|
Sbírat nebo mulčovat?, 4.9.2011 Záleží na prostředí.Někde se ten mulč dá a někde to není vhodné. Jinak mulčováním se dostává (tedy tím tlením posekané travní hmoty) do půdy velké množství dusíku.Je to jako hnojení.Pokud to trávníku prospívá, jak píšete, není co řešit.Klidně... celý příspěvek > |
 |
Seříznutí smrku, 3.9.2011 Souhlasím s p.Josefem.terminál rozhodně nechat jinak ho strašně zbrzdíte v růstu do výšky.Ty větve se nemusí úplně celé stříhat.Stačí je zkrátit aby vrchol vypadal "nevzhledně". Nevím jak je máte vysoké, ale lze je také "znehodnotit" pro vánoční... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak přemístit včely, 18.8.2011 Posouvání po malých krocích? :)) Už jste si někdy potěžkal úl plný zásob(ani nemusí být plný)?! Chtěl bych vidět toho, kdo bude pořád zvedat úly a posouvat je třeba den po dni.Je to však tak možné realizovat, ale leda tak s oddělky. Tráva před... celý příspěvek > |
 |
Jak přemístit včely, 17.8.2011 Nesmysl.To je k ničemu.To je úplně na nic.Akorát jim znemožníte dostatečné větrání.Je všeobecně známé a dokázané, že když včelu zavřete na několik dní do tmy a pak ji pustíte, neomylně zamíří ke svému domovu."Spočítá" dobu po kterou byla... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 4.8.2011 Vážený pane Jiří,"neučte starého orla létat" :)) Ten rýč, než praskne ve sváru, tak toho naryje, že by se Vám hlava z toho točila.(Přijďte si k nám zamakat na jaře, když se např. vyrývají desítky vzrostlých thují)To, že si ho opravíme je naše věc.Já... celý příspěvek > |
 |
Je to plíseň na česneku?, 2.8.2011 Ještě dodám, že stroužky samozřejmě napadené nejsou. |
 |
Je to plíseň na česneku?, 2.8.2011 To je sice plíseň,ale až následná z nedostatečného sušení.Je to plíseň na povrchových slupkách. Pořádně sušit. Musí být průvan.Zavřená stodola nestačí.Zvlášť pokud ho před sušením omýváte, což je zbytečnost. |
 |
Prosím o radu - je to ruj vlasata?, 1.8.2011  To ani náhodou.Ruj vlasatá je keř. Proč si proboha lidi kupujete semena u takovýchto rostlin? Proč si nekoupíte přímo rostliny? Pěstovat dřeviny ze semen je často velice náročné.Jinak se stačí podívat na internet a hned budete vědět jak vypadá Ruj... celý příspěvek > |
 |
Posekání 4 ha luk na seno, 1.8.2011 Souhlasím s přispěvatelem výše. Chce to mechanizaci jinak to je peklo.Copak posekat, to se ještě něčím dá "ošmrdlat",ale pak to obracení a sklízení... Doporučuji traktor, obracák, výfuk na seno a hlavně sběrák(sběrací vůz, horal),protože sbírat seno... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 30.7.2011 To je neskutečná debata.No u nás máme v zahradnictví Fiskarsy a jsou jednoznačně nejlepší.Vyzkoušeli jsme všechno možné, ale nevydržely moc dlouho a byly většinou těžší v porovnání s tímto.Musí to být ale ten Fiskars do kamenité půdy.Jiné rýče od... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Thuja - smaragd, 16.7.2011 Souhlasím s pánem přede mnou.Jen ta vlhkost by jim asi, podle mne zas až tak nevadila.Tam jde spíše o to jak máte právě s tou folii.Pokud ji máte tak jak popisuje pán přede mnou, tak ji rovnou dejte pryč.Já bych dal pryč i ten mulč a neomezoval bych... celý příspěvek > |
 |
Něco mi ožírá Japonský topol, 3.7.2011 Máme topoly už léta, ale mandelinka topolová je vůbec nestíhá nějak omezit v růstu.Škoda energie a peněz.Strom vůbec neohrozí.Navíc ikdyž se jí zbavíte, přílétne další brouk a máte je tam znovu.Já to teda neřeším. |
 |
Světlušky 2011, 24.6.2011 Také mám zušenost, že poletují nad stařinou. Já je mívám u nás na stráni.Je tak prudká, že nejde sekat.Letos jsem je ještě neviděl.Docela jste mě tady naladili.Příští týden má být teplo, tak se zkusím jít podívat. |
 |
Co to je?, 19.6.2011 Já žiji na vesnici celý život a mí předkové hospodařili na našich pozemcích už přes 200 let před námi (až na tu komunistickou zlodějskou pauzu).Sám mám živnost sam. hospodařící rolník.Pro mě jsou některé aktivity městských lidí a představ, které... celý příspěvek > |
 |
Co to je?, 18.6.2011 Ještě dodám, že ty Smaragdy v pozadí Vám plot neudělají.Udržují si totiž stále kuželový tvar.Než se větvemi dotknout tak, aby skrz nebylo vidět, počkáte nějaký ten rok. |
 |