|
Sušení česneku, 9.7.2012 Hlavně ne na slunci, ale v průvanu ve stínu. Jeden rok jsem polovinu česneku vyhodil, protože jej slunce při sušení "spálilo". Zesklovatěl a smrděl. Zachránily se jen zastíněné ve svazku. |
 |
Nehasene vapno na zahradu?, 9.7.2012 Vápnění zahrady má mnoho důvodů. Především upravuje kyselost půdy, zlepšuje vázání prvků v půdě, dezinfikuje půdu a další. Vápno rozhazuji brzy na jaře, většinou, když je ranní přímrazek, abych se nebořil v blátě. Používám vápenný hydrát.,Někteří... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Čím škodí mravenci?, 27.6.2012 Mravenci na mé zahradě skutečně potřebovali rostlinnou šťávu. asi u 10 ks kedluben načali krček rostlinky a ta se potom ve větru vyvrátila. Dalo mi chvíli práci, než jsem jednoznačně odhalil mravence. Sazenice už byly pěkně silné cca 10 až 15 cm na... celý příspěvek > |
 |
Mšice na kopru a špenátu, 5.6.2012 Celý záhon cca 3x4m jsem trhal po listech a bral jen listy bez mšic.Je to úžasný několikahodinový relax!!! |
 |
Mšice na kopru, 5.6.2012 Jak se mšic na kopru zbavujete? Postřik kopru chemicky neuznávám. |
 |
Cibule je velká jak pažitka, 5.6.2012 Cibule ze semínek se seje v březnu co nejdříve to počasí vydrží. Seji většinou Alici ze Semo.Cibuli jsem přetrhával asi před třemi týdny. Cibule je již dostatečně velká a "jede". Dělá mi radost. Podobnou zkušenost, jakou zažíváte vy s malým nárustem,... celý příspěvek > |
 |
Kedlubny - přímý výsev x sadba, 24.4.2012 Seji kedlubny přímo na pozemek dost brzo, letos už mají 2 cm, rovnež tak koupím na trhu sazenice cca 20 ks. Ze zkušenosti vím, že mé vyseté je skoro dohoní, vzhledem k tomu, že na trhu je nemají otužené a ty zastaví na chvíli růst. Jinak vyseté... celý příspěvek > |
 |
Polníček, 22.4.2012 Polníček seji v srpnu pro podzimní sklizeň, a pak kolem 15.9. pro sklizeň na jaře. Nyní sklízím poslední trsy. Brzy by šel do květu.Nezná někdo dobrý recept na polníčkový salát? |
 |
Česnek, 12.4.2012 Nesázel jsem česnek Ing. Kozáka a zmrzl mi také. V tom, jestli byl česnek od něj, to rozhodně nebude. |
 |
Kultivátor, 10.4.2012 Samozřejmně to jde rozhrábnout hráběmi nebo kopáčem, Ale po zpracování kultivátorem má půda rozhodně lepší strukturu, hlavně ideální pro setí drobných semen. Nemůžu na elektrický kultivátor dopustit, i když bych to hráběmi mohl rozrábnout také,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 10.4.2012 Soused dal na i na poměrně velké stromky jakýsi vak, asi předem ušitý, dole svázal a je vysmátý. Takhle zakryl 10 stromků |
 |
Petržlen, 2.4.2012 Zkuste zaset víc odrůd. Já si na zahradě seji 5 odrůd petržele a při sklizni je poznat velký rozdíl ve velikosti i kvalitě mezi jednotlivými odrůdami. Zaset co nejdříve. |
 |
Česnek a mrazy, 29.3.2012 Letos mi česnek z 90 procent zmrzl. Po zjištění jsem dne 26.3. zasadil česnek, který jsem měl na spotřebu. Jsem zvědav na sklizeň... |
 |
Durman, 14.3.2012  Burgmansii-Durman,
začátkem ledna 2012 jsem s hlavního kmenu zařízl kmínek asi 20 cm dlouhý a dal ho do vody za okno kde je zespodu slabé vyhřívání od topení, během 14 dní již měl kořínky, tak jsem uřízl ještě jeden , taktéž bez problémů... celý příspěvek > |
 |
Vrba roubovaná převislá - růst, 5.1.2012 Zdravím a všem přeji šťastný nový rok, chtěl jsem se zeptat odborníků na dvě věci, jedna tu již bez odezvy zazněla, na jaké podnože je nejlepší vrby roubovat a kde se dají opatřit, je možné třeba odnož z Klimarock naroubovat na odnož vrby... celý příspěvek > |
 |