|
Mšice na třešních, 4.5.2010 Zkuste to a pak pozorujte slunéčka a jejich larvy co dokážou. Postřikuji až když je kalamitní situace, ještě dříve odstraňuji (pokud je to možné) letorosty a listy mechanicky. Zvláště u stromků na drátěnce není problém ostříhat konečky nových... celý příspěvek > |
|
Mšice na třešních, 4.5.2010 Já jsem obnovil nátěry lepem minulý víkend na jabloních a hrušních na drátěnce, i na samostatně stojících broskvoních a meruňkách. Předevčírem jsem s uspokojením pozoroval úbytek mšic na jabloních. Mravenci se k nim nedostanou a jejich místo postupně... celý příspěvek > |
|
|
|
Sazenice rajčat byt/balkón, 3.5.2010 Aktuální fotečka z "pročůrané" BV. Vpravo je oranžová Venus, nalevo červená Vilma. Výsev letos v lednu. |
|
Co je broskvičce, 3.5.2010 Něktré lístky na broskvoni přestaly růst, sežloutly a jako by zakrněly. Jedná se o stejnou chorobu? Na fotce to není moc vidět neboť zrovinka ty špatné lístky jsou rozmazané. Díky. |
|
Réva je bez kořínků, 2.5.2010 Já mám zase jeden řízek s kořeny ale očko ještě neraší. |
|
Co vaše réva?, 2.5.2010 Přikládám aktuální foto révy. Co se týče vloni na jaře vysazených sazenic na zahradě, všechny bez vyjímky (Kodrjanka, Matilde, Regina, Rhea, Velika) vyrážejí ze spodních oček, i když např Kodrjanka dosáhla délky až dva metry. Výsadba u domu (foto)... celý příspěvek > |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 1.5.2010 Já jsem letos stříkl 3x a na jednom stromu (po ostřihání měl jen tak 6 květů) se kadeřavost projevila velmi silně. |
|
Rajčata vzhůru nohama, 1.5.2010 Tak jsem dnes zakoupil kýbl, zeminu, vzal kudlu, filtr na kávu, samozřejmě i sazenici keříčkového rajčete a šel vykoušet vysadit rajče vzhůru nohama. A postup je na obrázcích. |
|
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 1.5.2010 V podvečer se na zahradě už nedalo vydržet, bylo pěkně, přímo horko ale komárů až hrůza. A tak to trvá již pár dní tento týden. Připadá mi to až nezkutečné co se po této letošní zimě vyrojilo havěti. Po natření stromků Chemstopem jsem zabránil... celý příspěvek > |
|
Jahodnik: bile flicky uprostred cerne, 30.4.2010 Prostudujte obrázek. |
|
|
|
Škůdci a choroby, 27.4.2010 Dnes jsem trochu podrobněji prozkoumal zahradu a byl jsem docela zhrozen! Předpokládal jsem že tuhá zima dá "do nosu" škůdcům a nemocem, ale opak je asi pravdou. Mšice, mravenci, housenky, padlí na jabloních a hrušních, odumírání výhonů na... celý příspěvek > |
|
Jak to vypadá s nakvétáním třešní, 27.4.2010 Třešeň Kordia - BV |
|
Co vaše réva?, 25.4.2010 Tři dny jsem nebyl doma a takhle se to vytáhlo - BV |
|
Lilek vejcoplodý (Baklažán, Patližán, Patlažán), 25.4.2010 Pěstujte lilek stejně jako papriky a pozor, lezou na něj mandelinky!!! |
|
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 22.4.2010 tady najdete i fotky. Rajčata ve foliáku prochladla a jsou na "tabák" - budu podsazovat novými, v krytech (ale na opačném konci BV) přežila chladna bez viditelné újmy, až na jednu "maličkost" - nerostou. Díky chladu ráno skoro vše co je venku... celý příspěvek > |
|