|
Honey Sweet - GM švestka z USA, klon 5, 22.6.2011 Každopádně zde je nový příspěvek k problematice zavedení této neškodně geneticky modifikované švestky do praxe, čili na pole.
P.S.: Profesor Drobník v něm zmiňuje docela zásadní věc, a to, že rezistence vychází z mechanismu RNA interference. Laicky:... celý příspěvek > |
 |
Honey Sweet - GM švestka z USA, klon 5, 22.6.2011 Dovolil jsem si ocitovat recentní příspěvky k této problematice zde z fóra:
Wimpi: "Výsledky testování švestky Prunus domestica L., cv. Honey Sweet s transgenní rezistencí k šarce švestky. Jedná se o soubor formátu Power Point, tedy... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nemoc švestky - Čačanská Lepotica, 19.6.2011  Strupovitost?
Já mám jiný případ - viz foto. Jedná se o deficienci nějakého prvku či nějakou chorobu? Skvrny jsou posety na nových výhonech Zelené, Althanovy a Čač. Lepotice. Nejsou způsobeny mšicemi ani kroupami.
Díky za reakce |
 |
Gabrovská se Bulharům povedla, 19.6.2011 Chystám si ji pořídit na podzim do 550m.n.m. na myrobalánu, ovšem pouze jeden kus. Pokusně ji mám druhým rokem přiroubovanou ve 4 kusech do koruny dvou různých jugoslávských slivoní (Lepotica, Najbolja) společně s Wangenheimovou a Domácí. Wan. i... celý příspěvek > |
 |
Bergeron je nejlepší, 16.6.2011 To jsou vtípky! Při vyslovení meruňky + jmen odrůd se mi derou sliny do pusy... |
 |
Zahradnictví Na Zázvorce (Tatobity), 7.6.2011 Co si budeme nalhávat... Není to problém všech, ale některá zahradnictví jsou nekorektní - bylo to zmiňováno z mnoha stran a dříve - prodej zavirovaných stromků (PPV), chybějící visačky, názvy odrůd neodpovídají realitě, přehození odrůd, neuvádí... celý příspěvek > |
 |
Chci zasadit hrušeň, 2.6.2011 Mrkněte zde |
 |
Roubování 2011, 1.6.2011 Ad host 24.183: Čína - to je naprosto jiná velikost základny ve všem! Si dovolí třeba milion (lidi na to mají) roubovacích prasáren a když se chytne 5 procent, furt je to dost Mittwoch |
 |
Choroba?, 18.5.2011 Sice špatné foto, ale viděl bych to na vlnovníka hrušňového... letos nějak mimořádně (pro mě) řádí. Viz několik témat nedávno zhusta diskutovaných. Připravky Omite (teplotní omezení!!!), Nissorun aj. A jarní olejovitý postřik proti přezimujícím... celý příspěvek > |
 |
Dvojité a trojité plody broskve, 13.5.2011 Jestli narážíte na Fukušimu, tak to beru jako vtip. Je na opačné straně planety, květní pupeny se diferencovaly ještě v roce 2010, a že by byl spad pouze v jedné zahrádce? Jestli je to narážka na Černobyl? Možná tu radioaktivitu dovezli četní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dvojité a trojité plody broskve, 13.5.2011 Si děláte srandu, že?! |
 |
Jak sít kukuřici, 17.4.2011 S kukuřicemi - sladkými/supersladkými mám čtyřleté zkušenosti - JM, SM.
Obecně se doporučuje nesázet blízko sebe sladké/supersladké/krmné odrůdy z důvodů sprášení a následného vzniku nesladkého klasu (krmná X sladká/supersladká).
JM: Loni jsem... celý příspěvek > |
 |
Jak se pěstuje mandloň obecná, 17.4.2011 Pokud kvetou mandloně o 14 dříve než broskvoně, nebál bych se vzájemného sprášení. Pochybuji, že i na Jižní Moravě je pěstují "odděleně" od broskvoní... |
 |
Ananasová meruňka, 17.4.2011 Chápu správně, že onu starou ananasovou odrůdu meruňky jste zachránili jejím přeroubováním na meruňkový semenáč? Akorát v jiných půdních podmínkách špatně plodí, nebo stromek úplně odešel? V létě bych si chtěl nějakou tu osvědčenou ananasku sehnat na... celý příspěvek > |
 |
Těchobuzická, 17.4.2011 Jak je to s pěstováním této odrůdy v horších podmínkách - 550n.v., půda těžší, mírný S svah, otevřený k Pradědu? Vzhledem k o 12 dní dřívějšímu zrání oproti Domácí by mohla dozrát!? V okolí se úspěšně pěstují Durancie (pokud nezmrznou květy), Čač.... celý příspěvek > |
 |