|
Papriky - klíčivost semen, 1.2.2011 Teď se tady na jedné stránce dívám na postup při výsevu semen papriky. "Papriku vyséváme v druhé polovině února, vybereme příznivý den podle lunárního kalendáře, semena je dobré před výsadbou namočit do směsi šťávy Kalanchoe a tekutého hnojiva... celý příspěvek > |
|
Papriky - klíčivost semen, 1.2.2011 Díky, já mám novější bal: 12/2010 2522, i číslo šarže je jiné. O víkendu dám půlku sáčku do perlitu a půlku do zeminy, uvidím. Namáčíte semena před výsevem? |
|
|
|
Papriky - klíčivost semen, 1.2.2011 Můžete se podívat na šarži na sáčku, já jsem dnes probíral nevyklíčená semena a vypadá že je to jen slupka. Dík |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 1.2.2011 Wimpi (355) - xxx.xxx.44.75 (?), 1.2.2011 13:35
Já předloni měl mšice i na "kadeřavých" listech, to dostaly stromky na frak. Vliv na kadeřavost, nemyslím že je. |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 1.2.2011 Že pupeny začínají rašit poznáte dosti brzy, to réva teprve začíná tlačit. |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 1.2.2011 Pokud máte jen pár hlaviček tak řez zvládnete kdykoliv. Ve vinohradech se střihá i v zimě, protože by to do jara nestíhali. Někdy vezmu nůžky jdu, od konce výhonu, očko po očku až se dostanu z nevyzrálého hnědého na zelené živé. Větší jistota je... celý příspěvek > |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 1.2.2011 Chemstop-ecofix - natřít pásek na kmínek (pozor i na kůl) a máte od mravenců na stromku pokoj, mšice pak zlikvidují berušky, pokud je extremně silný výskyt tak pomůžete postřikem. Pak stačí vždy lep jen přemáznout, pokud se zdá že málo lepí. |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 1.2.2011 Záleží na počasí, pro porovnání by musely být dva stromky vedle sebe, jeden ošetřený a druhý ne. Ale nebojte, i když bude ošetřený stromek vypadat hrozně tak to vždy bude lepší jak neošetřený. |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 1.2.2011 Já počkám až začne réva rašit a podle toho se zachovám. Pokud raší ve výšce 60-80 cm tak spodní očka vylámu, až na nějaké záložní, a nechám růst i když je kmínek slabý. Nevím zda je to správně ale dělám to tak. Na dvě očka zkracuji jen při výsadbě. |
|
Ake rajciny a papriky si kupit do sklenika, 1.2.2011 Pedro je pozdní rajče, má pevný plod, vydrží přepravu ale chuťově zaostává, je to taková ta supermarketová odrůda. Mirek |
|
|
|
Vinná réva od Starkla, 31.1.2011 Dovoluji si tvrdit že podobný sortiment (původ sazenic) jako u Starkla se dostane v každém Bau-zahradním centru, max, haus, bach, obi. Nekupoval bych to tam ani tam. |
|
Papriky - klíčivost semen, 31.1.2011 Zkusím to znovu do výsevního substrátu a poprvé využiji termín doporučený lunárním kalendářem. |
|
Papriky - klíčivost semen, 31.1.2011 Já ji také pěstuji již dlouho a problémy jsem měl poprvé až vloni. Kořenáček mám přikrytý sklíčkem takže odpar není, prubnu ještě zasít do zeminy aby semínka neměla 24 hod. světlo. Mám je v "líhni" kde je stálá teplota protože termostat radiátory... celý příspěvek > |
|
Papriky - klíčivost semen, 31.1.2011 Vysel jsem do perlitu, po předchozím 24 hod. máčení ve vlažné vodě, semena papriky Hamík a vzešla mi doposud jen dvě. Mají již děložní lístky ale ostatní semena čučí. Již vloni jsem s touto odrůdou měl problémy, první sáček nevzešel vůbec, druhý s... celý příspěvek > |
|
Roubování melounů a okurek 2011, 30.1.2011 Tady je příklad kdy se podnož nechává v zemině i s kořeny. |
|