|
Nejchutnější rajčata, 14.9.2010 U mne letos No. 1 - Sladkaja děvočka. Mirek |
|
Strupovitost jabloní - mám stromky zlikvidovat?, 11.9.2010 Tak vypadal na jaře. |
|
|
|
Strupovitost jabloní - mám stromky zlikvidovat?, 11.9.2010 Rybíz by byl moc nařídko. Mirek |
|
Strupovitost jabloní - mám stromky zlikvidovat?, 11.9.2010 To je hezké, ale já nemám 25-30 m2 na jednu jabloň a plošinu na česání z pětimetrových výšek! Mirek |
|
Roundap a kompost, 8.9.2010 Roundapem zlikvidovaný plevel je jenom "sušina" která nezabere skoro žádné místo, většinou to suché spálím. Pokud se jedná o nízký plevel tak ten se většinou po seschnutí rozpadne. Mirek |
|
Jakou odrůdu do náročných podmínek?, 8.9.2010 Děkuji za odpovědi a přeji hezký den. Mirek |
|
Jakou odrůdu do náročných podmínek?, 7.9.2010 Dobré odpoledne, já mám Konferenci a Boskovu L. ve vlhčí půdě ale určitě jsou na bujně rostoucích podnožích (dle růstu, jméno neznám). Chtěl bych tyto odrůdy nahradit stejnýma ale na slaběrostoucích podnožích, tvarování na drátěnku. Poradí někdo?... celý příspěvek > |
|
Strupovitost jabloní - mám stromky zlikvidovat?, 6.9.2010 Goldeny jsem kupoval v době kdy jsem ještě nevěděl o podnožích zhola nic. Mám je na drátěnce a možná právě tím že je tvaruji na menší tvar, snaží se vyhánět nové a nové letorosty. Na jaké jsou podnoži nevím. Na jaře jsem je nechar radikálně ostřihat... celý příspěvek > |
|
Stavba zdi ke skleníku, 5.9.2010 Sklep a samostatně stojící stěna je snad rozdíl a navíc s cihlama!!! |
|
Co vaše réva?, 5.9.2010 Reginu jsem sklidil (bohužel brzy) protože na ni začaly útočit vosy, bobule velké, křupavé, pevná slupka, chuť "neutrální", málo sladká ale to dávám za vinu absenci slunce za poslední měsíc. Dozrává i červená chrupka, ale ta už měkne a přitom je... celý příspěvek > |
|
|
|
Uhnivani stopek u dyni ve sklepe, 5.9.2010 Dýni sklízejte i se stopkou a nechte ležet venku na terase nebo střeše garáže. Stopku vylomte až to jde lehounce. |
|
Stavba zdi ke skleníku, 4.9.2010 Tím že k ní ukotvíte kovovou konstru skleníku ji ještě vyztužíte ale volil bych více jak 15 cm. Mirek |
|
Pnoucí jahody, 31.8.2010 Jahody ve výšce očí mám taky a nedají se s jahodami na záhoně srovnat, ani chutí, ani velikostí. Pro ty kdož nemají zahradu nebo jinou možnost je pěstování jahod v truhlíku určitě něčím neobvyklým. Stále to ale budou jahodníky které odnožují a na... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 31.8.2010 Dnes jsem sklidil několik melounů a byly jako z chlaďáku! |
|
To to je plísen?, 30.8.2010 Ano je to plíseň révová (peronospora), já ji minulý týden ošetřil Ridomilem. Mirek |
|