|
Odrůda vhodná pro alergiky?, 19.11.2011  Moje zkušenosti s jablkem Santana jsou velmi dobré. Od přítele sadaře z jižní Moravy jsem letos získal bedýnku těchto jablek a okamžitě se staly těmi nejoblíbenějšími jablky pro celou moji rodinu - jen se po nich zaprášilo. Jablka na fotce jsou... celý příspěvek > |
 |
Nákup vybraných ovocných stromků, 17.11.2011  Ještě detail zakrácení větviček zaslaného stromku položeného v krabici |
 |
|
 |
Nákup vybraných ovocných stromků, 17.11.2011  Tak mně konečně poslali objednané stromky jabloní (novinky Merkur, Shalimar a červenoplodou Red Devil). Zásilka ze zahradnictví Na zázvorce přišla následující den v pořádku ve velké krabici, kořeny byly zabalené v pytlu s vlkými pilinami a svázané... celý příspěvek > |
 |
Název staré odrůdy, 9.11.2011 Sousedovo Panenské bylo letos dne 3.10. asi z 80 % opadané, zjistil jsem to zpětně z fotoarchívu mé zahrady. Takže případnou vhodnou dobu sklizně této odrůdy bych odhadoval na 20.9. (lokalita Vyškov 230 m n.m.) |
 |
Co právě sklízíte?, 31.10.2011  Tak dnes 31.10. jsem sklidil poslední jablka ze zahrady – asi 30 ks Floriny z menšího roubu umístěném na vysokokmenu Matčina. Plody jsou střední až velké, některé přímo výstavní. Letos jsem se sklizní čekal až do poslední chvíle, kdy plody začaly... celý příspěvek > |
 |
Sladká jablka, 31.10.2011 U mně je nejsladší vynikající Starking, pak také Matčino v optimální konzumní zralosti a letní Zita. |
 |
Nákup vybraných ovocných stromků, 25.10.2011  Stromky po rozbalení 2 |
 |
Nákup vybraných ovocných stromků, 25.10.2011  Stromky po rozbalení 1 |
 |
Nákup vybraných ovocných stromků, 25.10.2011  Tak dnes mi poštou přišly objednané meruňky Big Red, Spring Blush, Tsunami a asijská hruška Chosuko od zahradnictví Vrčeň. Zítra je zasadím vedle skvělých meruněk Kioto a Pinkcotu. Stromky mně pošta dovezla až domů dokonale zabalené, neporušené a... celý příspěvek > |
 |
Vhodná odrůda meruňky, 20.10.2011 Já bych volil Pinkcot nebo Kioto. Obě mám a jsou výborné. |
 |
|
 |
Jakou letní jabloň?, 19.10.2011 Dimu jsem sehnal tak, že jsem si v zimě objednal rouby v Holovousích. V žádné ovocné školce na Moravě jsem na ni nenarazil. Karel |
 |
Kam vysadit jabloně a další?, 12.10.2011 Přečtěte si diskusní fórum v samostatné části meruňky. Tam je několik zajímavých příspěvků na novou samosprašnou odrůdu meruňky Kioto. Na základě těchto zkušeností jsem se rozhodl si ji také pořídit. |
 |
Prý je to jabloň, 8.10.2011 Chtělo by to detailnější foto listů, větviček a kůry |
 |
Nové jabloně do starého sadu, 8.10.2011 V nejnovější pomologii ovoce od ing. Nesrsty jsem vyčetl některé vhodné odrůdy jabloní, které lze pěstovat i na bujných podnožích - tedy např. na A2 nebo na semenáči.
Jde o tyto odrůdy : Dima, Akane, Aneta, Bohemia, Rozela, Diamant, Gala, Golden... celý příspěvek > |
 |
Nákup vybraných ovocných stromků, 7.10.2011 Na Slovensku je ovocná školka VAJDA STANISLAV se zajímavými odrůdami a posílají na dobírku i do Čech.
|
 |