|
Růžová stolní réva, 16.4.2010 Díval jsem se na ty stránky a padla mi do oka jedna věc. A to odrůda St. Martin. Jelikož jsem několikrát nakoupil zajíce v pytli něco mi tu nesedí (nebo někde jinde). Totožná fotka (výřez) je jednou vydávána za St.Martin a jinde za Ametyst. Jak to... celý příspěvek > |
|
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 16.4.2010 Dnes se zrána udělalo hezky a tak jsem si vzal dovolenou ať něco podělám. Dal jsem přísadu rajčat ven na sluníčko, zajel do půjčovny pro vertikulátor, trochu jsem ním pohonil trávník a jel na zahradu udělat posuvné dveře na foliák. Teď sedím doma a... celý příspěvek > |
|
|
|
Výsadba révy vinné, 16.4.2010 Taky jsem to tak dělával. Čtyři pět prutů přímo do země a vždy se některý ujal, jenže... Někdy se stalo, samozřejmě že záleželo na podmínkách, že vyrašil ale nevyzrál a v zimě pak zmrzl. I proto nyní používám postup zakořeňování v PETkách do perlitu... celý příspěvek > |
|
Minirůžičky - pěstování v záhonku?, 16.4.2010 Než ji dáte ven do země na přímé slunce tak ji postupně otužujte! Mirek |
|
Sloupovitý ostružiník Navaho, 16.4.2010 Tady je aktuální foto dvou druhů ostružiníku. Bohužel nevím názvy, jsou velkoplodé, beztrné, jeden jsem zakoupil v zahradnictví, druhý mám od známého z Rakouska (řízek). Stáří může být tak 3-4 roky. |
|
Zamiokulkas - co dělám špatně?, 16.4.2010 Manželka zakoupila rostlinu ke konci roku a máme ji v pokoji situovaném na jižní stranu - přímé slunce na ni nedosáhne. Nesnáší přemokření, dokáže si v sobě vodu udržet. Nové výhony mají v současnosti jeden metr! Mirek |
|
Už vám raší okrasné trávy?, 15.4.2010 Pampas opět schnil a končím s ním. Dostal zábal na zimu jako mimino a takhle se zase odměnil. Mirek |
|
Co robit po vydatnych rekordnych zrazkach v aprily?, 15.4.2010 V první řadě, než to obeschne, tak to bude likvidace plevele kterému se daří velmi dobře, a pokud se o víkendu vyčasí, tak se "rozjede" ještě více. |
|
Jahodník Grandian F1, 15.4.2010 Grandian - konečně se trochu "pohl" k světu! |
|
Roubování melounů a okurek, 15.4.2010 Zde jsou popsány čtyři způsoby roubování včetně barevných obrázků (bohužel je to v angličtině ale překlad již mám). Vylezly mi podnože, takže víkend bude roubovací! Mirek |
|
|
|
Roubování melounů a okurek, 15.4.2010 Podívejte se na video v mém příspěvku z 18.3., tam je to pěkně ukázáno. Z vlastní zkušenosti - musí se opatrně a úplně odstranit "vše" nad děložními lístky protože to umí vyrůstat. Zatím laboruji a výsledky jsou nevalné. Mirek |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 14.4.2010 V BV přestalo na chvíli pršet. Mirek |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 14.4.2010 BV - už neprší ale leje! U mne Fav. Mor. ještě nekvete ale Fairhaven už ano, přitom je skorejší. Mirek |
|
Pěstování ředkviček, 14.4.2010 To že ředkvičky jsou nejlepší na podzim je bezesporu pravda. Je tu ale jedno ALE. Ředkvičky mám velmi rád a na jaře je to jedna z prvních zelenin, a proto se snažím vypěstovat je co nejdříve. Ty co jsou venku mají první pravé lístečky a už jsou... celý příspěvek > |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 13.4.2010 Stále prší... Mirek |
|