011 Pane Vysloužil,
co se týká hrubosti jablečné drti u Sharku, netroufám si posoudit, zda u tvrdých jablek je drť větší, nikdy jsem to nezjišťoval. Většinu moštu dělám z Matčina a z Ontária (mám několik vysokokmenů) a k tomu sem tam přidám nějakou... celý příspěvek > |
 |
Drtič ovoce Shark Fruit, 13.8.2011 Drtič Shark mám 3 roky a jsem s ním spokojen. Je vhodný pro občasné rodinné moštování. Za měsíc naše rodina vypije asi 20 l moštu, takže moštuji zhruba po 3 - 4 týdnech. Asi 5 l čerstvého moštu se nechá v ledničce k okamžité konzumaci a zbytek se... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Drtič ovoce Shark Fruit, 11.8.2011 Na webu výrobce Vares Mnichovice je k výrobku Shark asi 15 fotek a také krátké video drcení. |
 |
Osychající listy u habru, 11.8.2011  Dobrý den,
letos jsme vysadili živý plot z habrů. Později na některých stromcích začaly osychat listy po okrajích. Stromky byly zalévány. Přikládám foto. Pokud by mi někdo mohl poradit, byla bych moc ráda. Děkuji, Zuzka |
 |
Přehazování kompostu, 11.8.2011 Díky za reakce. Marec |
 |
Rozmačkání švestek, 11.8.2011 Děkuji za odpovědi. Kde se dají koupit ty ušlechtilé kvasinky? Marec |
 |
Přehazování kompostu, 9.8.2011 Zdravím,
prosím o radu. Na jaře jsem založil kompost. Zatím jsem ho nepřehazoval, měl bych to ještě před zimou udělat? Děkuji všem za rady. Marec |
 |
Rozmačkání švestek, 9.8.2011 Zdarvím všechny.
Začínám sbírat švestky do majče. Nevím proč, ale padá to nějak brzo. Tady v diskuzích jsem se dočetl, že je vhodné část švestek rozmačkat. Budu ale sud sbírat průběžně, mám tedy rozmačkat již ze začátku, nebo počkat až později?... celý příspěvek > |
 |
Stará (ne)známá jablon, 8.8.2011  Před chvílí jsem obdržel emailem foto typického Starku E. od pana St. Bočka z Crhova (zabývá se starými odrůdami). Takže je jasné, že pan Hart i pan Vysloužil mají na svých fotkách také ty správné Starky. |
 |
Stará (ne)známá jablon, 8.8.2011  Na výstavě ovoce ve Slavkově r. 2009 jsem vyfotil tento Stark Earlist |
 |
|
 |
Kvas z Jugoslávských švestek, 7.8.2011 Děkuji všem za příspěvky, zkusím to a uvidím. Díky Marec |
 |
Kvas z Jugoslávských švestek, 6.8.2011 Dobrý den,
máte někdo zkušenost s použitím tzv. jugoslávských švestek do kvasu? Dozrávají už teď a od pár lidí jsem již slyšel, že na kvas nejsou zrovna vhodné. Díky za odpověď Marec |
 |
Co právě sklízíte?, 6.8.2011  Včera jsem sklidil odrůdu jablka Hana (na roubu byl zatím jediný velký plod 70 mm). Nechám ji týden uležet a pak ochutnám.
Lokalita : 230 m n.m. Vyškov, střední Morava |
 |
Podnože meruněk a broskvoní, 6.8.2011  Ještě posílám foto stromu původní meruňky vysazené r. 1950 na podnoži černého myrobalánu (v okolí kmene jsou patrné vzrostlé výmladky podnože i s plody). Kmen meruňky má u země průměr 65 cm a letos byla úroda meruněk opět hojná. Lokalita : Rousínov u... celý příspěvek > |
 |
Podnože meruněk a broskvoní, 6.8.2011  Meruňky na podnoži myrobalán jsou opravdu velmi vzrůstné a také dlouhověké. Soused měl meruňkový sad (nyní již novým majitelem asi 15 roků neudržovaný) a tam ještě teď v plné síle rostou a plodí meruňky vysazené r. 1950. Vždycky jsme mu záviděli... celý příspěvek > |
 |