|
Poradíte na jaře kvetoucí nižší trvalku se žlutým květem?, 15.9.2013 k jedněm z nejčasnějších zástupců žlutých/jarních/slunce patří pryšce.
Jsou mezi nimi i nevysoké vč. stálezelených. Stálezelené ale nejsou spolehlivě mrazuodolné (záleží na zimě, místních podmínkách).
Naprosto by požadavkům vyhovovala... celý příspěvek > |
 |
Miscanthus (Sioux), 15.8.2013 Kde jste trávy kupovala?
Reklamovala jste? s jakým výsledkem?
ad Eragrostis spectabilis - třeba se u vás pochlapí
Květa |
 |
|
 |
Prosím o identifikaci traviny - ostřice?, 15.8.2013 + podpis : Květa |
 |
Prosím o identifikaci traviny - ostřice?, 15.8.2013 Vaše obavy rozptýlím, pan Josef má pravdu.
Na fotce je Carex morrowii Variegata. Na 110 %.
Ano, Carex m. Ice Dance má širší bílé/nažloutlé pruhy. Existují i zcela zelené Carexy morrovii.
To, co jste našla na netu (širší bílý pruh středem)... celý příspěvek > |
 |
Název trávy, 15.8.2013 Lednická tráva je opravdu pennisetum.
Carexu montana se podobá pouze na fotkách - liší se mohutností, rozměry, květem.
Květa |
 |
Miscanthus (Sioux), 31.7.2013  Na poslední fotce je detail vybarvení listů
Květa
|
 |
Miscanthus (Sioux), 31.7.2013  období květu : cca kolem 10.9. (u mne)
výška květenství : cca 140, květy vysoko nad trsem
barva : bordová/vínová
nejvýznamnějším odlišovacím znakem je zabarvení trsu - listy se přebarvují výrazně v barvách ohně a kovu (bronz,... celý příspěvek > |
 |
Miscanthus (Sioux), 31.7.2013  ad Sioux x Silberspinne.
- Sioux má o krapítek širší listy (do 1 cm průměr), Silb. (cca 0,6).
- méně patrné stříbrné žebro
- listy nejsou tak tvrdé, ostré
- bývají v počátku růstu světlejší (trochu do nich leze žlutá, ale na Vaší... celý příspěvek > |
 |
Miscanthus (Sioux), 31.7.2013  na druhé f. je opět C.b. - říjnová fotka, krásně se na ní scukávají kapičky..
listy se nebarví, jdou rovnou do slámova.
|
 |
Miscanthus (Sioux), 31.7.2013  Renato,
ad Eragrostis spectabilis - kdysi jsem ho též měla, též semínkový. Problémy (závažné) s přezimováním nemíval, pouze když bylo dlouhé, mokré a studené předjaří projevovala se u něj lehká tendence k vyhnívání. Trsíky se s tím ale byly... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Miscanthus (Sioux), 31.7.2013 Renato, M. Sioux mám několik let, patří k mým oblíbeným kultivarům miscanthusů.
I jsem ochotná sem dát foto, ačkoliv jsem to ještě nikdy neudělala .
Bohužel cíleně ho fotívávám až ve fázi nakvétání či později se zabarvenými listy. V této době... celý příspěvek > |
 |
Do jakého sponu je vhodné sázet Barvínek - Vinca major?, 15.7.2013 Pardon, ještě oprava - Vinca minor Illumination
Květa |
 |
Do jakého sponu je vhodné sázet Barvínek - Vinca major?, 15.7.2013 Vinca major je opravdu méně mrazuodolná než Vinca minor. Záleží na tom, kde žijete, kolik máte sněhu (a pod.)
U mne Vinca major Variegata přežívala několik let. Dělá v roce dlouhé šlahouny (u mne i 1 - 1,5 m), náhodně, postupně zakořeňující. Ty... celý příspěvek > |
 |
Určení názvu bylinky?, 6.7.2013 Knautia macedonica, s jistotou.
Květina léta až podzimu (nyní mi začíná nakvétat, kvete do zámrazu).
Kultivar poloviční výšky : Mars Midget (loni kvetl kratší dobu)
Pak jsou i růžové a lila odstíny : Knautia Melton Pastels -... celý příspěvek > |
 |
Zná někdo toto květinu?, 6.7.2013 ještě si dovolím doplnit Lídu - astrantie jsou moji oblíbenci
existuje hodně vyšlechtěných variet od bílé (či zelenobílé) přes růžovou různých tónů až po bordovou.
Liší se i výškami - měla jsem 20 cm vysokou i metrovou, velikostí... celý příspěvek > |
 |