|
Příspěvky uživatele - 252.33
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Vypěstovali jste zralé plody banánovníků pěstovaného ze semene?, 1.2.2015 Lidově se někdy říká "Indiánský banán" stromku Asimina triloba. Ten pokud máte samosprašný, nebo máte více rostlin ze semen může i u nás zaplodit v teplejších polohách. Plod má semena velká asi 1cm, černá, nejedlá a asi i jedovatá. Dužnina plodu je... celý příspěvek > |  | Kiwi, 22.1.2015 Host 188195, kerý odpověděl by měl mlčet, protože o kiwi neví skoro nic. Má pravdu jen v tom, že jedna rostlina z uvedených je issai, která je samosprašná /je ale jen ze 60%/. druhá rostlina je jednoznačně actinidia chinensis neb deliciosa která... celý příspěvek > |  |
|  | Jakou odrůdu zvolit?, 6.12.2014 oskeruši? nedávno jsem ji viděl blízko Nitry, je asi 300 let stará, výška tak asi 15-20m. Najít takové místo kde by mohla růst 300 let, to je u mne problém. |  | Kdo mi zabíjí slepice?, 5.12.2014 Rejsec je nejdravější a nejžravější zvíře na světě! pohybuje se poblíže vody, potoků, řek.V zubech má jed! Je k nepoznání od obyčejného rejska.
Sousedka si udělala králikárnu těsně u potoka, a pak jen chodila a stěžovala si: mně něco žere králíky,... celý příspěvek > |  | Čierna marhula, 5.12.2014 mrkněte na vlákno křížence |  | Bosenská švestka, 5.12.2014 kadlata, jestli tím míníte to, šemu se dnes říká durancie, tak stromky prodávají v Zahradnickém centrum, to má obchody po celé republice. Ale připravte si tlustou peněženku, stojí 275kč. |  | Tomel pro republiku, 2.12.2014 botanická na slupi
Ivane z okénka, na slupi myslím je velký porost aktinidie arguta a ne chinensis, jak píšeš. Ale už jsem tam dlouho nebyl.Je tam žlutoplodý dřín, spousta semen na zemi, ta ale vyklíčí až přes ně přejdou dvě zimy, potřebují moc... celý příspěvek > |  | Tomel pro republiku, 2.12.2014 Tomel- někde jsem slyšel, že tomel má v ovoci hodně výživnývh látek, asi cukry a cosi, takže prý sníst jeden tomel je srovnatelné jako sníst deset rajčat. Také proto si myslím, že by se to mělo víc šířit.
Asiminu mám, protože mi na zahradu... celý příspěvek > |  | Ořešák - Mars, 27.11.2014 Ano, máte pravdu když píšete, že většinou se pěstují semenáče. Já s kamarádem jsme před lety hledali práci v německu a sehnali jsme ořezávání školky ořešáků, 20 000 kusů vypěstovaných ze semen.Zahradník říkal, že ta semena kupuje dráže než ořechy na... celý příspěvek > |  | Fíkovník, 26.11.2014 Radit zde po pěti letech je už nesmysl, ale možná to tady někdo čte i teď.
Mám jen minimum zkušeností.Od Andreje jsem dostal v dubnu dva proutky čerstvě uříznuté tlusté asi 9mm. Zasaď si to do skleníku. Nechtělo se mi věřit že to zakoření a... celý příspěvek > |  |
|  | Tomel pro republiku, 26.11.2014 děkuji všem. Já vycházím z toho, jaké velké úrody vidím v Nitře a okolí až po Bratislavu, a jistě jsou i směrem na východ, tam nejezdím. Zet jezdí až do košic ale tirem a nesmí se nikde zdržet.
Také vycházím z toho, co jsem zažil na symposiumech... celý příspěvek > |  | Tomel pro republiku, 24.11.2014 Když vidím výsledky pěstování některých pěstitelů a porovnávám to s vysokými cenami ovoce v obchodech, divím se že že se nenašel někdo, kdo by to pěstoval ve velkém. Jižní části čech, moravy, slovenska, maďarsko a podobné klimatické polohy jsou k... celý příspěvek > |  | Jaké odrůdy malin a ostružin?, 23.11.2014 wilsonův mi připadá nejranější, snadno odnožuje. |  | Jaké odrůdy malin a ostružin?, 23.11.2014 ptáte se co to máte.Myslím, že je to jedna z černoplodých neb fialovoplodých malin, je to trnité obě jsem měl a chuť nic moc, vyhodil jsem je, protože jsem si z polska dovezl beztrnnou. rod Rubus je malina i ostružina, rodově jsou blízké.Xruhů je moc... celý příspěvek > |  | Panaro 3, 23.11.2014 děkuji, takovou chci, ale na cedulce není uvedena podnož a výrobce, je to nějaká černota, škoda.leda koupit, sehnat podnož a přeroubovat. |  |
 |
|
|
|