|
Rododendron cez zimu, 5.12.2011 Dnes prší a môj rododendron je stále smutný. Neotvára listy. |
 |
Dokonalé uskladnenie jabĺk, 5.12.2011 Rád by som vedel, či tie jablká uložené v garáži v mraze zamrznú na kost alebo ich polystyrén ochráni? |
 |
|
 |
Dokonalé uskladnenie jabĺk, 29.11.2011 Hoci mám jablká uložené v dvoch vrstvách v debničkách v chladnej nevykurovanej miestnosti, každý týždeň vyhodím za kýbel zhnitých jabĺk. Uvažujem, že ich dám do kartónov a uložím na povale, kde občas slabo mrzne. Môže im to uškodiť? Niekto tu... celý příspěvek > |
 |
Čo s mladým kiwi cez zimu, 29.11.2011 Susedovi všetko mladé kiwi vonku vymrzlo. |
 |
Rododendron cez zimu, 29.11.2011 To som už urobil a mám dojem, že mu z toho zaliatia zahnívajú korene, lebo zvedol. Myslím, že mu viac vlhkosti škodí. |
 |
Rododendron cez zimu, 28.11.2011 Mám mladý rododendron na dvore v kvetináči a neviem, či ho mám uložiť do bezmrazovej miestnosti alebo ho zakopať na záhrade do zeme? Ktorý spôsob je vhodnejší? |
 |
Čo s mladým kiwi cez zimu, 23.11.2011 Mám polročné zakorenené kiwi v kvetináčoch. Dal som ho do nevykurovanej miestnosti, kde teplota neklesne pod nulu. Mám ho ešte mierne zalievať alebo ho nechať polosuché, aby zhodilo listy? |
 |
Štepenie egreša v horúčavách, 8.9.2011 Pred dvoma týždnami som zaštepil meruzalku egrešovými vrúblami. Boli veľké horúčavy a listy na vrúbloch po týždni zvädli a opadli. Je to znak, že vrúble sa neujali? Keď som odstrihol vrcholček vrúbla, bol zatial zelený. |
 |
Veľkoplpdé kiwi nechce zakoreniť, 8.9.2011 Od jara množím kiwi odrezkami v perlite s rašelinou. Maloplodé všetko zakorenilo a už rastie ale veľkoplodé len vegetuje. Vytvorilo pekný kalus a korene nie a nie pustiť. Ako ho prebudiť k životu, aby začalo rásť? |
 |
Aký je to orech?, 4.9.2011 Ako rozoznám podla veľkosti a rýh plodu Jupiter od Saturnu a Marsu? |
 |
|
 |
Zemina pre mladé kiwi, 22.8.2011 Drobnoplodé kiwi mi už v rašeline s perlitom a pieskom rastú, veľkoplodé nie a nie sa zobudiť. Ani nepučia, len vegetujú. Mám dojem, že tie veľkoplodé asi nezakorenia. |
 |
Hrušky na iných podpníkoch, 15.8.2011 Ja štepím hrušky len na dulu a rodia ako divé už 20 rokov. Max. výška 2,5 m, čo je ideálne. |
 |
Letné štepenie čerešní, 15.8.2011 Máte skúsenosti s letným štepením čerešní? Kedy je na to vhodný čas? |
 |
Šarka švestek, 9.8.2011 Ak nemal na listoch okrúhle škvrny, nevykopal bych ho. |
 |
Prikryť pohárom alebo rosiť, 26.7.2011 Mne v čistom perlite všetky odrezky zhnili, asi som ich zbytočne 2xdenne rosil. Vo vode mi veľmi pomaly zakoreňovali, preto teraz vyskúšam rašelinu s perlitom a petfľaše. Neviem, či by nebolo vhodné pridať do vody na zalievanie a rosenie kyselinu... celý příspěvek > |
 |