Příspěvky uživatele - 209.225

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Acer platanoides Golden globe a slunce, 13.7.2010
Děkuji za Vaše informace a dovolím si mít ještě jeden dotaz: Jak je to s pravidelností korun těchto javorů, vygoogloval jsem totiž, že koruna není tak pravidelná jako u acer platanoides globosum, takže k udržení koruny ve tvaru, je třeba podstatně... celý příspěvek >
Catalpa Nana - žádost o radu, 11.7.2010
Na dálku těžko radit, nedostatkem vody to asi nebude. U Vás ve východních Čechách v květnu pršelo myslím taky dost, takže mne napadá ještě jedna spekulace: Koruna této katalpy je totiž rozrostlý roub, který byl před několika lety naroubován na... celý příspěvek >
Buk červenolistý - napaden, 10.7.2010
Brouček na 3 obrázku s tím nemá nic společného. Na Vašem buku jsou molice. Taky mám červený buk a taky mám molice... Používám proti nim střídavě Pirimor a Agrion delta, což jejich výskyt jen oslabí, nezlikviduje je úplně. Jiný návod nemám.... celý příspěvek >
Acer platanoides Golden globe a slunce, 10.7.2010
Má někdo zkušenosti s tímto javorem a jeho umístěním na plné slunce? Obávám se, zda jeho žlutavé listy celodenní úpal snesou? Díky
Quercus cerris 'Curly Head' - přezimování, 5.7.2010
Hledám někoho, kdo má zkušenosti s tímto exotický dubem - Quercus cerris 'Curly Head'. Získal jsem ho loni, zimu strávil ve světlé chladné garáži, kde klesla teplota tak k -8°C. Na jaře neklíčil ale suchý nebyl (větve, kmen), vypadalo to, jako by... celý příspěvek >
Sophora japonica pendula, 1.7.2010
Chtěl bych vysadit tento strom do polostinného místa s permanentně vlhkou zemí (úpatí svahu). Poradí někdo s tím, jaké podmínky sophora snese?
Acer campestre nanum - stříhání koruny, 30.6.2010
Má někdo zkušenosti se stříháním tohoto javoru? Chtěl bych udělat nějaké korekce nerovnoměrné koruny, předpokládám, že nejvhodnější období bude klasicky konec zimy. Díky za názory.
Platanus acerifolia alphens globe - výsadba, 25.6.2010
Chtěl bych vysadit tento strom do podmínek, které bych nazval "městská chodníková výsadba", tedy: Mezi plotem, který ma podezdívku a dlážděným chodníkem, je cca 1,5 m široký pruh normální zeminy, kde bych ho chtěl umístit hlavně proto, aby... celý příspěvek >
Listnáč na velmi mokré stanoviště, 7.6.2010
Překvapil mne tip na habr, nejsem žádný dendrolog, jen zahradník ze zábavy. Habr jsem považoval za strom snášející spíše sušší výslunné polohy. Pokud habr snese tolik vody, tak by to u habru bylo jasné: carpinus betulus pendula. Mám shodou okolností... celý příspěvek >
Listnáč na velmi mokré stanoviště, 7.6.2010
Poradí někdo s výběrem listnáče do míst, kde ústí okapová roura a je zde pořád velmi mokro? Aby to tipování nebylo jednoduché, bylo by vhodné aby strom byl převislý ale neměl by být větší než 3 - 4 m. No a vrba by to být něměla, protože paní domu ji... celý příspěvek >
Sophora prostrata Little Baby, 1.6.2010
Lze tuto malou sophoru vysadit ven, nebo je to kultivar, který naši zimu nesnese? Díky za názory.
Fagus sylvatica Ansorgei, 24.5.2010
Již delší dobu sháním tento buk, ale vždy se mi dostane do rukou pouze mladá roubovaná rostlina, která pak bohužel nepřežije zimu. Neporadí někdo se zdrojem vzrostlejších rostlin tohoto buku? Díky
Pinus sylvestris watereri - schnutie, 23.5.2010
Můžete klidně použít i ECTOVIT, je to vlastně sesterský produkt Rhodovitu.
Berberis thunbergii - množení, 4.5.2010
Poradí někdo jak namnožit Berberis thunbergii? Mám záměr vysadit úzký živý plot okolo 2 m výšky. Jedná se o odrůdu 'Helmond Pillar', má přísně sloupovitý habitus, údajně i přes 2m... ale mám jen jednu rostlinu. Normálními řízky + stimulátor? Kdy by... celý příspěvek >
Zakrslý platan - kde sehnat?, 19.4.2010
Zkuste hledat tento strom Platanus acerifolia 'Alphens Globe', jestli by to bylo ono?
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika