|
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 24.5.2010 Dnes jsem stříkl rajčata Acrobatem, stromky proti padlí-strupovitosti, papriky proti mšici, kolem druhé hodiny přišel liják a co včíl? Zaschl? nezaschl? postříkat znovu? nepostříkat? Tři týdny jsem musel čekat než mi počasí milostivě dovolilo... celý příspěvek > |
|
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 24.5.2010 Dnes jsem sháněl postřik a všiml jsem si přísady v zahradnictví - echt to samé co mám já. |
|
|
|
Terasa ze zamkove dlazby - bily povlak, 24.5.2010 Měla by na to být nějaká kyselina. Jsou to soli které se objevují po vzlínání vlhkosti zespod dlažby. Přeposlal jsem fotky kolegovi a jak budu mít nějakou zprávu tak Vám dám vědět. Mirek |
|
Plíseň, 24.5.2010 U mne pomohl vloni RIDOMIL GOLD MZ PEPITE. |
|
Rozestupy mezi jednotlivými postřiky, 23.5.2010 Dobrý večer, dnes jsem asi po třech týdnech nevhodného počasí konečně provedl postřik jabloní, hrušní, broskvoní (když už to bylo namíchané), malin, rybízu a révy (hlavy napadené Hálčivcem a Vlnovníkem) proti savým a žravým škůdcům. Přidal jsem do... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 23.5.2010 Dnes jsem byl sázet rajčata, nebo spíše to co z nich v tom počasí zbylo, a musím konstatovat, že letos budou NEJCHUTNĚŠÍ každá rajčata která se urodí. |
|
Mšice na třešních, 23.5.2010 Nevím zda je to chladem a nebo neopylením, každopádně celá krásně kvetla ale zůstalo na ní tak deset třešní. Je to cizosprašná Kordia, což jsem zjistil z odstupem času (i když v okolí do 200 metrů třešně jsou). A co se týče velikosti stromu, jak jsem... celý příspěvek > |
|
Mšice na třešních, 22.5.2010 Aktualní foto, Kordia je bez mšic. |
|
Terasa ze zamkove dlazby - bily povlak, 22.5.2010 "Nesedí" mi tam ta mřížková struktura na povrchu dlažby. |
|
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 22.5.2010 I "jen" ze stran to dokáže své a je to ku prospěchu co se týče růstu. Bohužel rajčata zase tolik "neluftují" a proto možná i ta plíseň. Já se snažím tu svou "drobotinu" konečně vysadit ať ji mohu i ošetřit. |
|
|
|
Terasa ze zamkove dlazby - bily povlak, 22.5.2010 Vydržte do pondělka. Zeptám se našeho technologa čím by to mohlo být. Na dlažbě je vidět stejnoměrná struktura buď z proložení dlažby při paletování nebo něco z výroby. Každopádně si zavolejte zhotovitele a tuto dlažbu reklamujte a trvejte na... celý příspěvek > |
|
Terasa ze zamkove dlazby - bily povlak, 22.5.2010 Zde vidíte příklad výroby nekvalitního betonu. Dvě dlaždice vedle sebe a každá jinak nasává vodu! Zkuste dlaždice omýt octem. |
|
Jak hluboko zasadit rajčata?, 22.5.2010 Štychár, to je takový ten úzký dlouhý rýč? |
|
Mšice na třešních, 22.5.2010 To samozřejmě neovlivním ale od toho jsou berušky a jejich larvy! Konkrétně třešni mám chráněnu dvěma lepivými nátěry nad sebou a po mšicích ani památka, stejně tak jabloně, broskve, meruňky i hrušně. Kdo nevěří může se přijet podívat. Po zamezení... celý příspěvek > |
|
Jak hluboko zasadit rajčata?, 21.5.2010 Já preventivně každý rok ošetřuji sazenice KUPRIKOLem. Vloni byly rostliny napadeny plísní i přez preventivní postřik, pomohlo následné ošetření RIDOMILem Gold MZ Pepite. Letos asi KUPRIKOL nahradím něčím "neměďnatým" abych nezpomalil už i tak... celý příspěvek > |
|