|
Melounoviště 2010, 19.6.2010 Manželka říkala že v Břeclavi přišla první průtrž kolem poledne a další následovala. V Mikulově to začalo kolem druhé hodiny odpoledne. Řeka hodně klesla a ještě v pátek ráno byla spodní voda 10-15 cm pod terénem. Znamená to jediné, to obrovské... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 19.6.2010 Samozřejmě že to nevzdávám v globále ale ve smyslu všech těch vlastních přísad (hlavně těch z ciziny) které jsem piplal od ledna a dnes jsem v situaci že sazenice nakupuji. Přitom doma nebo na "políčku" melounů v Mikulově to vypadá, přes všechnu tu... celý příspěvek > |
|
|
|
Melounoviště 2010, 19.6.2010 Děkuji, jste moc hodná. Mám ještě čtyři roubované sazenice Crimsonů, poslední pátou jsem narouboval o víkendu a pár sazenic klasických melounů doma, ale jde o to že není kam sadit. Známý mi odpoledne dovezl v Mikulově vlečku hlíny a když ji vyklápěl... celý příspěvek > |
|
Nádůrky na listech, 18.6.2010 Vlnovník révový! |
|
Rajčata - krabatění listů, 18.6.2010 Podívejte se zde a porovnejte se svými. I když mám ve foliáku mokro až moc tak rajče na plody nasazuje normálně. |
|
Úroda, 18.6.2010 Nikdy jsem nenadával že je v létě sucho, v zimě zima a sníh a to mám asi za to. Dnes mne to už tak rozhodilo že se potřebuji na něčem vyřádit (slimáci to už nebudou) a zítra to odskáčou Goldeny (pokud nebude zase průtrž), PĚT postřiků proti... celý příspěvek > |
|
Žloutnutí malých plodů roubovaných okurek ve foliáku, 18.6.2010 Já se už ničemu nedivím. |
|
Melounoviště 2010, 18.6.2010 Přidávám aktuální foto melounoviště. Vloni v tuto dobu mi ho pomlátily kroupy. Už není poznat který je roubovaný a který ne. |
|
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 17.6.2010 Vypadá to že jsme kadeřavost letos společně zvládli (já, broskvoně a postřiky). Objevuje se na stromcích sice stále, ale jsou to jen jednotlivé listy které se dají lehce ručně obrat. Nevím zda nedávno provedené tři postřiky proti strupovitosti mohou... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 17.6.2010 Nezaštipujte, rostlina si udrží jen tolik plodů kolik uživí. |
|
|
|
Okurky ve skleníku, 17.6.2010 I kdybych je koupil tak je nemám kam nasadit - hrábnu do země a jsem ve vodě. |
|
Okurky ve skleníku, 17.6.2010 Už asi týden nebyla zahrada pod vodou. Zbytek paprik jde (s prominutím) do háje. |
|
Melounoviště 2010, 16.6.2010 Na terasu jsem volil rané odrůdy které dosahují váhy 2-3 kg. Sugar Baby byl při výsadbě dost ubohý ale snad to dožene. Mirek |
|
Feramol proti slimákům, 16.6.2010 Ty el-plzáky je potřeba likvidovat při každé příležitosti. Rozhlédněte se pořádně v parcích, na loukách, v zahradách, prostě všude kde je něco zeleného, a uvidíte jich obrovské spousty - jsou nechutně přemnožení a všude rozlezlí. Rozšlapávám je,... celý příspěvek > |
|
Vyštipování zálistků u rajčat pro začátečníky, 16.6.2010 Ano, s květy a samozřejmě pak s plody. Mirek |
|