Příspěvky uživatele - 87.89

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Poznáte druh, prosím?, 9.11.2012
Je to yucca aloifolia. Odolná zhruba do -16°C. U nás venku jde pěstovat celoročně v zemi, zvlášť takhle staří jedinci jako ten váš. Přes zimu je dobré nad ní udělat stříšku, za sucha snese i nižší teplotu. Mě letošní zimu přežil dvouletý semenáč... celý příspěvek >
Yuka, 17.4.2012
Yucca není palma, je to samostatný druh rostlin. Řekl bych, že se vám podařilo rostlinu přes zimu přelít a uhnily jí kořeny, to bělení listů signalizuje nedostatek látek přeměňující světlo na výživné látky, to znamená jediné, nefunkční kořeny! Já... celý příspěvek >
Banánovník - pohyb cen, odnož, 14.9.2011
Pokud banánovník začne velmi rychle vytvářet odnož nebo odnože a nemá na to dostatečný věk, nebo je to přes zimní období, nejpravděpodobnější důvod je ten, že mateční rostlina odumírá a snaží se zajistit populaci novou odnoží. To, že banán začne... celý příspěvek >
Kvetinac, 14.6.2011
Díky, za datlovníkem je Musa paradisiaca.
Kvetinac, 9.6.2011 Obsahuje fotku
Máš štěstí, před pár dny, před bouřkou jsem fotil kytky s foťákem. Můžeš si porovnat prostřední list o kolik vyrostl... o metr. Fotku přímo s čárkama, který sem si dělal na jaře nemám, ale neni problém to odfotit.
Kvetinac, 8.6.2011
Ahoj, tuto vůbec neřeš, pokud něco takhle hnědne, ještě k tomu nejstarší listy, tak je to v pohodě. Dokonce můžeš bejt i rád, je to znamení, že palma roste a zbavuje se listů co nevyživí. Já už mam na datlovníku v zemi přírůstky i jeden metr.
Banánovník - pěstování, 1.6.2011
Fuj, zaprášenej a přelitej. Nezalejvat dokud nevyshne, listy vydrbat od prachu houbičkou. Osobně bych doporučil i přesadit do menšího květináče s výrazným ořezem kořenů, protože budou stejně zchnilé...
Palmy, Martinsicuro - Itálie, 21.5.2011
Určitě Trachycarpus fortunei. Další nejsnáze pěstovatelnou palmu asi budete hledat těžko. Ovšem jestli to chcete pěstovat od semínka, tak do země až po dvou letech od vyklíčení. Obecně se nedoporučuje sázet do země palmy s kmenem nižší než 50 cm, ale... celý příspěvek >
Já zalívam někdy i 3x denně, zvlášť při vedrech, je lepší mít jistotu, že je zalito, než, že to pak přeschne. Za další, nikdy mi palma nechcípla na to, že sem jí moc zalil. Zase si nepředstavujte, že moje rostliny stojí v blátě, zálívám podle... celý příspěvek >
Názvy psané výše jsou správné. I to, že pokud nemáte s pěstování palem zkušenosti, rozhodně nedoporučuji je vysazovat ven. Obě mají šanci u nás přežít, ale jen s perfektní ochranou a minimálně datlovník s nutným vytápěním. Ale jak říkám, je lepší... celý příspěvek >
Kvetinac, 20.5.2011 Obsahuje fotku
Tak tak, spousty vody! Ještě mě napadl jeden detail, ale na to jste snad myslel, na dně té nádoby je něco proti prorůstání kořenů? Aby vám neprokořenila do země to by jste pak palmu na podzim asi nevytáhl. Vy nemáte na chalupě elektřinu? A... celý příspěvek >
Kvetinac, 18.5.2011
Levou zadní, Sice jste už palmu mohl rovnou zasadit do země, ale jestli se vám chce s ní tahat na zimu do teplejších prostor... Mě přežila tato palma v zemi venku bez poškození. Samozřejmně s vytápěním, ale nic složitého.
Rapidophilum histrix, 28.4.2011
Trošku více písmen, vyměnit pár íček, a bude to správný název této palmy. Já ji nepěstuji a asi ani nebudu, roste pomalu, podle posledních zjištění dokonce nevydrží ani to, co se o ní píše. A patří do skupnky palem, které potřebují velmi dlouho... celý příspěvek >
Semena palmy pákistánské, 23.3.2011
Jinak z vlatních zkušeností mohu potvrdit, že naklíčit tento druh, není moc jednoduché, vyžaduje přes den horko a v noci chlad, aby se nasymulovalo přirozené prostředí. Ovšem pokud to bude někde stát pořád na radiátoru, asi se tím nic nezkazí,... celý příspěvek >
Žumara sličná?, 25.1.2011
V tom případě vám gratuluji, máte hyperaktivní datli. A aspoň jste si ověřil, to co jsem vám řekl já, hned druhý příspěvek...
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika