|
Kiwi, 6.3.2011 Dobré odpoledne, potřeboval bych trochu (alespoň takhle na dálku) poradit s ostřiháním keře kiwi. Měla by to být maloplodá samosprašná odrůda Actinidia arguta. Vloni měla poprvé pár květů ale plody zatím žádné. Na snímcích jsem označil 1 - staré... celý příspěvek > |
|
Řez mladé révy, 6.3.2011 Rvalo mi to srdce když jsem nechával na dvouleté rostlině Arkadie jen jeden středněvelký střapec, ale prospělo to keři i hroznu, mňam. |
|
|
|
Odměřování ochraných přípravků, 6.3.2011 Injekční stříkačku (20 ml) využívám i pro odměření sypkých přípravků. V maximální možné míře se snažím nakupovat přípravky hlavně tekuté nebo práškové balené tak, aby na jednu dávku do postřikovače padl jeden sáček. |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 5.3.2011 Řešit v dnešní době zda práší lísky a nemít postříkáno se mi zdá docela pozdní reakce... alespoň u nás. |
|
Chci novou meruňku, 3.3.2011 Proč zrovna Kyoto? |
|
Pěstování rajčat ve foliovníku, 28.2.2011 Nevím odkud jste, ale rajčata bych do foliáku nedával, a už vůbec ne dohromady s paprikama a okurkama. Rajče potřebuje suchý vzduch a vydatnou zálivku zhruba jednou za týden (nebo kapkovou závlahu) což je opak pro papriky nebo okurky. Folliák... celý příspěvek > |
|
Odrůda rajčete, 28.2.2011 Děkuji za pochvalu a ať se Vám daří. |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 27.2.2011 Prim mi dva roky po sobě zarodil ale vloni nebyl k jídlu, celou úrodu jsem vyhodil protože byl trpký. Na můj vkus malé bobule. |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 27.2.2011 Prim jsem už zlikvidoval, likviduji Červenou chrupku, vysadil jsem předloni a loni asi třicet stolních odrůd a z těch co rodí mám zkušenost jen s Kodrjankou. S Arkadií, Afouz Ali (Regina), Matilde jen jednoletou. Pak mám taky zkušenost s koupením... celý příspěvek > |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 27.2.2011 Počkejte až se réva ukáže, třeba to nebude nutné. Na střihání je času dost. |
|
|
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 27.2.2011 Počkejte až se budou pupeny probouzet a pak stříhejte nebo vylamujte, podle toho zda jsou v pořádku. |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 27.2.2011 U nás bylo ráno jen pod nulou a navíc, pokud je hezky, tak postřik během dne zaschne. Co se týče "prášení lísky", tak se patrně jedná o pyl z jehněd, já to tak alespoň chápu. A ten třetí postřik už spíše Syllit. |
|
Melounoviště 2011, 27.2.2011 Napište jim na mejla nebo zavolejte a domluvte se na zaslání. |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 27.2.2011 Otočil jsem se dopoledne na zahradu a na poslední postřik broskvoní proti kadeřavosti je nejvyšší čas, do krámu se mi už nechce takže v pondělí to stříknu (pokud bude počasí). Stejně tak na umytí jabloní a hrušní oleoekolem a na postřik révy proti... celý příspěvek > |
|
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 27.2.2011 Na příští týden hlásí počasí nad nulou (tady u nás na jihu) a tak to vidím na třetí postřik proti kadeřavosti, raději o jeden více (pokud by se ochladilo) než o jeden méně. |
|