|
První vlastní výsev rajčat, 21.3.2010 A co pravopis? Ten jste taky měli? |
|
Zahradní domek - postavit nebo koupit hotový, 21.3.2010 Pokud nepotřebujete dřevěný domek, tak já jsem budoval "stavbičku" z dřevěných hranolů, opláštěných z venku deskami CETRIS, zevnitř sádrokarton, do stěn a stropu izolace z vaty ISOVER, na stop trapéz nebo desky, izolace IPA. Na CETRIS pak ještě 2cm... celý příspěvek > |
|
|
|
Už vám raší okrasné trávy?, 21.3.2010 Já jsem Pampas ufikl dnes asi 20 cm nad zemí. Rašení jsem nepozoroval. IVIirek |
|
Spoj PVC folia a kov, aleb EPDM a kov, 21.3.2010 Přesně tak, stáhnout folii např. nerezovou lištou s těsněním, předpokládám že nádrž není z poplastovaného plechu. Další řešení je vevařit folii i do plechové nádrže. IVIirek |
|
Porovnejte sve sazenice s jinymi pestitely stejnou odrudu, 21.3.2010 Mrkněte na video o jahodách ze semene. |
|
Melounoviště 2010, 21.3.2010 Přelouskal jsem z ruštiny jeden návod na výsev. Třeba pomůže. Doba pěstování melounů v květináčích, by neměla být delší než měsíc. Hrnky na sazenice by měly mít 12-15 cm v průměru. Nedělejte zářezy do osiva pro dřívější vyklíčení! Před výsevem... celý příspěvek > |
|
Elektrický kultivátor, 21.3.2010 Máte s "koťátky" nějaké zkušenosti, např. co nejvíce "odchází"? Dík IVIirek |
|
Elektrický kultivátor, 21.3.2010 Všera jsem poprvé ve větším vyzkoušel el. kultivátor v provozu. Půda je velmi těžká a tak se snažím zapracovat do ní písek. Loni zrytou zeminu, prošlou mrazy, zpracuje pěkně, čerstvě zrytou už ne tak na jemné části. Hroudy po rytí zasypané pískem... celý příspěvek > |
|
Cestička z kačírku, 20.3.2010 Kačírek na pochozí nebo pojízdnou cestu je maximálně nevhodný. Hodí se tak okapové chodníky kolem domu. Když do něj 100x stoupnete nebo vjedete tak se vám 100x "rozjede". Pokud chcete pochozí nebo pojízdnou cestu z kameniva tak jedině z drceného.... celý příspěvek > |
|
Maracuja, 20.3.2010 Děkuji Vám za rady. Teď už ji nechám být jen vyměním oporu a "připravím" ji na příští rok. Další rostliny co jsem měl venku měly dvoumetrové šlahouny, samozřejmě že během zimy zmrzly. IVIirek |
|
|
|
Maracuja, 19.3.2010 Jednu rostlinku jsem vyrýpl, zasadil před zimou do květináče, ostříhal a takhle vypadá dnes. Uvidím zda letos rozkvete. |
|
Odrůdy melounu vodního, 19.3.2010 Já i proto abych si odzkoušel metodu roubování, kterou jste poradil Jery, než to půjde na ostro. IVIirek |
|
Melounoviště 2010, 19.3.2010 Vyseto do perlitu, Lajko II zatím nic. Sugar Baby a Ogoněk jsou rané odrůdy. |
|
Porovnejte sve sazenice s jinymi pestitely stejnou odrudu, 19.3.2010 Tady jsou slíbené snímky. Vschází dobře ale udržet je při životě to je asi umění. A když už pomalu rostou tak do nich člověk žduchne a už se gůlajů po zemi (Lizoňka). |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 18.3.2010 Dnes jsem se ještě ujišťoval v zahradnictví u odborníka ohledně postřiků. Měď samozřejmě již ne, volil jsem mezi Delanem a Syllitem. Delan jsem měl koupený a tak volba padla na něj, pokud bych dělal ještě další postřik (u mne to již nepřipadá v... celý příspěvek > |
|