Příspěvky uživatele - 209.225

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Cedr himalájský (Cedrus deodara Golden Horizon) - zima, 15.4.2010
Pokud žijete na jihu Slovenska, tak bych ho nechal klidne tak, at si zvyká. Pokud žijete na severu, někde pod horami, lze cedr jistě chránit, ale nemyslím si, že by bylo dobré rostlinu úplně "utěsnit ", vlhkost totiž může být negativním... celý příspěvek >
Cedry a odolnost mrazu, 13.4.2010 Obsahuje fotku
V loňském roce jsem vysadil na zahradě 4 cedry: 1.Cedrus atlantica glauca, výš.: 1,5m.  2.Cedrus libani glauca pendula 2 m,  3.Cedrus libani Pyramidalis 2m  a 4.Cedrus deodara Aurea 0,5m (tento cedr nebyl v prodejně označen, ale má... celý příspěvek >
Acer campestre Carnival, 12.4.2010
Javory babyky snášejí dobře řez, používají se i na živé ploty. Zkoušel někdo tvarovat kultivar Carnival? Cílem by byla koule na kmínku. Díky za odpovědi
Ulmus hollandica wredei - tvarování koruny, 10.4.2010
Podívejte se zde.
Ulmus hollandica wredei - tvarování koruny, 10.4.2010
Myslím, že by bylo vhodné počkat až se olistí, pak foto pošlu.
Ulmus hollandica wredei - tvarování koruny, 9.4.2010
Tvar koruny tohoto jilmu je v mládí víceméně sloupovitý, s postupujícím věkem však koruna roste do šířky, strom při výšce cca 8m má průměr koruny 3 - 4 m a tvar sloupu ustupuje. Má někdo zkušenost se zásahy do růstu koruny střihem tak, aby se... celý příspěvek >
Cedr himalájský (Cedrus deodara Golden Horizon) - zima, 5.4.2010
... a nemá někdo zkušenost s cedrus deodara Karl Fuchs, co se výšky týče, odolnosti mrazu apod. a taky s cedrus atlantica horstmans silber spitz?
Při zařazování cedrů jsem se taky setkal názorem, že atlaský cedr je poddruhem cedru libanonského. Někde ho řadí samostaně, jinde ne. Nechci rozpoutat někončíci diskuzi, jen uvádím tento poznatek, který jsem někde vygoogloval (případně dám odkaz). Je... celý příspěvek >
Cedry jsou slunce milovné a proto umístit cedr na místo, kde bude půl dne ve stínu, není zrovna nejšťastnější. Znám pár cedrů, zejména starších cca 15 m, které neomrzají a zimní slunce jim v tomto věku neškodí. Závisí taky na tom, jaký druh cedru... celý příspěvek >
Thuje - původce vlhkosti v domě?, 5.4.2010
Na konci zimy jsem odstranil sněhem zlomenou a těsně u plotu rostoucí thuji. Byla vysazena necelé 2 m od rohu garáže. Na výšku měla cca 4 m u země asi 1,5m. Souhlasím, že kořeny jsou četné, jemné ale jen něco přerostlejší do stran než průměr tuje u... celý příspěvek >
Chamaecyparis nootkatensis pendula Aurea?, 3.4.2010
Díky za odpověď.
Acer palm. dissectum Lemon chiffon / Lemon Lime Lace, 29.3.2010
Zdravím všechny nadšence japonských javorů a mám dotaz, zda má někdo praktické zkušenosti s těmito dvěma javory, co plné slunce atp.. Podle mne to bude chtít polostín až stín. Díky za názory.
Odstranění strarého bezu, 17.3.2010
Já teda nevím, ale dostal jsem ze země 25 let starou 18 m vysokou borovici pinus ponderosa (borovice těžká) a ze země jsem ji dostal včetně kořenů, které měly 25 cm v průměru... Co je to bez...?... to je ta nízká bylina u země?
Keře v nádobách, do stínu, 11.3.2010
Ještě bych doplnil pana Josefa otázkou: Můžete ty nádoby na zimu schovat do chladných (tak okolo 0°C) a světlých prostor? Pokud ano, tak můžete použít třeba japonské javory. Jsou jich desítky druhů, z nichž některé prospívají jen v polostínu... celý příspěvek >
Buky Black Swan a Purple Fountain, 9.3.2010
Poradí někdo s tím, jestli je ve vzrůstu těchto buků po 20letech nějaký zásadní rozdíl? Díky
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika