|
Příspěvky uživatele - 147.173
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zltne mi cibula a cesnak, co s tym?, 13.5.2011 Zapomněl jsem dodat, že takto řeším jen rostliny, které téměř úplně zežloutly.Typické je to na těch fotkách pana šlechtitele. V takovém stavu už mám nejméně 2 rostliny, je zajímavé, že jen od jedné odrůdy ze 6,které jsem vysázel. |  | Zltne mi cibula a cesnak, co s tym?, 13.5.2011 Podle fotogalerie šlechtitele pana Kozáka by mohlo jít o začínající Fusarium. Vzniká tehdy, když se česnek sází moc brzo a např. po bramborách.Doporučuje proto sázet česnek až teplota klesne pod 9st C. Všiml jsem si, že to mám na některých rostlinách... celý příspěvek > |  |
|  | Ucvaknuté kedlubny, 6.5.2011 Před lety jsem takhle viděl řádit myš nebo hryzce, už nevím, co to tenkrát bylo. Stalo se to 10 m ode mne za bílého dne. |  | Houbomilka česneková, 2.5.2011 Já je nechávám.Počet napadených se již nezvyšuje. |  | Dírky v ředkvičkách, 1.5.2011 Mám je taky.Podezřívám mravence, slimáky zatím nemám |  | Kedlubny, 25.4.2011 Seji semena vždy tak hluzboko jak jsou velká. To je hrášek cca 1cm hluboko, ředkvičku a kedlubny cca 3 mm mrkev lehce zahrnu. Je to orientační, to znamená že malá semena nebudu set 2 cm hluboko, větší semena hrášek to snese. Většinou je to na sáčku... celý příspěvek > |  | Pěstování černého kořene, 18.3.2011 U vysazených v srpnu se mají příští rok vylamovat květní stvoly. |  | Vylévání sudů?, 17.3.2011 Neriskoval bych. Jednou jsem zapomněl na vodu v sudu, voda zmrzla a vyboulilo se dno. Od té doby stojí sud nakřivo. |  | Vylezl vám už česnek?, 16.3.2011 Z 6 odrůd je 5 venku cca 5 cm do výšky. První postřik proti houbomilce jsem provedl 14.3. |  | Sadbove brambory - lze je hned zasadit?, 14.3.2011 Pokud myslíte dobu sázení, u nás v kraji nejvetší zoufalci sází na Josefa 19.3.Pokud myslíte, zda lze sázet i nenaklíčené, ANO, dají. |  |
|  | Pomoc při výběru hrachu, 3.3.2011 Hrách pěstuji vždy s oporou, loni jsem u jednoho druhu dal slabší tyčky, byl vyššího vzrůstu, vítr řádky vyklopil do boku. Následek bylo rychlé napadení plísní a obrovské množství slimáků. Takže letos si dám na opory hrachu pozor, aby se to... celý příspěvek > |  | Dýně hokkaido, 3.3.2011 Loni jsem měl Hokkaido 10m od hodně cuket. Hokkaido jsem sklidil.Co by vyrostlo následně letos neumím odhadnout, Letos mám sáčky již koupeny. |  | Nevadí mráz při stříhání révy?, 3.3.2011 Velkopěstitelé v mém okolí stříhají révu snad už od listopadu, v prosinci určitě. Mráz nemráz. Jinak by to nestihli, úroda je téměř vždy, neklesne-li teplota pod -15st celzia.Pak už dochází podle lokalit ke zmrznutí oček. to se stalo loni.Kdo má tak... celý příspěvek > |  | Kdy řezat maliny?, 3.3.2011 Mám je už 5 let, výborně rodí cca srpen až do zámrazu. Na podzim vše ostřihám, na jaře zase vyrostou.Nemůžu si je vynachválit. |  | Pomoc při výběru hrachu, 2.3.2011 Při výsadbě hrachu mám stejné poznatky jako pan Vysloužil. Za ty roky jsem vyzkoušel všechny, i 6 druhů ročně. Jen závěrem, že je sklízím v ranné fázi zralosti, a chutnají skvěle všechny. Rozdíly jsem nepoznal |  |
 |
|
|
|