|
Mravenci v trávníku, 1.6.2010 Mi to připadá že to mokro je "tlačí" nahoru, a proto ty kopečky. |
|
Nemocná jabloň, 31.5.2010 Proti strupovitosti a padlí jsem stříkal již 3x, jedenkrát proti savým-žravým ale je to v kelu. Na savé-žravé nevím ale proti strupovitisti nezabírá ani postřik. |
|
|
|
Paprika ve skleníku - zežloutlé listy se skvrnami, 30.5.2010 Je to zajímavý názor. Já mám ve foliáku taky jedno rajče. |
|
Co vaše réva?, 30.5.2010 Kodrjanka mne letos opět velmi zklamala (vloni chytla vše co mohla) protože tentokrát, pominu-li Hálčivce s kadeřavostí, téměř nepokvete i když roste jako "z vody". Výhony má již skoro metrové ale květy téměř žádné. Byla to má jediná spolehlivá... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 30.5.2010 Byla tak dobrá že jsem neodolal. Mirek |
|
Melounoviště 2010, 30.5.2010 Včera jsem zasadil (tzn. chodil jsem jak ... po schodech celým barákem s kýblema zeminy, koňského hnoje a substrátu) tři odrůdy neroubovaných melounů do nádob na terase. Teď to mám pozalívané takže uvidíme. |
|
Choroba paprik, co to je, poraďte?, 30.5.2010 Našel jsem to podle IP adresy. Oberte plody a přihnojte dusíkem aby rostliny obnovily listovou plochu. Tak to dělám já. Paprika potřebuje teplo a světlo a toho moc bohužel tento měsíc nebylo. |
|
Melounoviště 2010, 30.5.2010 Fialový hnus!!! |
|
Pannonia kincse?, 30.5.2010 Takže tkanička, jó ;o) Předpokládal jsem že se letos ukáže abych věděl na čem jsem. Vzhledem k nedostatku místa k výsadbě zaručených odrůd je to pro mne dost důležité. Mám ji na dvou místech ale ani jedna se letos "neukázala". Vloni zakoupené a na... celý příspěvek > |
|
Odstranění letorostů u ovocných stromů, 30.5.2010 Jabloně a ostatní ovocné stromy (hrušně, meruňky, broskvoně, třešeň) velmi silně vyhání do letorostů, zvláště u stromů kde letos nejsou plody nebo jen velmi málo. Chtěl bych tyto začít zkracovat nebo odstraňovat abych z toho za chvíli neměl džungli... celý příspěvek > |
|
|
|
Jahody nekvetou, rostou jim šlahouny, 30.5.2010 Souhlas, tříleté zazenice už mají drobné plody a skoro vůbec neodnožují. |
|
Stáleplodící jahodníky, 30.5.2010 My jsme pěstovali taky jen stáleplodící jahodníky ale poslední tři roky už máme i "jednorázovky". Bohužel nevíme jména odrůd ale obě jsou velkoplodé, na řezu světlé (dřeň z nich vypadá hrozně, taková přihřátá ;o)). Uvidíme zda je nahradí jiné... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 30.5.2010 Opět prší (už nepršelo asi 36 hodin) takže se melouny zase nesadí. Hlavní "várku" mám ještě v květináčích. |
|
Jahody nekvetou, rostou jim šlahouny, 30.5.2010 Já jsem tedy dneska při obhlídce jahod pozoroval dvouleté rostliny obsypané plody i šlahouny, takže já tuto teorii, při porovnání s praxí, beru s rezervou. Po zkušenostech s odnožemi - odebíráme první odnože z jednoletých rostlin, ty mají největší... celý příspěvek > |
|
Paprika ve skleníku - zežloutlé listy se skvrnami, 30.5.2010 Jak jsem již psal jinde - chladno, absence slunce u rostlin venku přemokření a je jedno zda je to paprika, lilek nebo okurek aj. Obral jsem plody, přihnojil týdně Kristalonem start a rostliny začaly obrůstat (ale jen ty ve foliáku). To bílé okolo... celý příspěvek > |
|