|
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 17.3.2010 Tak a je to tady! Broskvoň začíná rašit a já stihl jen jeden postřik měďnatým přípravkem. Buď pršelo, nebo fučelo, sněžilo nebo mrzlo. Teď už musím vynechat druhý postřik mědí a použít systémový přípravek. Dnes dopoledne jsem na zahradě viděl... celý příspěvek > |
|
Foliovník - využití v praxi, 17.3.2010 Vážení přátelé "foliovníkáři"! Jelikož jsem se rozhodl zřídit letos foliovník (nevytápěný), chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s foliákem po stránce využití. Kdy a co začínáte vysazovat, při jakých teplotách, jak dokáže spolehlivě ochránit sadbu... celý příspěvek > |
|
|
|
Jaká je to choroba?, 16.3.2010 Děkuji Vám oběma za názory. V době kdy jsem to fotil tak na spodní straně listů nebylo nic vidět (myslím tím choroby), a co se týče zakořenění, tak kořínky byly již velmi slušné a proto jsem přesadil sazenice do zeminy. No budu to sledovat a... celý příspěvek > |
|
Stavební denník, 16.3.2010 To co potřebujete tak umí právě velmi jednoduše Excel. RTS stavitel je program pro rozpočtáře, pro kalkulaci budoucích nákladů. IVIirek |
|
Lignohumát, 15.3.2010 Já jsem namočil semena na zkoušku a rostlinky jsou stejně vytáhlé jak před tím. Zálivka ke kořenům pokojovek - jak poznám že účinkuje lignohumát a ne zrovna hnojivo nebo jaro? Na srovnávání nemám náladu ani trpělivost. |
|
Papriky - kypření, 15.3.2010 Taky to tak umím dělat (pokud nemulčuji). Paprika má mít "nohy ve vodě a hlavu na slunci". Mirek |
|
Porovnejte sve sazenice s jinymi pestitely stejnou odrudu, 15.3.2010 Dobré ránko paní Ello, ta teplota je podle mne ideální, možná by ctěla v noci trochu snížit. Podívejte se na tyto zajímavé stránky nejen o paprice. Dělá Vám to jen některá odrůda nebo všechny? |
|
Jaká je to choroba?, 14.3.2010 Dal jsem zakořenit řízky VOSTORGu. Na listech se objevila světlejší místa a na stoncích jsou malinké průhledné kuličky odhadem tak 0,2 mm. Může to být hálčivec? Řízky jsou z mého keře a napadení jsem na něm nepozoroval. |
|
Papriky - kypření, 14.3.2010 Pěstuji papriky venku a zkoušel jsem černou geotextilii. Rozdíl mezi rostlinami bez geotex. jsem nepozoroval. Největší rozdíl byl v tom že ubylo plevelu. Mulčuji také posečenou trávou. |
|
Odrůdy melounu vodního, 14.3.2010 Samozřejmě že je důležité jaké bude počasí a teplota po dobu vegetace melounu. |
|
|
|
Porovnejte sve sazenice s jinymi pestitely stejnou odrudu, 14.3.2010 Pokud se semínka odrůd které chci pěstovat dostanou koupit, tak je kupuji. Semínka vybírám jen u odrůd které nejsou k "mání". V současnosti jsou to dvoje papriky a rajče BARBADOS. Zkušenosti z vlastnostmi F1 v další generaci nemám. |
|
Semena ze zahraničí, 14.3.2010 Fór měl být to s těma pohádkama . Našel jsem odkaz ale zdá se mi dost světlé a na řezu až bílé. To je typikuš pro tvrdá rajčata ze skleníků. |
|
Élektrický kultivátor, 14.3.2010 Toto téma se tady již probíralo. Já jsem letos koupil, bohužel zatím nebylo moc příležitostí k vyzkoušení. Zemimu zpracuje pěkně ale musí být nejdříve zrytá, jinak se strojek "trápí". |
|
Semena ze zahraničí, 13.3.2010 Že by Slunce - seno - rajčata? Heinzovo - tak to slyším poprvé. Vím že existuje nějaký Heinz ale já kečup nejím - pokud to není nezbytně nutné. Pokud bych na tu odrůdu někde kápl, dám vědět. |
|
Nejlepší stolní a moštová odrůda révy - kvíz?, 13.3.2010 U mne dochází k obnovení "zastaralého parku" z odrůd typu VELIKÝ BÍLÝ a NEVÍM CO TO JE ZA ODRŮDU na co nejširší sortiment atraktivních stolních odrůd. Další hodnocení snad už během roku - doufám že nedopadne tak špatně jako loňský. No a co... celý příspěvek > |
|