|
Jak se vyrábí osivo F1?, 15.8.2010 Berte prosím následující můj dotaz jako velmi zjednodušený a laický. Vzal jsem semena z melounu který byl F1 abych je následující rok vysadil. Když narostou plody (část) která mi bude vyhovovat a následně z nich opět vyberu semena pro další sezonu,... celý příspěvek > |
|
Ako s dozrievanim rajcin?, 15.8.2010 Trhám zásadně zralé plody, na to je pěstuji. Nemyslím že by dříve utržený plod dozrál na stejnou "chuť" jako plně vyzrálý. Mirek |
|
|
|
Co vaše réva?, 15.8.2010 ... postříkat se opět nedá, mimo plíseň už je i padlí. Všechny keře "problémových" odrůd vyklátím a začnu de facto od začátku. Mirek |
|
Co vaše réva?, 15.8.2010 Tak u mne nastala zase doba vinobraní za plné podpory "nadprůměrně teplého a podprůměrně srážkového" srpna, jenže... Vosy, sršni a ptactvo si řekli že začnou o týden dříve (jak to ti šmějdi poznají?) a likvidují úrodu těsně před tím než je jedlá. Vše... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 14.8.2010 Princ Albert, roubovaný, sladký, křupavý ale poněkud přezrálý. Jedná se o hybrid který dosahuje váhy 3 kg a je raný (75-80 dní). V mých podmínkách nasadil nejvíce plodů. |
|
Co s posbíranými slimáky?, 14.8.2010 Sypu Vaniš na místa kam chci aby se slimáci stahovali a okolo nejvíce napadaných záhonů. Vypadá to že Vaniše nažraní a zdechlí slimáci jsou potravou pro další a ti opětovně hynou, jako by přípravek v těle reagoval i dále. Mirek |
|
Melounoviště 2010, 14.8.2010 Dnes jsem utrhl ve foliáku další plod. Jak vypadal vidíte na fotkách. Sladký úplně nebyl, měl světlejší barvu a kolem semínek byl už "přezrálý", pěkně křupavý a dobrý. Méně sladkosti a světlejší barvu dávám za vinu třem týdnům špatného počasí na... celý příspěvek > |
|
To je konec, už jsou červivé i broskve, 14.8.2010 Tak u mne letos červi žádní, neměli být na čem ;o(Jeden stromek který nyní dozrává má problém spíše s hnilobou. Ten nadprůměrně teplý a srážkově podprůměrný srpen se na nich podepsal, naposledy dnes v noci - průtrží mračen a bouřkou! Mirek |
|
Promísení kompostu, 14.8.2010 A jak ho budete aplikovat? Rozmetacím strojem na hnůj? Mirek |
|
Zasychání květů ostružin, 14.8.2010 U mne zasychají poupata a děje se to na stejném keři, kde o kousek výše jsou plody normálka. Mirek |
|
|
|
Roubování melounů a okurek, 14.8.2010 Žádný? Tak si např. porovnejte roubovanou a neroubovanou hadovku!!! Mirek |
|
Melounoviště 2010, 13.8.2010 A sledujete alespoň orientačně jak je plod starý? Já mám obavu sklidit plody o váze cca 4-5 kg (to je běžná hmotnost těchto raných odrůd), staré až čtyřicet dní. Nezapomínejte že tři týdny nebylo zas tak moc teplo a to melounům nesvědčilo. Plod je... celý příspěvek > |
|
Roubování melounů a okurek, 10.8.2010 Vysadil jsem na osluněné místo (jiné bohužel nebylo), tykev roste jak divá ale NEKVETE a ani zatím nemá náznak květenství. Mirek |
|
Melounoviště 2010, 10.8.2010 Udělal jsem pár fotek "chybiček" na melounech a provedl postřik OMITEm společně s hnojivem na list. |
|
Nejchutnější rajčata, 10.8.2010 Těžko říci, pěstuji už hodně dlouho tyčkové odrůdy. Keříčkové zkouším až letos ale to zase nejsou odrůdy dostupné u nás. Opustil jsem od pěstování odrůd typu Tornado, Start, Stupické u kterých jsem pozoroval nerovnoměrné dozrávání, rychlé měknutí a... celý příspěvek > |
|