|
Co vaše réva?, 20.8.2010 Arkadia - je to vůbec první a prozatím jedinný hrozen který jsem sklidil. Mám tři sazenice letos nové a pokud hrozny budou alespoň jak tento tak budu spokojen. Mám ji venku na zahradě (BV). |
|
Odrůda rajčete, 20.8.2010 Bejbino má plody menší, hladké a mělo by být již zralé. Mladé plody jsou světlé a jdou z oranžové do červené v celém plodu. Mirek |
|
|
|
Co vaše réva?, 19.8.2010 Já mám Prim zralý ale je skoro nejedlý - málo sladký a bobule už jsou měkké, vzhledově hrůza. To odrůda "Veliký Bílý" je na tom trochu líp, ale jen střapce v horních patrech, na spodních mají zralou barvu ale moc sladké nejsou. Mirek |
|
Jak to vypadá s úrodou broskvoní?, 19.8.2010 U nás v BV dozrává Fairhaven. Je to jediná odrůda z pěti která slušně zarodila. Rodí docela pravidelně, vloni měla plodů o hodně více ale letos jsou větší. Dozrává každý rok v zhruba stejnou dobu (i letos), plody má hodně velké (240 gr), jsou méně... celý příspěvek > |
|
Plesen na rajcinach a ochrana ostatnych rastlin pred plesnov, co s tym?, 18.8.2010 Něco jsem olámal (nejvíce jsou napadeny keříčkové odrůdy s dlouhými plody) a zdá se mi že plíseň na listech zasychá, možná je to příznak že postřik zabral. Počasí se má zlepšit a tak ošetřím o víkendu ORTIVAou. Tady se projevuje proč vysazovat co... celý příspěvek > |
|
Praskání rajčat, 18.8.2010 Hnědočerné fleky na rajčatech může být plíseň bramborová. |
|
Melounoviště 2010, 18.8.2010 Ono to zase není tak růžové jak to vypadá. Vloni jsem měl deset melounů na čtyřech roubovaných sazenicích a letos na padesáti!!! Vloni melouny první měsíc prázdnin čučely (kroupy, chladno, mokro) ale pak se počasí umoudřilo a rostliny začaly rodit.... celý příspěvek > |
|
Plísen okurková, 17.8.2010 Vypadá to že plíseň zavítala i do foliáku. Postříkal jsem Ridomilem, uvidíme zda zabere. Mirek |
|
Plesen na rajcinach a ochrana ostatnych rastlin pred plesnov, co s tym?, 17.8.2010 Provedl jsem postřik Ridomil - Ortiva - Ridomil v období posledních čtyř týdnů, naposledy včera. Bohužel tlak plísně v tomto přemokřeném období je za poslední týden tak velký že postřik asi nezabírá. Nejhorší na tom je že díky opožděnému růstu, z... celý příspěvek > |
|
Dýně, 17.8.2010 Pokud chcete semena na pražení (pro mne pochutina No.1) tak se nechávajím dýně na poli odležet co nejdéle aby byla semena "plná" a slupka musí být tvrdá. Pokud hrozí mokro tak se šoupnou třeba na střechu garáže nebo na terasu a postupně se vybírají.... celý příspěvek > |
|
|
|
Kukuřice cukrová - máte dobrý recept?, 17.8.2010 Kdysi jsme to zkoušeli ale velmi rychle toho nechali. Jen to ořezávání zrn z klasu... Není to úplně k tématu ale cukrová kukuřice je nejlepší uvařená jako klas, potřená máslem a posolená. Mirek |
|
Choroba vinné révy, 17.8.2010 Peronospora - plíseň révová, postříkal jsem Ridomilem Gold MZ už asi potřetí, mezi tím i mědí, ale réva svádí nerovný boj s "nadprůměrně teplým a srážkově podprůměrným" srpnem. V půlce minulého měsíce postřik zabral (byl hic) ale ten druhý a třetí... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 16.8.2010 Tak to blahopřeji! Moji Crimsoni jsou tak v první půlce růstu, ale pokud bude moudré počasí tak by to měli dohnat. Vloni jsem posledního sklízel 28.9. Zatím zrají "rychlé" a menší odrůdy. Přikládám pár fotek ještě než zase začalo pršet. Mirek |
|
Jak se vyrábí osivo F1?, 15.8.2010 Děkuji za objasnění, nechci "vyšlechtit" vlastní odrůdu jen, laicky řečeno, vypěstovat meloun který byl původně F1. Mirek |
|
Melounoviště 2010, 15.8.2010 CITUJI: "Obecně meloun dosáhne zralosti když je po poklepu na povrch slyšet dutý zvuk, úponky nejblíže k plodu odumírají a jemné chloupky mizí. Další indikátory zralosti zahrnují změnu skvrny na spodní straně, od bílé do bledě žluté. Kůra tvrdne,... celý příspěvek > |
|