|
Marhuľa na slivke, 5.6.2011 Zaštepil som marhuľu do bežnej slivky durandzie. Má niekto s týmto spojením skúsenosti - myslím na skorý nástup rodivosti a kvalitu plodov? Štep mi pekne rastie, je to odroda Maďarská. |
 |
Zatieňovať či nie?, 5.6.2011 Chcem za zelena štepiť egreš do meruzalky. Musím dať na to igelitový sáčik a zatieniť napr. novinami? Alebo stačí len navlhčený sáčik? Kto má skúsenosti nech poradí. |
 |
|
 |
Uhorky v kvetináči, 2.6.2011 Pestujem pár uhoriek aj v kvetináči za oknom. Zatiaľ sa im darí, lebo majú veľa malých plodov. Obávam sa, že bez patričného hnojenia neporastú. Vie mi niekto poradiť, čím ich prihnojovať? |
 |
Actinidia deliciosa Jenny, 1.6.2011 Ja mám Jenny už desať rokov a ešte som nevidel na nej ani jeden plod. Rastie ako divá a neplodí. Ak si pozriete predošlé diskusie o tejto odrode, zistíte, že nie sú veľmi lichotivé. Preto som ju tento rok preštepil Haywardom do jedného konára.... celý příspěvek > |
 |
Švestka - žloutnutí listů, 23.5.2011 To vám v tej predajne pekne predali - namiesto Ferovitu vám dali Fitovit, ktorý ešte podporí žltnutie listov. No zbohom slivka! |
 |
Choroba brosvoně, 18.5.2011 Ale si jej doprial, až sa jej uši skrútili. Takto sa stáča list, keď použijeme neprimerane silný postrek alebo hnojivo. |
 |
Štepený egreš slabo rastie, 14.5.2011 V marci som zaštepil niekoľko egrešov do meruzalky, ujali sa, ale nerastú. Tie, čo som štepil v lete, majú už 20 cm výhonky. Je nádej, že tie jarné začnú ešte tento rok bujne rásť? |
 |
Hrušeň Clappova, 13.5.2011 Aby skôr rodil, treba mu kmeň priškrtiť drôtom alebo ho krúžkovať. |
 |
Dvojité a trojité plody broskve, 13.5.2011 To nie je sranda ale overený jav. |
 |
Roubování 2011, 13.5.2011 Máte štepenú asiminu aebo odkopok? Počul som, že rastie veľmi pomaly a rodí až v siedmom roku. Máte nejaké skúsenosti - poradte, lebo chcem kúpiť lacnejší odkopok. 30 € za štepenú sa mi zdá priveľa. A to musíte kúpiť dva kusy. |
 |
|
 |
Dvojité a trojité plody broskve, 12.5.2011 Len aby to nebolo vplyvom zvýšenej rádioaktivity, ktorá spôsobuje takéto abnormality. Písali o tomto jave v súvislosti s Černobilom po výbuchu atomového reaktora. Nebol u vás náhodou rádioaktívny spád? |
 |
Kiwi, 5.5.2011 Mám samosprašnú odrodu Jeny už desať rokov a zatial som nemal na nej ani jeden plod. Preto som ju pred mesiacom pretšepil. Už to pučí. |
 |
Kiwi nekvetoucí, 5.5.2011 Nie si sama. Moje kiwi Jeny má desať rokov a kvitlo len raz a všetky kvety opadli, lebo sa neopelili, hoci je samoopelivé. Pomôže vraj hormonálny prostriedok na zastavenie rastu a nasadí kvety, U nás ho však nedostat. |
 |
Více odrůd na jednom stromě, 1.5.2011 Mám Dekanku Robertovu a nevidím rozdiel v chuti medzi nou a Lukasovou. |
 |
Rez po prevrúbľovaný konára, 28.4.2011 Na 5-ročnej slivke Stenly som prevrúbľoval jeden tenší konárik pri kmeni vrúbľom marhule. Vrúbeľ sa ujal a rozmýšľam, či konár hrubý 3 cm, z ktorého vyrastá, odrezať tesne nad vrúbľom alebo nechať asi 1 cm pahýľ? Poradte. |
 |