|
O jakou vrbu se jedná?, 27.9.2012 5-8 m? To je dost. Už jsem měla radost, že jsem konečně objevila vrbu, ze které si mohu udělat živý plot a nebudu ji muset zastřihovat..."-( Existuje taková? |
 |
Choroba muchovníku, 27.9.2012 Těchto muchovníků olšolistých mám vedle sebe nasazených pět. Určitě to bude nedostatkem vláhy. Na jaře jsou totiž zdravé a hezké a později vypadají jako teď na fotce. Navíc jsou v blízkosti jasany a ořech, které jim mohou ubírat vláhu. Na fotce je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
O jakou rostlinu se jedná?, 27.9.2012  přidávám ještě další dvě fota
|
 |
O jakou rostlinu se jedná?, 27.9.2012  A poslední třetí Lilek potměchuť? |
 |
O jakou rostlinu se jedná?, 27.9.2012  Druhá rostlinka k určení - hluchavka nachová? |
 |
Choroba muchovníku, 27.9.2012  Dobrý den,
na zahradě mám druhým rokem zasazený muchovník olšolistý. První rok vypadal stejně jako na obrázku. Kde se stala chyba? Co mu chybí?
Děkuji,
A. |
 |
O jakou rostlinu se jedná?, 27.9.2012  Objevila jsem tuto roztomilou rosltinku. Mám už na zahradě velmi podobnou - Zvěšinec bledý (Cymbalaria palida), který kvete bílým květem.
Jak se prosím jmenuje tato?Jedná se o stejnou rostlinu?
Předem děkuji.
A. |
 |
O jakou vrbu se jedná?, 27.9.2012  Dobrý den,
loni zatloukli u řeky vrbu s úzkými listy. Jedná se o vrbu košíkářskou, která dorůstá do 4 m?
Děkuji.
Amálie
|
 |
Jak zazimovat bambus?, 18.9.2012 Děkuji za odkaz. Připravím jej na zimu a občas zaleji. |
 |
Jak zazimovat bambus?, 17.9.2012 Dobrý den,
loni jsem si koupila bambus Phyllostachys aureosulcata ´Aureocaulis´. Na štítku je napsáno, že dorůstá do výšky 2-4 m a je mrazuvzdorný do -5°C. V minulém roce byl vysoký 50 cm a přikryla jsem jej na zimu chvojím. Letos má 1 m.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prosím o identifikaci rostliny, 27.8.2012 Lidově se rostlina nazývá "indiánská okurka". Je to dvouletka a sama se Vám každý rok vysemení. Opravdu vypadá jako okurek, takže na jaře ji poznáte. |
 |
Čím osázet kolmý svah (přírodní taras), 8.8.2012 Také by se mi tam velmi líbil skalník, cotoneaster horizontalis nebo dammerii. Do krajiny by velice zapadl i břečťan.
Ludmila |
 |
Rostliny od řeky, 7.8.2012 Pane Josefe,
udělal jste mi svými odpověďmi na mé neznalosti v poznávání rostlin velikou radost. Jsem za ně velmi vděčná a vážím si vašeho zájmu a času, který jste vynaložil.
Děkuji "-)
Amálie
|
 |
Rostliny od řeky, 6.8.2012  Prosím o určení názvů těchto rosltin
|
 |
Pampeliška s panašovanými listy?, 18.7.2012  Dobrý den,
právě jsem při pletí objevila zajímavou pampelišku. Je to vůbec pampeliška?
Předem děkuji za příspěvky k tomuto tématu. |
 |