Příspěvky uživatele - 155.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak se vyrábí osivo F1?, 15.8.2010
Berte prosím následující můj dotaz jako velmi zjednodušený a laický. Vzal jsem semena z melounu který byl F1 abych je následující rok vysadil. Když narostou plody (část) která mi bude vyhovovat a následně z nich opět vyberu semena pro další sezonu,... celý příspěvek >
Ako s dozrievanim rajcin?, 15.8.2010
Trhám zásadně zralé plody, na to je pěstuji. Nemyslím že by dříve utržený plod dozrál na stejnou "chuť" jako plně vyzrálý. Mirek
Co vaše réva?, 15.8.2010 Obsahuje fotku
... postříkat se opět nedá, mimo plíseň už je i padlí. Všechny keře "problémových" odrůd vyklátím a začnu de facto od začátku. Mirek
Co vaše réva?, 15.8.2010
Tak u mne nastala zase doba vinobraní za plné podpory "nadprůměrně teplého a podprůměrně srážkového" srpna, jenže... Vosy, sršni a ptactvo si řekli že začnou o týden dříve (jak to ti šmějdi poznají?) a likvidují úrodu těsně před tím než je jedlá. Vše... celý příspěvek >
Melounoviště 2010, 14.8.2010 Obsahuje fotku
Princ Albert, roubovaný, sladký, křupavý ale poněkud přezrálý. Jedná se o hybrid který dosahuje váhy 3 kg a je raný (75-80 dní). V mých podmínkách nasadil nejvíce plodů.
Co s posbíranými slimáky?, 14.8.2010
Sypu Vaniš na místa kam chci aby se slimáci stahovali a okolo nejvíce napadaných záhonů. Vypadá to že Vaniše nažraní a zdechlí slimáci jsou potravou pro další a ti opětovně hynou, jako by přípravek v těle reagoval i dále. Mirek
Melounoviště 2010, 14.8.2010 Obsahuje fotku
Dnes jsem utrhl ve foliáku další plod. Jak vypadal vidíte na fotkách. Sladký úplně nebyl, měl světlejší barvu a kolem semínek byl už "přezrálý", pěkně křupavý a dobrý. Méně sladkosti a světlejší barvu dávám za vinu třem týdnům špatného počasí na... celý příspěvek >
To je konec, už jsou červivé i broskve, 14.8.2010
Tak u mne letos červi žádní, neměli být na čem ;o(Jeden stromek který nyní dozrává má problém spíše s hnilobou. Ten nadprůměrně teplý a srážkově podprůměrný srpen se na nich podepsal, naposledy dnes v noci - průtrží mračen a bouřkou! Mirek
Promísení kompostu, 14.8.2010
A jak ho budete aplikovat? Rozmetacím strojem na hnůj? Mirek
Zasychání květů ostružin, 14.8.2010
U mne zasychají poupata a děje se to na stejném keři, kde o kousek výše jsou plody normálka. Mirek
Roubování melounů a okurek, 14.8.2010
Žádný? Tak si např. porovnejte roubovanou a neroubovanou hadovku!!! Mirek
Melounoviště 2010, 13.8.2010
A sledujete alespoň orientačně jak je plod starý? Já mám obavu sklidit plody o váze cca 4-5 kg (to je běžná hmotnost těchto raných odrůd), staré až čtyřicet dní. Nezapomínejte že tři týdny nebylo zas tak moc teplo a to melounům nesvědčilo. Plod je... celý příspěvek >
Roubování melounů a okurek, 10.8.2010 Obsahuje fotku
Vysadil jsem na osluněné místo (jiné bohužel nebylo), tykev roste jak divá ale NEKVETE a ani zatím nemá náznak květenství. Mirek
Melounoviště 2010, 10.8.2010 Obsahuje fotku
Udělal jsem pár fotek "chybiček" na melounech a provedl postřik OMITEm společně s hnojivem na list.
Nejchutnější rajčata, 10.8.2010
Těžko říci, pěstuji už hodně dlouho tyčkové odrůdy. Keříčkové zkouším až letos ale to zase nejsou odrůdy dostupné u nás. Opustil jsem od pěstování odrůd typu Tornado, Start, Stupické u kterých jsem pozoroval nerovnoměrné dozrávání, rychlé měknutí a... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika