|
Filtrace Tripond x Tripond eco, 22.4.2014 Já sbírám vršky od PET lahví, jako rovnocenou náhradu husích krků :-)
Zdeněk |
 |
Zkušenosti s tímto štěrbinovým filtrem, 22.4.2014 Našel jsem ho zde - Spaltsiebfilter Bogensiebfilter Teichfilter grün Spaltsieb
|
 |
|
 |
Zkušenosti s tímto štěrbinovým filtrem, 21.4.2014 Díky,
v podstatě jste potvrdil můj odhad. Stejně by mně ale zajímalo, proč to nikdo nenabízí. Vy jste nakonec pořídíl který? A spokojenost?
Zdeněk
|
 |
Zkušenosti s tímto štěrbinovým filtrem, 21.4.2014  Máte někdo zkušenost s tímto filtrem?
Je mi záhadou, proč se toto zařízení neobjevuje nikde na našem trhu ani v nabídce internetových obchodů.
cena 225 euro, velikost 50x50x25cm
Nicméně, pokud jsou zkušenosti dobré, tak stojí za to si jej... celý příspěvek > |
 |
Nasátí ryb čerpadlem skrz gulu, 26.9.2013 Ryba prošla gulou, skimer mám napojen na jiné čerpadlo. Zajímavé je, že teď mám krycí dekl sundaný (musel jsem, když jsem rybí mrtvoly vyháněl z potrubí protiproudem) a ryby se k otvoru ani nepřiblíží. Jednalo se o cca 25 cm velké karasy, kteří se... celý příspěvek > |
 |
Fotky jezírek a filtrací, 30.6.2013  Prototyp štěrbnové filtrace :-). Tak teď to jen umístit do nějakého boxu, připojit a štěrbinová filtrace je na světě. Zatím to funguje v tomto prototypovém provedení s dobrými výsledky. Zdeněk |
 |
Filtrace z IBC kontejneru, 29.7.2012 Měl bych obavu zda nebude čerpadlo rychlejší než gravitační přítok. A pokud ne a bude pomalejší tak zda bude dobře pracovat skimer. Jinak dobrá myšlenka s tím sudem uvnitř.
Co to postavit obráceně? Přítok horem skrz čerpadlo a odtok... celý příspěvek > |
 |
Fotky jezírek a filtrací, 15.7.2012  Nelze než souhlasit. Moje jsou sázené letos.
Zdeněk |
 |
Fotky jezírek a filtrací, 30.6.2012  Nedá mi abych se taky nepochlubil. Koupací biotop, 2m hloubka, cca100m2. Zatím druhá sezona, bez filtrace, jen krátký potůček napájený skrz skimer. Voda čistá, jen nějaké ty usazeniny a vláknitá řasa v akceptovatelném a udržitelném množství. Ve... celý příspěvek > |
 |
Začínám, 30.6.2012 Pokud máte na mysli jezírko, kde je folie nahrazena výmazem jílovou kaší tak z vlastní zkušenosti nedoporučuji. Nikdy se mi nepodařilo docílit čistou vodu a každá zima se na nepěkně podepsala na březích jezírka. Nakonec jsem skončil u folie. Podklad... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co se děje v kořenovém filtru v zimě?, 23.6.2012 Vím, že je to poněkud předčasné téma ale jsem uprostřed výstavby kořenového filtru, který hodlám propojit se stávajícím, fungujícím jezírkem a zajímá mne co se vlastně dějě s obsahem této přídavné nádrže. Vlastně spíš, co může nastat, když po... celý příspěvek > |
 |
Čerpadlo Resun PG 15000, 25.5.2012 Děkuji oběma diskutujícím za podněty k přemýšlení. Potřebuji napojit potůček protékající kořenovým filtrem na jehož počátku chci vodu prohnat skrápěcím filtrem. Převýšení od hladiny jezírka je do 1,5 m ale ještě mi něco přihodí výška toho skrápěcího... celý příspěvek > |
 |
Čerpadlo Resun PG 15000, 19.5.2012 Díky za reakci. Je to čistokrevný číňan ale soudruzi v ČLR se už taky ze svých chyb poučili. Takže má volba je jasná.Jdu do toho
Zdeněk |
 |
Čerpadlo Resun PG 15000, 13.5.2012  Má zde někdo zkušenost s tímto čerpadlem? Pomě cena a výkon se jeví slušně. cca 3000,-Kč/200w/15000l/h
Za informace díky
Zdenek |
 |
Jezírkový vysavač - prosím poradte, 7.5.2012 Mám čerstvou zkušenost s vysavačem Pondovac 4. Nepracuje tak rychle jak jsem si představoval ale i to má výhodu protože neodčerpá mnoho vody a ta se dá současně dopouštět. Pracuje v jakýchsi cyklech, takže je možné si představit jak se... celý příspěvek > |
 |