|
Co Vaše réva? (rok 2011), 5.6.2011 Jestli to půjde takhle dál tak na révě bude vše krom úrody, každý den hic a každý den prší... půda na zahradě je už týden mokrá. |
|
Favorita Morettini 3, 4.6.2011 Fav. Mor. je dobrá odrůda, jsem s ní velmi spokojen a nerad bych se jí zbavoval jenže... Jenže ona mi velmi špatně nasazuje na nové výhony a o to více má tendenci usychat zrovna tam kde potřebuji aby byla větev. |
|
|
|
Zálivka rajčat a paprik, 4.6.2011 Já mám rajčata v 8-10tilitrových nádobách (květináčích). V sezoně, pokud je horko, každé ráno proleju zeminu tak že i podmiska je plná vody. Když se vrátím odpoledne z práce, a je hic, tak jsou některá rajčata povadlá. Tady by pomohla jen kapková... celý příspěvek > |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 4.6.2011 Peronospora bleskově zaútočila na Reginu (Afuz Ali), postříkal jsem ji Ridomilem, ostatní odrůdy se zatím drží. Tato odrůda "datlového vína" měla vloni poprvé velmi pěkné bobule a nerad bych se jí zbavoval. Nachází se však mezi Lorou a... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 3.6.2011 Rok se sešel s rokem a ve skleníku začala zrát Sladkaja děvočka (tato je z loňských semen, original F1 mám v květináči a na záhoně), doufám že bude i tak dobrá jak vypadá. |
|
Okurky ve skleníku, 3.6.2011 Já mám jeden podnět z trochu jiného soudku. Tak jako pozoruji u rajčat rozdíl ve velikosti mezi přebalem a skutečností (Bejbino, Pollicino) tak i u hadovek se mi zdá že jsou o něco více tlustější než na přebalu. Zakoupil jsem a narouboval hadovky... celý příspěvek > |
|
Papriky ze semínka, co s nimi?, 2.6.2011 Já bych ještě zohlednil o jakou odrůdu se jedná. Do květináče bych nechal maloplodé nebo tenkostěnné odrůdy, pokud jsou to nějaké velké, baňaté a silnostěné tak každopádně ven s nima na záhon a doufat že bude v létě teplo. Vysazené na místě už měly... celý příspěvek > |
|
Žloutnutí listu okurek, 2.6.2011 A jak ty potvory likvidujete? |
|
Žloutnutí listu okurek, 2.6.2011 Já mám podezření na plíseň okurkovou. Postříkal jsem v pondělí Ridomilem a listy vypadají dobře, čím jte stříkala Vy? |
|
Papričky - černání, 2.6.2011 ... a nebudou náhodou ty rohy červené? |
|
|
|
Nektarinka - plíseň na plodech, 31.5.2011 Když ho máte opakovaně dva tři roky po sobě a na všech plodech, nejen na dvaceti jak níže píše pisatelka, tak vám to vezme chuť. Byl to tenkrát kolotoč - kadeřavost, opad listů, přihnojení dusíkem na obnovení obrostu, nástup padlí na oslabenou... celý příspěvek > |
|
Choroba Rajčin, 30.5.2011 Nehnojíte moc? Zkuste chvíli nehnojit a uvidíte, taky to mám na jednom rajčeti ale myslím že rajče roste rychleji než se stačí rozvinout listy. Tady máte něco o Stolburu |
|
Okurky - plíseň?, 30.5.2011 Pozor, postřik s jodem nemám ještě vyzkoušený. Již dříve jsem slyšel o postřiku z vody a mléka ale patrně až ten jod tam bude mít dezinfekční účinky. U skleníkových okurek asi použiju Ridomil gold mz pepite, ten jod prubnu na cukrový meloun. |
|
Lze rozpoznat tyčková a keříková rajčata, 30.5.2011 To byla reakce na předchozí příspěvek, chtěl jsem tím jen říci že obě dvě odrůdy jsou na přebalu o dosti menší než ve doopravdy narostou, jinak obě dvě řadím k nejlepším odrůdám. Na mém žebříčku z českých semen se umístily na 2 a 3 místě, hned za... celý příspěvek > |
|
Okurky - plíseň?, 30.5.2011 Zrovinka jsem ve skleníku nafotil listy okurky a cukrového melounu u nichž mám podezření na plíseň. Na melounu jsou to malinké tečky které zasychají a u něj i u okurky dále pozoruji světlezelené fleky. Patrně nastala doba chemického ošetření ale... celý příspěvek > |
|