Příspěvky uživatele - 155.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčata vzhůru nohama, 11.2.2010
Předpokládám že výhony budou mít snahu růst vzhůru. Keříčkové rajče, s délkou výhonů 50-60 cm, se bude "držet" v blízkosti květináče, tyčkové poroste do větších délek. Na jednom videu měli na výhonu zátěž, dále jsem si všiml že vlky v USáci vůbec... celý příspěvek >
Kultivátor místo rýče, 11.2.2010
Já taktéž zvažuji el. rotavátor, hlavně na jarní úpravu půdy. Poryto mám na hrubo, mrazy a sníh pomůžou a hrudy se pěkně rozpadnou (ideální stav). Bude potřeba půdu propracovat. Horší situace nastane pokud poryjete, místo mrazů přijdou v zimě deště a... celý příspěvek >
Tyčková musíte vyvazovat, keříčková ne (jsou nižší a kompaktnější). Typickou ukázkou keříčkových rajčat jsou balkonové odrůdy (v menším provedení) např Vilma.
Determinantní = stonek ukončený květem, není nutno je vyvazovat (keříčkové). Indeterminantní (tyčkové) - vyžene na květ a pokračuje dál v růstu (velmi lidově řečeno). Citace z www : Růst rostlin může být jak determinantní, tak indeterminantní.... celý příspěvek >
Kdy roubovat okurky do foliovníku, 11.2.2010
Kupoval jsem je u výhradního prodejce SEMO.
Teď ještě k odrůdě. Já bych volil spíše determinantní (keříčkové) odrůdy o menší, max. střední velikosti plodů. Mirek
Roubování rajčat, 10.2.2010
Pěkná ukázka postupu. Na prvním je použit silikonový klip který sám odpadne až rostlina zesílí.
Paprika pálivá, 10.2.2010
Vy jste je pěstovali a ani neochutnali?
Rajčata vzhůru nohama, 10.2.2010
Nemyslím že by rajčata (nebo jiná zelenina) měla nahradit třeba muškáty. Já např. mám zasazená rajčata okolo zídky kde jim svítí slunce na "nohy" až kolem poledne. Pokud bych je zavěsil na zídku, určitě by se jejich kořeny rychleji prohřály a navíc... celý příspěvek >
Rajčata vzhůru nohama, 10.2.2010
Tady je video
Rajčata "vzhůru nohama", 10.2.2010
Setkal jste se někdo s pěstováním rajčat v zavěšených nádobách, kde jsou rajčata zasazena zespodu nádoby "vzhůru nohama"? Je to zajímavé, určitě to letos vyzkouším.
Zlte paradajky, 10.2.2010
Ta zkruž stojí na zemi a byla určena na převislé jahody, je cca do půlky plná zeminy. Do ní zasadím rajče a dosypu zeminou kousek po okraj. Kořeny pak prorůstají do hloubky.
Zlte paradajky, 10.2.2010 Obsahuje fotku
Je to Cherrola. Je úrodná, má tužší ale tenkou šlupku, šťavnatá, chuťově sladší (ne tolik jak Bejbino), pokud ji nenecháte moc přezrát má typickou rajčatovou chuť. Odolnost - je to běžné rajče, nevýhoda je praskání plodů po velkých deštích (je lépe... celý příspěvek >
Zlte paradajky, 10.2.2010
Ildi sadím jako jedny z prvních (je fakt že jsem z Břeclavi) do kelímků a pak do velkých květináčů kvůli urychlení sklizně. Další várka jde i do země. V zemi jsou podstatně mohutnější, což je vidět i na červených rajčatech v pozadí. Již plodící... celý příspěvek >
Zlte paradajky, 10.2.2010 Obsahuje fotku
Já je pěstuji normálně venku již x-let. Jsou šťavnatá, chuťově výborná a velmi vhodná na pečení. Perun je o něco větší a je masitější. Ildi je tyčkové rajče u kterého budete mít problém uhlídat ho - tak bujně roste a rodí. Na obrovských vijanech... celý příspěvek >
Další diskuze:  101102103104105>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika