|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 13.4.2010 Marlen kvete a do toho již 24 hodin prší! Z BV pro zahradu.cz Mirek 8-( |
|
Pěstování rajčat, 13.4.2010 Někdy mi to v létě připadá že těch nočních 10°C nás posunuje za "polární kruh" čím dál častěji. |
|
|
|
Pěstování rajčat, 12.4.2010 Já jsem vysadil rajčata do foliáku asi před 14ti dny. Teploty venku spadly k nule a na rostlinách je vidět poškození (listy nebo jejich okraje hnědé jako tabák) i když taky ne na všech, a dokonce u stejné odrůdy se to liší. Zajímavé je taky to, že... celý příspěvek > |
|
Dětské pleny pod rajčata, 12.4.2010 Ještě že je to až 50 čísel hluboko! Když potom rajčata vytrhám a na podzim ryju, alespoň ty plínky nepoškodím. Mirek |
|
Jak pěstovat pamp. trávu?, 12.4.2010 Vloni jsem ji nasadil, rostla pěkně, na zimu ji zabalil jako nemluvně, nedávno ji zastřihl na 20 cm a předevčírem jsem ze stonků lehce vytahal jejich středy - tzn. že zase schnila. Půdu mám těžkou takže na další pampovou trávu z vysoka prdím. Mirek |
|
Lignohumát - plíseň, 12.4.2010 Ve vinařských potřebách v Břeclavi jsem ho kupoval za 107,- (0,5 l). Jak je vidět zloději jsou v Litoměřicích i tam kde ředí dovoz z Ruska. Mirek |
|
Uvadlé sazeničky, 12.4.2010 Již poněkolikáté zde pročítám stížnosti na substráty. Nazvu to pravým jménem - poslední dobou je to čím dál horší svinstvo! Zahradnický substrát od "AGRO" je samý šutr (to snad v polských šachtách vymetají chodby) a substrát od "substrat FORESTINA"... celý příspěvek > |
|
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 12.4.2010 A je i zalitá, nebo zalejete až pozítří? |
|
Sloupovitý ostružiník Navaho, 11.4.2010 Mám tři druhy ostružiníku (velkoplodý, beztrný) a roste to jako plevel, výhony jsou rovné a dosahují běžně několika metrů. Mám je nataženy na drátěnce a je problém udržet je v rozumných mezích. Nedovedu si představit kolik urodí NAVAHO na těch... celý příspěvek > |
|
Letos neuroda, 11.4.2010 Já to pozoruji u obou hrušní (Boscova, Konference) ty nakvétají jen v horním patře a u jedné broskvoně (vloni obsypány). Naopak obě jabloně Golden Del. mají nasazeno na kvetení až až, přičemž poslední dva až tři roky měly doslova pět jablek. Mirek |
|
|
|
Sloupovitý ostružiník Navaho, 11.4.2010 Já jsem ho měl chvíli ale on rostl jen do výšky a až jsem při obírání plodů nedošáhl už ani z dvojáku žebříku, tak jsem zavolal plošinu, ale taková sklizeň přijde moc draho. Lidi neblbněte!!! Mirek |
|
Jak zlikvidovat porost ostružiny lesní plazivé?, 11.4.2010 Zažil, ale to už je hodně dávno, jenže tenkrát to nebyl takový šmejd! Boj s ostružinou je snad nekonečný, takže držím palec. Mirek |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 11.4.2010 Dnes jsem se díval a z odkvétající Maďarské padají zatím jen okvětní lístky, což by mohlo znamenat že jsou óká. Zkoušel jsem opatrně zatřepat i větvičkama a drtivá většina květů drží. Mirek |
|
Jakou jabloň?, 11.4.2010 Dobré ráno, já bych Vás chtěl požádat o doporučení na odrůdu podzimního jablka nebo takového, které se dá konzumovat již na podzim (lokalita JM-Břeclav). Mám rodící Idared, Golden Del., Bohemia, Melrose, nově zasazené Topaz, Granny Smith, Goldstar.... celý příspěvek > |
|
Jak zlikvidovat porost ostružiny lesní plazivé?, 11.4.2010 A s kým si v lesíku budou hrát? S klíšťaty? To bych neriskoval! Mirek |
|