|
Melounoviště 2010, 15.6.2010 Vyběhl jsem na terasu udělat aktuální fotky. Sobotní vichr sfoukl jednu rostlinu ale nic se jí naštěstí nestalo. Sugar už se taky začíná vzpamatovávat. Rostou jako z vody, ten hnůj asi dělá své. |
|
Okurky ve skleníku, 15.6.2010 .. by sem je vydědil! |
|
|
|
Jahody nekvetou, rostou jim šlahouny, 14.6.2010 Nechte první rostlinu na šlahounu zakořenit buď přímo do země nebo do zapuštěného květináčku v zemi (tak to dělám já), zbytek šlahounu za sazenicí odstřihněte a na podzim přesaďte na místo. Příští rok na jaře budou rodit, pokud jsou stáleplodící... celý příspěvek > |
|
Perenospora - 7. června, 14.6.2010 Díky, a co QUADRIS? Ten mám doma a mohl bych to ráno stříknout. |
|
Perenospora - 7. června, 14.6.2010 Dobrý podvečer, postříkal jsem DITHANEm DG před pěti dny. Po pár dnech hiců už třetí den chčije, teplota klesla na 18°C a dnes jsem pozoroval jakési černé fleky na stoncích. Je to tím že zabral postřik nebo je to něco nového? Už mi z těch postřiků... celý příspěvek > |
|
Baycor 25 WP, 14.6.2010 Okurky nejsou uvedeny. Mirek |
|
Nejchutnější rajčata, 14.6.2010 Dobré ráno, balkonová Vilma i Venus jsou spíše pro "okrasu" a první potěšení z brzy zrajících plodů, mají i docela tuhou slupku. Jsem zvědav co mi letos uzraje jako první, Pollicino zatím přešlo do "lesku" ale ještě se nevybarvuje. Přeji hezký den. |
|
Co vaše réva?, 13.6.2010 Včera jsem ji ostřihal a dnes jsem se naštval na neplodící Kodrjanku a asi na tři další neznámé odrůdy které rovněž nenasadily na květ. |
|
Melounoviště 2010, 13.6.2010 Zatím ničím, v zemině mám přimíchán koňský hnůj ale pokud bych hnojil tak asi Kristalonem Start a potom Plod a květ. Včerejší vichr mi sfoukkl rostliny z nádob a ještě jsem se tam ani neměl chuť jít podívat. Na zahradě melouny kaput po zaplavení a... celý příspěvek > |
|
Okurky ve skleníku, 13.6.2010 Děkuji všem za radu a pomoc. Máte to velmi pěkné a jen Vám mohu závidět. Dnes jsem byl od rána na zahradě a zachraňoval ještě co se dalo po včerejší bouři. Melouny jsou na odpis, jen dnes jsem tři rostliny vyhodil a nasadil své roubovance, rajčata... celý příspěvek > |
|
|
|
Lepidlo proti mravencům, 13.6.2010 CHEMSTOP - ECOFIX. U keřů bohužel nijak, jedině chemie nebo ruce.Mirek |
|
Úroda, 13.6.2010 Já mám ještě taky rajčata i papriky ale prostě je NEMŮŽU nasadit. Tři týdny čekám až opadne voda, týden je hezky a dnes zase průtrž. Potřebuji tak tři týdny bez dešťů abych mohl zasadit, teď bych jen vysazoval do bahna. Kroupy mi pomlátily zahradu... celý příspěvek > |
|
Úroda, 12.6.2010 Po obeschnutí vrchního centimetru po zatopení zahrada zase plave po dnešní bouřce. Kroupy sice nebyly (snad) ale i tak se rajčata v květináčích válely po zemi, škody budou vidět až ráno protože je tma jak v pytli. Hlavně že jsem dnes jsem vysadil... celý příspěvek > |
|
Okurky ve skleníku, 12.6.2010 Tak kedlubny a ředkvičky jsem z foliáku vyházel, papriky poletí za nimi, žaby jsem vyhnal a zůstaly mi tam jen okurky a melouny. Půda je stále podmáčená a smrdí to tam jak bahno z rybníka a daří se hlavně mravencům. Okurky salátovky i pro polní... celý příspěvek > |
|
Okurky - kdy zalévat?, 12.6.2010 Určitě koření mělce protože všechny okurky u mne na zahradě přežily "povodeň" na rozdíl např. od paprik. |
|