|
Rajče Vilma, 2.11.2010 Tady máte jeden odkaz na diskuzi. Co se týče Vilmy a jiných balkonových rajčat tak můj názor je tento. Je to malé rajče dobré na skoré pěstování za oknem, chutí se nevyrovná klasickým rajčatům pěstovaným venku. Aby nepraskalo je nutné ho mít,... celý příspěvek > |
|
Co vaše réva?, 31.10.2010 Mám na přátele "stolní vinaře" dotaz, dnes jsem si všiml jakoby nalévajícíchse pupenů na vyzrálých letorostech. Je to proces vyzrávání pupenů nebo oteplení zblblo révu? Něčeho podobného jsem si všiml i na rybízu nebo broskvoních. Mirek |
|
|
|
Přírodní beton, 31.10.2010 ... a vápno, písek a cement je nastavovaná malta! ;-) |
|
Přírodní beton, 31.10.2010 Beton bez cementu, to je cíl všech kteří vyrábí chemii do betonů. Zatím se to nikomu nepodařilo a asi ani nepodaří, cementová lobby je velmi mocná. Mirek |
|
Dýně - herbicid, 31.10.2010 Přesně tak! Mirek |
|
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 27.10.2010 Já stříkám i nové stromky, ničemu tím neuškodíte. Mirek |
|
Melounoviště 2010, 27.10.2010 Úroda sice stála za prdlačku, ale poslední příspěvek je z 28.9.2010. Mirek |
|
Výběr vysavače na listí, 23.10.2010 Na listí jsou super švédské hrábě. Mirek |
|
Pěstování Nekterinek, 19.10.2010 Chci vysadit nektarinku která bude v širokém a dalekém okolí jedinný ovocný strom, pominu-li nějaké divoké špendlíky. Potřebuje nějakého opylovače nebo je samosprašná? Díky |
|
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 18.10.2010 Nektarinky ošetřete úplně stejně jako broskvoně. |
|
|
|
Jak správně ořezat stromy - neznáte dobrou učebnici?, 18.10.2010 Kniha ukazuje stromek jen z jedné strany... to považuji za zásadní rozdíl. Koupil jsem si např. knihu o révě, podíval se do ní, pak na révu a knihu dal do regálu... |
|
Jak správně ořezat stromy - neznáte dobrou učebnici?, 18.10.2010 Přesně tak. Žádný stromek co mám na zahradě nevypadá jak ten v knížce. I když vyberete ideálně rostlý stromek (v mém případě broskvoně) zastřihnete, pak vám jedna nebo dvě "halůzky" zaschnou a jste s prominutím v... Knihu jen jako informaci. |
|
Grace Star, 18.10.2010 Tak u nás v zahradnictví mají stále ty stejné stromky, jsou to takové dvoumetrové vytáhlé košťátka. Pokud nebude GRACE STAR tak bych to viděl na další amosprašnou odrůdu SKEENA nebo SWEET EARLY (podnože Gisela 5). Vše prostokořené - 27,- € za... celý příspěvek > |
|
Půda z lesa na zahrádku, 18.10.2010 Do lesa pro zeminu maximálně tak s igelitkou. Pokud bych tam jel s něčím co má SPZetku, tak bych se pokusil nejdříve se domluvit s hajným. Já letos neryju, navážím zeminu která se krásně drolí, v patnácti až dvaceticentimetrové vrstvě. Odhaduji to... celý příspěvek > |
|
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 18.10.2010 Zajímavé že u mne nejdříve sežloutla nejpozdější odrůda a nejzelenější jsou skoré odrůdy. Co se týče postřiku tak samozřejmě tu měď, kdykoliv pokud nebude mrznout. |
|