|
Vodní meloun, 24.6.2010 A nedochází pak ke "křížení" odrůd? Mirek |
|
Kočky v zahradě, 24.6.2010 Na zahradě mi vadí cizí kočky plné blech, svrabu a kdoví čeho ještě, kočky toulavé a kočky o které se "páničkové" nestarají. Naše kočka je doslova domácí, od malička naučená do bedýnky. Zdržuje se doma a na zahradě, někdy mne až štve že se venku... celý příspěvek > |
|
|
|
Zalamování okurek, 23.6.2010 Já vím, ale předpokládám že oproti neroubovaným se liší bujnějším růstem, více plody ale v principu roste stejně ne? |
|
Zalamování okurek, 23.6.2010 Já mám salátovky letos poprvé a také tápu co a jak. Podívejte se na tuto diskuzi (okurky ve skleníku). Ta rostlina nevypadá jako že by rodila na jednom výhonu jako rajče. Mirek |
|
Papriky - krabatění listů, 22.6.2010 Chcíplo 90% paprik nebo mšic? Jaké mýdlo? Tekuté? Jakou lžíci? Polévkovou? Díky Mirek. |
|
Perenospora - 7. června, 20.6.2010 Mirek-Venoušovi (i všem ostatním). Vypadá to, že se choroba po postřiku Falconem dále nešíří (nové listy i letorosty jsou zatím zdravé). |
|
Deficit hořčíku u rajčat?, 20.6.2010 V horních 2/3 už rostlina vypadá v pořádku. Fotka není moc zřetelná. |
|
Rajčata - krabatění listů, 20.6.2010 Dnes jsem si všiml že zrovinka to zkrabatěné rajče "shazuje" neopylené květy. Jedná se o velkoplodou inteterminantní odrůdu Černý princ a mám ji venku v květináči. Ostatní rajčata nekrabatí, kvetou a plody mají, nemají ale tak velký a "hustý" květ. |
|
Deficit hořčíku u rajčat?, 20.6.2010 S obrázky na těchto stránkách jsem porovnával nažloutlé listy u mých rajčat (viz. foto) a došel jsem k závěru že by se mohlo jednat o nedostatek hořčíku. Máte někdo zkušenosti s použitím hořečnatých hnojiv na rajčata? Něco jsem našel na netu... celý příspěvek > |
|
Jahody v roce 2010 - aku urodu ste mali?, 20.6.2010 Hezké nedělní odpoledne paní Marie, jen piště dál co chcete a jak chcete. V žádném případě to tak neberu, z mé strany je to jen suché (nebo mokré?) konstatování a pevně doufám že ani mé případné "úspěchy" také nikdo tak nebere. Začínají mi vykvétat... celý příspěvek > |
|
|
|
Jahody v roce 2010 - aku urodu ste mali?, 20.6.2010 Jahody jedno i stále plodící zarodily velmi dobře. Plody velké ale málo sladké (málo slunce), v nejlepším je bohužel vzala velká voda. |
|
Co to může být za brouka?, 19.6.2010 Dnes jsem dva tyto jedince našel na meruňkách. Mirek |
|
Pěstební tvar Vertiko, 19.6.2010 Aha, zrovna teď se probírám těma mýma vertikama-nevertikama a snažím se o probírku hroznů. Každopádně díky. |
|
Pěstební tvar Vertiko, 19.6.2010 Dobrý den, už jsem z toho vertika z prominutím trochu mimo. U tažňů mám doporučeno nechat 7-1O listů za květem, u vertika se zkracuje na cca 30 cm, což je tak o metr méně. Jak se s tím réva vypořádá, odkud bere živiny? V jednom případě to stačí, ve... celý příspěvek > |
|
Rajčata - krabatění listů, 19.6.2010 V tom druhém květu zleva vepředu, není tam plůdek? Mirek |
|