|
Blenheim?, 11.2.2013  Mám blenheimskou renetu na zahradě po dědovi, je to vysokokmen o výšce 12m a průměr koruny je zhruba 15m a stáří asi 90let.Pravidelně rodí asi tak 4 metráky jablek a nikdy nebylo nic prořezáno.Mám tak zaručenou úrodu na mošt a uskladnění.Tato jablka... celý příspěvek > |
 |
Řez třešně, 31.1.2013 Myslíte, že je vhodné ten "bezpečnostní" řez provádět v předjaří, než vyrazí pupeny, anebo počkat až po sklizni ("sklízet" metodou řezu)?
Ve spodní části jsou "novější", mladé větve, které mají větší a šťavnatější třešně, než i ty na špici. Třeba... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Řez třešně, 31.1.2013 diky za reakci. Zeptam se Vas, jakou vyzivu nebo hnojeni mate na mysli.. U tak velkeho stromu ani netusim, jak by hnojeni mohlo vypadat.. |
 |
Řez třešně, 31.1.2013  jeste pripojuji druhou fotografii zblizka.. |
 |
Řez třešně, 31.1.2013  Dobry den,
pred sesti lety jsem koupil zahradu, kde byla cca 40-leta, vysoka, bohate plodici tresen (nejaka rana odruda, tresne byvaji uz v cervnu). Behem poslednich par let zacala stagnovat a odspoda prosychat. Je vhodne nechat tresen dozit... celý příspěvek > |
 |
Kdo zná název trávy?, 30.11.2012 Ostřice odchylná-Carex appropinquata
Jana. D
|
 |
Slivovice - kvas, 21.11.2012 Trochu jinačí dotaz.Mám v sudu 120l kompotů po mé tchýni a nevím jak to zakvasit-kompoty by měly být sterilní a tak si myslím že samy nebudou kvasit.Je tam jistě potřeba dát nějaký iniciátor, stačila by dát drcená jablka?Nebo kvasnice? Díky za radu... celý příspěvek > |
 |
Zinnia, 16.10.2012 Mám dotaz na téma zinnia.Pěstuji je už spoustu let a dnes jsem uviděl něco co nepamatuji.Okolo 15.srpna jsem uřízl květ kaktusové zinnie a dal do baňaté vázičky ženě pro radost na západní okenní parapet.Květ zůstal úplně neporušený a nějak jsme na... celý příspěvek > |
 |
Postřik plevele pod thůjemi, 27.9.2012 Může thůjím uškodit i selectivní herbicid?
Děkuji |
 |
Postřik trávy a plevele pod thůjemi, 25.9.2012 Mohu provést postřik totálním herbicidem pod thůjemi? Nepoškodím thůje?
Díky za odpovědi |
 |
|
 |
Copak je to za rostlinu?, 2.8.2012 To bude asi Guzmania, druh nevím
JanaD
|
 |
Bilance 18.5 - mráz, 22.5.2012 Mám zahradu v Žamberku a v Sopotnici a můžu říct že to je katastrofa.Vlašské ořešáky, jasany spálené úplně, třešně,višně plody tak na 70%.Jabloně vypadají docela dobře, stejně tak i hrušně.U baráku mám čačanskou a ta je obalená a bez poškození.Ve... celý příspěvek > |
 |
Vymrznutí ozdobnice, 12.5.2012 Určitě bych ještě chvíli vydržela, ta příčně pruhovaná obráží každý rok později, než ostatní trávy, také jsem vždy na pochybách, zda přežila a nakonec vyrostou velké trsy. Jana D. |
 |
Odrůda St.Martin, 28.4.2012 nemáte informace o odrůdě St.Martin??? Dík. |
 |
Hledám skalničku na jaře žlutě kvetoucí, 15.4.2012 Je to určitě tařice skalní, mám ji na skalce a kvete nádhernými žlutými květy v době kdy začínají kvést floxy.Jejím žlutým květům se nic nevyrovná.Vypěstoval jsem si je ze semínek a samovolně se mi vysemeňují na skalce a dělají nádherné... celý příspěvek > |
 |