|
Jak udit?, 14.12.2010 To už není uzení ale imitace! Mirek |
|
Rajčata dvoumetrová, papriky nic, 28.11.2010 Hoďte při výsadbě přísady pod každou roslinu malou hrst cereritu, zasypejte vrstvou zeminy (aby kořeny nebyly v kontaktu s hnojivem) a zasaďtě papriku. Po dvou až třech týdnech začněte hnojit kristalonem dle návodu, můžete i rozprašovačem na list, a... celý příspěvek > |
|
|
|
Neporytá zahrádka, 28.11.2010 Já když ryju tak jen otočím půdu a na jaře před výsadbou likviduji plevel totálním herbicidem. Pokud panuje takové mokré počasí tak plevel a tráva roste o dušu. Navyšoval jsem záhonky asi o 20-30 cm zhruba před měsícem navážením zeminy a už dnes tam... celý příspěvek > |
|
Rajčata dvoumetrová, papriky nic, 27.11.2010 Plně souhlasím s tímto názorem, pokud má paprika růst tak potřebuje hodně přihnojit a bez umělých hnojiv to není to pravé ořechové. Já začínám hnojit již přísady (Kristalon start), při výsadbě umím nasypat do jamky pod kořeny např. Cererit, a potom... celý příspěvek > |
|
Co vaše réva?, 21.11.2010 Dobré odpoledne, chci se ještě zeptat, hlásí mrazy na příští týden, nechat réví přemrznout nebo odebrat řízky již nyní (pokud by došly nějaké velké mrazy)? Díky Mirek |
|
Co vaše réva?, 14.11.2010 Příliv teplého počasí podporuje rašení spousty pupenů a dokonce i na révě. Nelíbí se mi to ale nic s tím nenadělám, Včera bylo u nás až nechutné jarní počasí včetně toho jarního "luftu". Na snímku je Ustojčivyj Dokučajevoj |
|
Hyacinty kvetou ted, co delat?, 13.11.2010 U nás rozkvetly fialky. Mirek |
|
Květináč z ytongu, 10.11.2010 Ytong je určen do suchého prostředí, budete zklamaná! Mirek |
|
Snížení trávníku, 10.11.2010 Vydláždil jsem kruh ze zámkovky ve stávajícím trávníku, samozřejmě do váhy, a z jedné strany jsem s trávníkem 3-5 cm nad dlažbou. Potřebuji trávník nějakým způsobem snížit abych se dostal do úrovně dlažby. Dokáže někdo poradit (abych se moc... celý příspěvek > |
|
Višeň Érdi Bötermö, 7.11.2010 Mrkněte tady. Mirek |
|
|
|
Odrůdy Eva, Victoria, Lidy, 6.11.2010 Já mám u Kodrjanky poslední dobou problémy nejen s dozráváním ale hlavně s houbovými chorobami, a to jsem z BV, 158 mnm. U baráku na jižní straně ještě jakž-takž, na zahradě na opačném konci města totální kolaps. Mám několik hlaviček ale nově bych ji... celý příspěvek > |
|
Mám místo na 5 jabloní, které to budou?, 6.11.2010 Já také přidám svou trochu do mlýna. Dnes jsem dokončil obnovu jabloňového "parku" na drátěnce. Sestava vypadá takto - ke stávajícím Idaredům a Melrose jsem vloni doplnil nebo nahradil Granny Smith, Goldstar, Rubinola, Topaz a nyní Bohemia, Gold... celý příspěvek > |
|
Moje první úroda melounů, 6.11.2010 Vysaďte odrůdu Sugar Baby (běžně k dostání), je to velmi raná odrůda a dorůstá velikosti 3-5 kg. Nejlépe by byla roubovaná, nebo alespoň vysadit z předpěstování. Pokud máte foliák nebo skleník můžete jej využít, každopádně ze začátku mladé rostliny... celý příspěvek > |
|
Papriky - co s nadúrodou?, 3.11.2010 Mám na Vás dotaz, odkud jste nebo spíše, kde jste doposud ty papriky měla?
Papriky někdy zavařujeme (červené kapie, kozí rohy) v nálevu s olejem, jedl jsem z Maďarska papriky plněné krouhaným zelím ale většinou je sníme v čerstvém stavu nebo za... celý příspěvek > |
|
Bohemia Gold - jak ostříhat, 3.11.2010 To že Gold Bohemia plodí na koncích letorostů je pro mne novinka z letošního léta. Minulý víkend jsem nahradil bujně rostoucí Bohemii (nevím na jaké podnoži) Bohemií na M9 a ještě chci zasadit Gold Bohemii. Stromky mám na drátěnce cca. dva metry od... celý příspěvek > |
|