|
Úroda, 8.6.2010 Opadla voda na úroveň terénu a začínají se projevovat první škody, povadlé papriky, kedlubny, okurky se zatím drží (ťuk, ťuk, ťuk), schnilé jahody, doslova vodní melouny a asi 100 rajčat 50ti druhů uvadá a půjde do kompostu, nové sazenice kiwi... celý příspěvek > |
|
Červenohnědé fleky na plodech, 7.6.2010 Pokud jsou napadeny listy lze ještě ochránit plody? |
|
|
|
Jahodník Grandian F1, 7.6.2010 Sazenička z lednového výsevu rozkvetla. |
|
Mravenci a mšice, 7.6.2010 Dnec se mi podařilo nafotit a taky natočit přelézání mravenců z ostružiníku na broskvoň, aby se dostali za mšicemi, protože pás z lepu na kmenu broskvoně jim v tom bránil. Musel jsem větvičky zastřihnout abych přerušil jejich... celý příspěvek > |
|
Co to je s listy?, 7.6.2010 Tři anomálie na jediném listu! |
|
Co vaše réva?, 7.6.2010 Tady |
|
Co vaše réva?, 7.6.2010 Zahradu jsem zkontroloval (vody je zatím dost ;o() a tak mám zase čas na focení na "suchém" konci BV. Bílá chrupka? rozkvetla o víkendu a dnes začíná kvést Prim. Kodrjanka je bude brzy následovat společně s červenou chrupkou. Vylamuji zálistky a... celý příspěvek > |
|
Réva - poškození listů, 7.6.2010 Že by červená spála? |
|
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 6.6.2010 Obírat napadené listy ručně a případně opatrně přihnojit dusíkem. Mirek |
|
Pro milovníky betonových koryt, 6.6.2010 Ježinkote, lidičky neblbněte s rašelinou do betonu. To není beton ale rašelinová malta. Nevím co to udělá např v zimě, ale předpokládám že se to na mrazu rozpadne (pokud se tak nestane již při přenášení). Beton to je cement, kamenivo (ideálně prané),... celý příspěvek > |
|
|
|
Jak dlouho vydrží jabloně v kýbli s vodou, 6.6.2010 Přeji všem hezkou a slunečnou neděli! Já bych dotaz trošku pozměnil - jakou mají naději na přežití stromky (jabloně, meruňky, broskvoně, hrušně) když je mám od pátku v cca pěticentimetrové vrstvě vody, která mi zaplavila zahradu. Navíc se jedná o... celý příspěvek > |
|
Neudržovaná zahrada, 6.6.2010 To co jste zde napsal má samozřejmě opodstanění, i když zrovna v tomto případě si nemyslím, že by tito lidé chtěli poradit na zdejší diskuzi. A dotaz pro zadavatele témata - už jste něco začal dělat pro nápravu? Mirek |
|
Rajče tyčkové stupické polní ranné, 5.6.2010 Je to docela běžná věc. Někdy nechávám oba, záleží na velikosti rostliny (je Vám líto obou protože mají nasazeno na květ, že?). Mirek |
|
Paprika - deformacia listov, 5.6.2010 Zkuste najít a posadit na ně pár berušek. |
|
Nemoc rajčat - poraďte, 4.6.2010 Já jsem též postříkal minulý týden Acrobatem + hnojivo na list a rostliny začaly chytat zdravější barvu. Ale abych nemusel zalívat tak se počasí rozhodlo věnovat mi poukaz na hydroponii. |
|