Příspěvky uživatele - 155.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co vaše réva?, 20.8.2010
Arkadia - je to vůbec první a prozatím jedinný hrozen který jsem sklidil. Mám tři sazenice letos nové a pokud hrozny budou alespoň jak tento tak budu spokojen. Mám ji venku na zahradě (BV).
Odrůda rajčete, 20.8.2010
Bejbino má plody menší, hladké a mělo by být již zralé. Mladé plody jsou světlé a jdou z oranžové do červené v celém plodu. Mirek
Co vaše réva?, 19.8.2010 Obsahuje fotku
Já mám Prim zralý ale je skoro nejedlý - málo sladký a bobule už jsou měkké, vzhledově hrůza. To odrůda "Veliký Bílý" je na tom trochu líp, ale jen střapce v horních patrech, na spodních mají zralou barvu ale moc sladké nejsou. Mirek
Jak to vypadá s úrodou broskvoní?, 19.8.2010 Obsahuje fotku
U nás v BV dozrává Fairhaven. Je to jediná odrůda z pěti která slušně zarodila. Rodí docela pravidelně, vloni měla plodů o hodně více ale letos jsou větší. Dozrává každý rok v zhruba stejnou dobu (i letos), plody má hodně velké (240 gr), jsou méně... celý příspěvek >
Plesen na rajcinach a ochrana ostatnych rastlin pred plesnov, co s tym?, 18.8.2010
Něco jsem olámal (nejvíce jsou napadeny keříčkové odrůdy s dlouhými plody) a zdá se mi že plíseň na listech zasychá, možná je to příznak že postřik zabral. Počasí se má zlepšit a tak ošetřím o víkendu ORTIVAou. Tady se projevuje proč vysazovat co... celý příspěvek >
Praskání rajčat, 18.8.2010
Hnědočerné fleky na rajčatech může být plíseň bramborová.
Melounoviště 2010, 18.8.2010
Ono to zase není tak růžové jak to vypadá. Vloni jsem měl deset melounů na čtyřech roubovaných sazenicích a letos na padesáti!!! Vloni melouny první měsíc prázdnin čučely (kroupy, chladno, mokro) ale pak se počasí umoudřilo a rostliny začaly rodit.... celý příspěvek >
Plísen okurková, 17.8.2010 Obsahuje fotku
Vypadá to že plíseň zavítala i do foliáku. Postříkal jsem Ridomilem, uvidíme zda zabere. Mirek
Plesen na rajcinach a ochrana ostatnych rastlin pred plesnov, co s tym?, 17.8.2010 Obsahuje fotku
Provedl jsem postřik Ridomil - Ortiva - Ridomil v období posledních čtyř týdnů, naposledy včera. Bohužel tlak plísně v tomto přemokřeném období je za poslední týden tak velký že postřik asi nezabírá. Nejhorší na tom je že díky opožděnému růstu, z... celý příspěvek >
Dýně, 17.8.2010
Pokud chcete semena na pražení (pro mne pochutina No.1) tak se nechávajím dýně na poli odležet co nejdéle aby byla semena "plná" a slupka musí být tvrdá. Pokud hrozí mokro tak se šoupnou třeba na střechu garáže nebo na terasu a postupně se vybírají.... celý příspěvek >
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?, 17.8.2010
Kdysi jsme to zkoušeli ale velmi rychle toho nechali. Jen to ořezávání zrn z klasu... Není to úplně k tématu ale cukrová kukuřice je nejlepší uvařená jako klas, potřená máslem a posolená. Mirek
Choroba vinné révy, 17.8.2010 Obsahuje fotku
Peronospora - plíseň révová, postříkal jsem Ridomilem Gold MZ už asi potřetí, mezi tím i mědí, ale réva svádí nerovný boj s "nadprůměrně teplým a srážkově podprůměrným" srpnem. V půlce minulého měsíce postřik zabral (byl hic) ale ten druhý a třetí... celý příspěvek >
Melounoviště 2010, 16.8.2010 Obsahuje fotku
Tak to blahopřeji! Moji Crimsoni jsou tak v první půlce růstu, ale pokud bude moudré počasí tak by to měli dohnat. Vloni jsem posledního sklízel 28.9. Zatím zrají "rychlé" a menší odrůdy. Přikládám pár fotek ještě než zase začalo pršet. Mirek
Jak se vyrábí osivo F1?, 15.8.2010
Děkuji za objasnění, nechci "vyšlechtit" vlastní odrůdu jen, laicky řečeno, vypěstovat meloun který byl původně F1. Mirek
Melounoviště 2010, 15.8.2010
CITUJI: "Obecně meloun dosáhne zralosti když je po poklepu na povrch slyšet dutý zvuk, úponky nejblíže k plodu odumírají a jemné chloupky mizí. Další indikátory zralosti zahrnují změnu skvrny na spodní straně, od bílé do bledě žluté. Kůra tvrdne,... celý příspěvek >
Další diskuze:  5152535455>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika