|
Jak ostříhat loňskou meruňku, 7.3.2010 Děkuji, ty čáry to je právě TO, co já tam nevidím. |
|
Jak ostříhat loňskou meruňku, 7.3.2010 Co říkáte na ty moje "košťátka"? |
|
|
|
Je to nádor?, 7.3.2010 Něco velmi podobného se mi objevuje na hrušních (Boscova L. a Konference). |
|
Jak ostříhat loňskou meruňku, 7.3.2010 Dobrý den, souhlasím s Vámi ve většině co jste zde napsal, avšak musím Vám jako laik poněkud oponovat v jedné věci. A to je rychlé pochopení řezu dle knihy. Kniha je vážně perfektní, mám ji již x-let. Nepovažuji se za hlupáka, stromky mám již hodně... celý příspěvek > |
|
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 6.3.2010 Tak jak to u Vás diskutujících vypadá s počasím? U nás na jihu JM bylo ráno jasno, -5°C a bezvětří. Vyvenčil jsem kočku a zkontroloval stav stromků na zahradě. Teď je lehce nad nulou a sluníčko prosvítá oblačností. Chystal jsem se na druhý postřik... celý příspěvek > |
|
Kdy poprve presazovat sazenicky zeleniny, 6.3.2010 Tak to Vám nepovím. Snad jen víc poroste na stěnách kelímku (zevnitř) řasa. |
|
Černo-červená rajčata, 5.3.2010 Dnes jsem "hodil oko" ÖBI v Rakousku a žádná sláva. Samé eko-, bio- a draho-. Výběr žádný. Tak jsem to vzal na Slovensko a sortiment převážně českého původu. Když jsem se ve Skalici zeptal na nějaké zahradní centrum, tak mi doporučili OBI v... celý příspěvek > |
|
Kdy poprve presazovat sazenicky zeleniny, 5.3.2010 První "jemné" pohnojení provedu asi 14 dnů po prvním přepikýrování tekutým hnojivem které mám zrovinka po ruce (teď to bylo hnojivo na révu) a potom začnu zhruba každý týden přihnojovat (po 14 dnech od přesazení do bílých kelímků). Používám nejvíce... celý příspěvek > |
|
Mochyně peruánská, 4.3.2010 Dostal jsem tyto odrůdy. To se jí? |
|
Kdy poprve presazovat sazenicky zeleniny, 4.3.2010 Příklady mého přesazování rajčat. Tentokrát se jedná o keříčkovou balkonovku Vilma. Vyseta byla 26.12.09 a poprvé přepikýrována 24. ledna. Po tomto přesazení půjde definitivně do většího květináče cca za tři až čtyři týdny, kde už zůstane. Možná... celý příspěvek > |
|
|
|
Paprika jako dvouletka?, 4.3.2010 Já tedy nevím, ale když nestihnu papriky papriky na podzim vykopat, tak jsou na jaře suché. Paprika je jednoletá bylina a při + 10°C zastavuje růst a při nule je po ní (myšleno venku). |
|
Polodeterminantní odrůdy - popis, 4.3.2010 Setkal jsem se na několika místech s tímto popisem i když ne přímo u rajčat. Dokážu si vybavit Determinantní (keříčkové) a Indeterminantní (tyčkové). Existuje i rajče polodeterminantního vzrůstu? Jak potom vypadá? Nebo je to jen vyšší forma... celý příspěvek > |
|
Semena ze zahraničí, 4.3.2010 Já také svádím boj o každý řádek - papriky, rajčata, melouny versus "chřástaly" (mrkev, petržel, košťál,cibule apod.)! Dole pár ukázek vzhledově zajímavých odrůd. |
|
Antištěk - máte zkušenost?, 4.3.2010 Nevadí mi zvířata ale jejich štěkot a jejich hromádky. Nehledě na to že porušují zákony nebo obecní vyhlášky. |
|
Elektrický kultivátor, 3.3.2010 Tak jsem ho dnes vyzkoušel a po půl minutě bych ho tomu, kdo to pustil do prodeje, vrátil. Ne že by pracoval špatně, ale udržet bezpečnostní páčku vypínače na "řídítkách" bez křeče v zápěstí, tak to musel vymyslet Hňup. Jsou dvě možnosti, buď to... celý příspěvek > |
|