|
Odrůdy paprik, 19.2.2010 Vysloveně bílá paprika - to by odpovídalo nějaké maďarské odrůdě. |
|
Postřik proti kadeřavosti, 19.2.2010 A je dostříkané... Tak vypadá začátek teplejšího víkendu na jihu JM. |
|
|
|
Odrůdy paprik, 19.2.2010 Ozarowska - paprika raná, typ California Wonder. Polopozdní odrůda určená... tolik citace popisu z přebalu. Jaká tedy je? Letos jsem ji zasel společně s Granovou, kterou sázím každý rok. Granova je chuťově dobrá paprika ale má, stejně jako... celý příspěvek > |
|
Odrůdy paprik, 18.2.2010 Vlasta je úrodná silnostěná paprika i pro běžné pěstování venku. Sázím ji pravidelně již několik let. Je dobrá v technické (sv. zelená) i botanické (oranžová) zralosti, dá se i zavařit. |
|
Postřik proti kadeřavosti, 18.2.2010 Pokud bude o víkendu nad nulou, chystám se na první postřik proti kadeřavosti, který provádím prostředkem na bázi mědi - Kuprikolem. Zhruba za 14 dnů druhý postřik mědí a potom ještě jeden systémovým prostředkem (např. DELAN). |
|
Odrůdy paprik, 18.2.2010 Já s těmito odrůdami zkušenosti nemám ale zato s jinými velkoplodými a silnostěnými. Papriky pěstuji již nějaký čas (vše venku) ale na tyto odrůdy bych si "netroufl" (a to jsem z jihu JM). Aby urostla taková paprika venku na to potřebuje velmi vhodné... celý příspěvek > |
|
Elektrická motyčka EM 1000, 17.2.2010 Dnes jsem čirou náhodou objevil tento typ el. rotavátoru. Parametry - Motor výkon 1000 W, 230 / 50 V/Hz, otáčky 210 ot/min, záběr š = 28 cm, hl. 20 cm, cena na kole štěstí max. 2.860,-. Pominu-li celkem zajímavou cenu za 1000W motor, záruka činí 7... celý příspěvek > |
|
Rašelinové květináče, 17.2.2010 Pane Stanislawe, to jste opět "odbočil" od dané otázky, a ta pokud vím byla, o pikýrování a ne o tom jestli se mi oplatí dělat přísadu. Ne, neoplatí, ale tato otázka není na pořadu dne. Pokud zaseji do čehokoliv a nemám vytápěný skleník (pokud neseji... celý příspěvek > |
|
Rašelinové květináče, 17.2.2010 Příklad - zasadím kalibrované semínko z Holandska do Jiffy-potu, mám ho za oknem a nemám vytápěný skleník. Co dál? Mirek |
|
Prosím o radu o roubování, 17.2.2010 Podívejte se zde. |
|
|
|
Melounoviště 2009 - shrnutí, 16.2.2010 Ideální by byl asi roubovaný Sugar Baby. Ten je velmi raný a spíše menší. Nejčastěji se dá sehnat roubovaný Crimson Sweet, ten je taky raný ale je větší. Uršitě vysaďte sazenice, po zmrzlých, mulčovat lze černou textilií (já ale nemám dobrou... celý příspěvek > |
|
Rašelinové květináče, 16.2.2010 Já zahradník nejsem ale nějak mi unikají souvislosti. Hlavně si nedovedu představit nevystresovanou papriku. |
|
Rašelinové květináče, 16.2.2010 Přepichováním rostlin docílíme to, že rostliny jsou silnější a mají bohatý kořenový systém. Např. rajče, paprika, lilek... Já přepichuji i okurku, meloun, kedluben, víceméně vše co neseji přímo ven. |
|
Rašelinové květináče, 16.2.2010 Jiffy neumožňuje klasické přepichování, a to mnoho přísady vyžaduje. |
|
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 16.2.2010 Ještě jsem melouny nerouboval a tak to chci jen vyzkoušet jak budou rostliny srůstat. |
|