|
Mravenci na broskvoni, 29.3.2010 Natírám kmeny pásem z Chemstopu (pokud je u stromku kolík tak i něho) a mšice většinou zlikvidují berušky a jejich larvy. To už musí být mšičí kalamita abych je postříkal. |
|
Roubování melounů a okurek, 28.3.2010 Paní Jiřino, za jak dlouho odřezáváte vršek tykve a spodek okurky? Děkuji, Mirek. |
|
|
|
Popínavé jahodníky, 28.3.2010 A to je ve všech těch nádherných barevných katalozích, a nejsou to jen jahody. |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 28.3.2010 Raší to, raší! Lokalita - BV |
|
Popínavé jahodníky, 28.3.2010 Kdo najde stejné obrázky vyhrává!!! Tak co, nevěřící Tomášové? Nejsou to nádnerné popínavé jahody? Přímo vodopád jahod. (Nic ve zlém). Mirek |
|
Roubování melounů a okurek, 28.3.2010 Já osobně nevím zda to "spolu" bude fungovat. Klidně to zkuste. Když se nad tím ale logicky zamyslím, proč zkoušet něco co už někdo určitě zkoušel, a proto máme dnes na roubování mmj. tykev fíkolistou a Sprinter. |
|
Dát už rajčata do skleníku?, 28.3.2010 Z Břeclavi! A tady je pár fotek z mého experimentování. |
|
Pěstování rajčat, 28.3.2010 Ty v perlitu mají barvu jako by rostly venku. Pěkné jsou oboje. Mirek |
|
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 27.3.2010 Dnes jsem postavil kostru foliáku (vlastní konstrukce), vykopal v něm díru na chodník, zapískoval a osadil obrubníky. Příští týden by měla dorazit objednaná volie. Zkontroloval jsem ovocné stromstvo a musím konstatovat že to vypadá velmi pěkně. Kromě... celý příspěvek > |
|
Ožrané listy na paprikách, 26.3.2010 Fotečku nemáte? |
|
|
|
Jahody - vykopat nebo nechat?, 25.3.2010 V žádném případě nesázejte jahody na stejné místo! Střídat místo po třech letech! |
|
Jahody - vykopat nebo nechat?, 25.3.2010 Jahody držíme na jenom místě max. tři roky. Druhým rokem rodí nejvíc, třetím už mají menší plody. Pro namnožení odebíráme první odnože, ostatní střiháme pryč ať nevysílí rostliny. Ty Vaše vypadají že mají svůj horizont již za sebou - nečekejte a... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 25.3.2010 1. Bejbino 2. Ildi 3. Cherrola |
|
Letní ranná jabloň, 24.3.2010 Průsvitné letní se po utrhnutí musí hned sníst a nebo nesmíte bydlet moc daleko mod stromu. To je jablko na nic. |
|
Boscova flaška, 24.3.2010 Dobrý den, já mám Boskovu Lahvicu od roku 2003 a snažím se ji tvarovat na drátěnku. Jsem z Břeclavi a co se týče chorob, nezdá se mi že by byla nějak náchylná. Problémy mám ale s vysokou hladinou spodní vody a těžkou půdou (řeka Dyje už zase vyvádí... celý příspěvek > |
|